Αν μπορείς βάλε γκολ του Κετσπάγια!

Η Σεντ Ετιέν μπήκε στο ματς με πρόθεση να πάρει την κατοχή και να κάνει εκείνη παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ μπόρεσε πολύ γρήγορα να ισορροπήσει την κατάσταση και στην πραγματικότητα ήταν αυτή που δημιούργησε σε αρκετές περιπτώσεις συνθήκες πίεσης, κυρίως από κάποια στημένα που κέρδισε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 17' ο Μπαρμπόσα... ανησύχησε για πρώτη φορά τον Ριφιέ, όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ που έκανε πέρασε άουτ.
 
Στο 29', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας και κακή απομάκρυνση της μπάλας, ο Μάνταλος έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξιό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Βάργκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Γιόχανσον μπήκε στην πορεία της μπάλας σε καλή θέση, όμως δεν πήρε καλά την κεφαλιά και δεν βρήκε στόχο. Την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 36, έπειτα από κόρνερ του Βάργκας.

Η πρώτη στιγμή απειλής από την γαλλική πλευρά ήρθε στο 40', όταν έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Ρου βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, αλλά ο Γκάλο πρόλαβε να βάλει την προβολή και να διώξει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η πρώτη τελική των γηπεδούχων προς το τέρμα, με ένα μακρινό σουτ του Τανανέ που μπλόκαρε ο Ανέστης. Η ΑΕΚ απάντησε στο 43' με ένα σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αμουμά προσπάθησε να «κρεμάσει» από μακριά τον Ανέστη, με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.
 
Την «κλείδωσε» ο Τιμούρ
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Κετσπάγια πέρασε τον Μπακασέτα στη θέση του Πέκχαρτ και στο 51' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρου έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, όμως ο Ανέστης πρόλαβε την προβολή του Λεμουάν.
 
Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Γάλλοι άρχισαν να ανεβάζουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ άρχισαν ασκούν πίεση στην ΑΕΚ, κι αυτοί κυρίως μέσω των στημένων φάσεων. Μετά το 60' ο Γκαλτιέ άρχισε τις κινήσεις από τον πάγκο, για να ανεβάσει κι άλλο την πίεση της ομάδας του, ενώ κι από την πλευρά του ο Κετσπάγια έριξε στο παιχνίδι τον νεαρό Γαλανόπουλο (αντί του Βάργκας), αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-5-1.
 
Μια κίνηση που απέφερε καρπούς από την άποψη ότι με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ κατάφερε να παγώσει και πάλι σταδιακά τον ρυθμό του αγώνα. Στο 83', μάλιστα, οι Κιτρινόμαυροι έγιναν και πάλι επικίνδυνοι για τον Ριφιέ, όταν από κάθετη του Γιόχανσον, ο Ντίντακ μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και έκανε ένα σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, με την Ένωση να παίρνει εύκολα τελικά το θετικό 0-0, εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ριφιέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πολομά, Παζό (68' Νταμπό), Ρου, Τανανέ (64' Μπέριτς), Σέλνες, Λεμουάν, Πογκμπά, Αμουμά (86' Μονέ-Πακιέ), Περέν.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67' Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46' Μπακασέτας).
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν