Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρεις ενόψει Μουντιάλ

H μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινείται σε ρυθμούς κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Μόσχα, όπου οι 32 ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους, στους οκτώ ομίλους που θα προκύψουν. Είναι δεδομένο πως θα μεγάλες ομάδες θα πέσουν μαζί και θα δούμε τρομερές μάχες!

Το 21ο Μουντιάλ είναι προ των πυλών, 88 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση το 1930 στα γήπεδα της Ουρουγουάης. Η Ισλανδία και ο Παναμάς είναι οι μόνες ομάδες από τις 32 που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην τελική φάση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη. Η Σλοβακία ήταν η τελευταία που στο ντεμπούτο της πέρασε την φάση των ομίλων και αυτό συνέβη το 2010 στη Νότια Αφρική.

Έντεκα πόλεις, δώδεκα στάδια, όλη η Ρωσία στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί και δισεκατομμύρια φιλάθλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Όλα τα προηγούμενα Μουντιάλ κατακτήθηκαν από ομάδες της Ευρώπης (11) και της Λατινικής Αμερικής (9). Θα συνεχιστεί η παράδοση ή θα μπει... σφήνα κάποια ομάδα της Αφρικής ή της Ασίας; Φαντάζει δύσκολο, αλλά πολλά έχουν δει τα μάτια μας!

Πολυνίκης του θεσμού με πέντε τρόπαια είναι η Βραζιλία, η οποία θεωρείται Νο1 φαβορί στις αποδόσεις του Stoiximan.gr μαζί τη Γαλλία και την κάτοχο του τροπαίου, Γερμανία (θέλει να γίνει η πρώτη που πάει για το back to back), για να κατακτήσουν τον τίτλο. Οι τρεις αυτές χώρες πληρώνουν 6.00 απόδοση, ενώ έπεται με 8.00 η Ισπανία και με 9.00 η Αργεντινή του Μέσι, η οποία πέρασε μετά κόπων και βασάνων, αλλά θέλει να πετύχει στη Ρωσία ό,τι δεν κατάφερε στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στα δυο προηγούμενα Μουντιάλ, οι χώρες που πήγαν για να υπερασπιστούν το στέμμα τους, αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων. Τόσο η Ιταλία το 2010 όσο και η Ισπανία το 2014. Θα επαναληφθεί ή θα σπάσει η παράδοση;

Στην σημερινή κλήρωση του Μουντιάλ υπάρχουν και ειδικά στοιχήματα στο Stoiximan.gr που μπορεί να ποντάρει κάποιος και αφορά τους υποψήφιους αντιπάλους για τις οκτώ ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Φερ ειπείν, για την "σελεσάο" δίνει 4.50 απόδοση να πέσει με Ισπανία, Αγγλία, Κροατία, Ελβετία ή Μεξικό, 5.50 να πέσει με Δανία, Σουηδία ή Ισλανδία.

Αντιστοίχως, ανάλογα πονταρίσματα για επόμενους αντιπάλους υπάρχουν για τις Γαλλία, Γερμανία, Αργεντινή, Πορτογαλία, Βέλγιο, Πολωνία και την γηπεδούχο Ρωσία.

Για όσους είναι λάτρεις των στατιστικών και των παραδόσεών τους, λαμβάνοντάς τα υπόψιν τους, το Μεξικό είναι η χώρα που έχει περάσει στις περισσότερες τελικές φάσεις Μουντιάλ χωρίς να το κατακτήσει (16), η Ελβετία είναι η μόνη που δεν δέχτηκε ένα γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ και ήταν το 2006 (μηδέν παθητικό σε τέσσερα ματς), ενώ 11 από τα 62 ματς των Άγγλων σε Μουντιάλ έχουν λήξει ισόπαλα χωρίς σκορ. Καμία άλλη εθνική ομάδα δεν έχει περισσότερα 0-0 σε τελική φάση Μουντιάλ. Όσο για το ρεκόρ περισσότερων τερμάτων, αυτό ανήκει στο Μουντιάλ του 1998 και του 2014, όταν και μπήκαν 171 τέρματα σε 64 αγώνες.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Η πρόταση της Ουνιόν Βερολίνου στον Πικέ-«Η μπύρα και το λουκάνικο είναι με το μέρος μας»
Με αυτές τις ποινές απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα
Παρέμβαση FIFA για τα επεισόδια ντροπής στην Τουρκία-«Οι δράστες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»
Καταιγιστικές εξελίξεις στην Μπριζ-«Τελειώνει» άμεσα ο Ρόνι Ντέιλα
Έπος της Γιουνάιτεντ 4-3 την Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας
Ξέσπασε με χατ τρικ του Εμπαπέ η Παρί και έφυγαν με 2-6 από το Μονπελιέ
Ο Κλοπ αποχώρησε από το flash interview-«Χαζή ερώτηση, δεν είσαι σε καλή φόρμα»
Σοκ στην Αργεντινή-Κατέρρευσε ο Χαβιέρ Αλταμιράνο, διακόπηκε το Εστουδιάντες με Μπόκα Τζούνιορς
«Χτύπησαν τον γιο μου στο κεφάλι, βοηθοί και παίκτες μου έχουν τραυματιστεί»
ΒΙΝΤΕΟ: Οπαδοί της Τράμπζονσπορ εισέβαλαν στο γήπεδο, ξυλοκοπήθηκαν από παίκτες της Φενέρμπαχτσε