Top-10: Οι πιο μισητοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου!

10. Τζον Τέρι
Στον αγωνιστικό χώρο ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας είναι το στυλ ποδοσφαιριστή που κάθε οπαδός θα ήθελε στην ομάδα του. Οι οπαδοί της Τσέλσι τον αγαπούν επειδή είναι η προσωποποίηση της ομάδας. Πέρα από αυτό, όμως, υπήρξαν τσακωμοί με αντιπάλους, δεσμοί με συντρόφους συμπαικτών και η επίθεση στον Αντον Φέρντιναντ που του στοίχισε το περιβραχιόνιο της εθνικής ομάδας. 
 
9. Πιτ Γουίνκελμαν
Στη Wikipedia περιγράφεται ως "ιδιοκτήτης ακινήτων, πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας". Δύο τίτλοι που μπορούν να προκαλέσουν συμπάθεια αλλά ο Γουίνκελμαν φημίζεται για το γεγονός ότι... δυσφημεί και τις δύο ιδιότητες. Είναι αυτός που ουσιαστικά οργάνωσε την μετατροπή της Γουίμπλεντον σε Milton Keyns Dons, έχοντας κομβικό ρόλο σε μια ντροπιαστική υπόθεση μιας νέας ομάδας που ουσιαστικά αγόρασε τη θέση της στη Football League. 
 
8. Ελ Χατζί Ντιουφ
Προσπαθήστε να θυμηθείτε τον Ντιουφ χωρίς να χαμογελάσετε. Και δεν είναι καλό χαμόγελο... Βουτούσε, έφτυνε αντιπάλους και έδειχνε να λατρεύει το να τον μισούν. Σύμφωνα με τον Τζέιμι ΜακΚι, ειρωνευόταν και ποδοσφαιριστές που τραυματίζονταν σοβαρά ενώ ακόμη και σήμερα λέει διάφορα εναντίον των Στίβεν Τζέραρντ και Τζέιμι Κάραχερ, με τους οποίους συνυπήρξε στη Λίβερπουλ. Λιγότερο ποδοσφαιριστής και περισσότερο κακό καρτούν...
 
7. Λουτσιάνο Μότζι
Το 2004-05 η Γιουβέντους είχε, μεταξύ άλλων, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Τζανλουίτζι Μπουφόν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και δεν είχε καμία ανάγκη να κλέψει. Αυτό όμως είναι ακριβώς αυτό που έκανε ο τότε γενικός διευθυντής της, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι επηρέαζε τον ορισμό των διαιτητών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το Calciopoli. Ο Μότζι, βέβαια, είχε παρελθόν. Επίσης, προσπάθησε να ελέγξει τις μεταγραφές όλων ενώ είχε καταφερθεί δημοσίως εναντίον των gay ποδοσφαιριστών. Οι πράξεις του είχαν ως συνέπεια τον υποβιβασμό της Κυρίας στη Serie B και τον ισόβιο αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο, αν και αυτό δεν τον εμποδίζει να σχολιάσει μέσω άρθρων του σε εφημερίδες την επικαιρότητα.
 
6. Κριστιάνο Ρονάλντο
Αν η μισή καριέρα του Ρονάλντο είναι κόντρα στον Λιονέλ Μέσι, η υπόλοιπη είναι κόντρα στην κοινή γνώμη. Αντίπαλοι οπαδοί, ουδέτεροι, ακόμη και οπαδοί της ομάδας του κάποιες φορές, είναι εναντίον ενός ποδοσφαιριστή που ποζάρει για να δείξει τους μύες του σκοράροντας το 4ο γκολ σε έναν τελικό Champions League που λήγει 4-1 και με τον ίδιο να έχει ελάχιστη συμμετοχή σε αυτό. Ενας ποδοσφαιριστής που σταματάει ξαφνικά τους πανηγυρισμούς του για την κατάκτηση του Euro 2016 προκειμένου να τσεκάρει τον εαυτό του στα μάτριξ. Ελάχιστοι αρνούνται το μεγαλείο του καθαρά αγωνιστικά, πάμπολλοι όμως αντιπαθούν τον ναρκισισμό του. Το θέμα, όμως, είναι ότι μάλλον δεν θα είχε το ένα χωρίς το άλλο.
 
5. Ρίτσαρντ Κις
Η ζωή του ντροπιασμένου πρώην παρουσιαστή του Sky Sports είναι μια καθημερινή μάχη ώστε να παραμείνει στην επικαιρότητα και αρνείται να δείξει οποιαδήποτε μετάνοια για τα σχόλια που οδήγησαν στην απομάκρυνση τόσο του ίδιου όσο και του συνεργάτη του, Αντι Γκρέι, από τη θέση των σχολιαστών. Μετά από μια στάση στο TalkSport πήγαν στο Κατάρ, όπου ο ρόλος τους φαίνεται πως είναι να χτυπούν τα τύμπανα για τον λιγότερο κατάλληλο διοργανωτή Μουντιάλ στην ιστρία. Ο Κις τα έχει όλα. Μια σεβαστή θέση, ένα δυνατό μισθό, μια ονειρική δουλειά. Κι όμως...
 
4. Μισέλ Πλατινί
Με δεδομένο το ποιος υπήρξε ο ποδοσφαιριστής Πλατινί, ο επίλογος της ποδοσφαιρικής ζωής του είναι εξαιρετικά λυπηρός. Από εκεί που ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για κάποια χρόνια στη δεκαετία του '80, φτάσαμε στην λυπηρή εξορία του από το ποδόσφαιρο πρόσφατα. Καθώς η FIFA άρχισε να τρέμει από τις αποκαλύψεις, ο πρόεδρος της UEFA Πλατινί έδειχνε να μην έχει καμία σχέση με αυτά, μέχρι που ανακαλύφθηκε μια σκοτεινή πληρωμή του και δυστυχώς μπήκε στην κατηγορία των ανθρώπων για τους οποίους η κοινωνία των σπορ έχει απόλυτη περιφρόνηση.
 
3. Χάραλντ Σουμάχερ
Ο Γερμανός πρώην τερματοφύλακας είχε τερματίσει κάποτε πιο ψηλά κι από τον... Αδόλφο Χίτλερ σε ένα γκάλοπ που έγινε στη Γαλλία για τους πιο μισητούς ανθρώπους. Αυτό το μίσος οφείλεται στην περιβόητη φάση του ημιτελικού του Μουντιάλ 1982, όταν ο Σουμάχερ στην έξοδο του πήγε να... σκοτώσει τον Γάλλο Πατρίς Μπατιστόν, έχοντας ως στόχο αυτόν και όχι την μπάλα. Ο Μπατιστόν έχασε τρία δόντια, έμεινε αναίσθητος και στη συνέχεια έπεσε σε κώμα, ενώ ο διαιτητής έδειξε άουτ... «Αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα πληρώσω για τα νέα δόντια του», είπε ο Σουμάχερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.
 
2. Ζοσέ Μουρίνιο
Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις. Κάποιοι αδιαφορούν. Λίγοι είναι αυτοί που τις θέλουν. Και μετά υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να ζήσου χωρίς αυτές, αυτοί που παίρνουν ενέργεια και κίνητρο από αυτή την διαδικασία. Περίεργος τρόπος να ζεις αλλά στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο, όπς φαίνεται, έκανε καλό. Κάποτε ο θρυλικός παραγωγός του Broadway, Ντέιβιντ Μέρικ, είπε: «Δεν είναι αρκετό για μένα να νικήσω. Πρέπει να χάσουν και οι εχθροί μου». Ο Μουρίνιο, όπως φαίνεται, είναι αυτής της λογικής, αφού έχει τσακωθεί με Αρσέν Βενγκέρ, Εντέν Αζάρ, Πεπ Γκουαρντιόλα, το σύνολο του πληθυσμού σε Μέρσεϊσάιντ και Καταλονία, καθώς και με τη μισή Μαδρίτη.
 
1. Σεπ Μπλάτερ
Σε μια ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 2013, ο τότε πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ υποστήριξε ότι η προεδρία του έχει παρεξηγηθεί. «Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι ξέρετε τι είναι η FIFA... Μια απρόσωπη μηχανή, η οποία εκτυπώνει λεφτά στην πλάτη του όμορφου παιχνιδιού, με εμένα να κινώ τα νήματα και να γελάω καθώς πάω στην τράπεζα. Δεν είναι αυτό όμως». Το πρόβλημα είναι ότι αποδείχθηκε πως ακριβώς αυτό ήταν... Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά τελικά αποκαλύφθηκαν όλα όσα γίνονταν και ο Μπλάτερ έπεσε, μαζί με αρκετούς ακόμη. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης