Mάντσεστερ Σίτι και παίρνει τον τίτλο σπίτι (vid)

ο τρένο ή τραίνο (σιδηρόδρομος ή αμαξοστοιχία) αποτελεί σήμερα κυρίαρχο μέσο κατηγορίας μεταφορών, των σιδηροδρομικών μεταφορών. Αποτελείται από ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές (ράγες ή σιδηροτροχιές) και μεταφέρουν φορτία ή επιβάτες από ένα γεωγραφικό σημείο σε κάποιο άλλο.

Ή, απλούστερα, αν μιλάμε για ποδόσφαιρο και δη στην Premier League- η Μάντσεστερ Σίτι: η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει καταργήσει κάθε έννοια ανταγωνισμού φέτος στο Νησί, καθώς μετρούσε- πριν το σημερινό ματς- 13 σερί εντός έδρας νίκες, ενώ προσφάτως κατέκτησε και το League Cup (το οποίο... επέδειξαν σήμερα στους φίλους των «Πολιτών»). Η βαθμολογία, δε, και η χαώδης διαφορά της από τους διώκτες της μιλάει από μόνη της.

Οι πιθανότητες, λοιπόν, να της χαλάσει το πάρτι στο “Etihad” η (περσινή πρωταθλήτρια, για να μην ξεχνιόμαστε...) Τσέλσι ήταν σχεδόν μηδενικές κι αυτό επιβεβαιώθηκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης- έστω κι αν η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν «ανούσια»: μετά από ένα πρώτο 25λεπτο επουσιώδους κατοχής, η Σίτι απείλησε στο 27΄ με σουτ του Σανέ, το οποίο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Αθπιλικουέτα, στη μοναδική στιγμή που απειλήθηκε πραγματικά η Τσέλσι στο πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, πριν καν προλάβουν να πουν «Καλησπέρα και καλή βραδιά» οι 22 παίκτες, ο Μπερνάντο Σίλβα «μάτωσε» το πλεκτό: σέντρα ο... συνονόματος Νταβίντ, σουτ ο Πορτογάλος και 1-0.

Με το (όποιο) άγχος της επίτευξης του γκολ να έχει φύγει, η Σίτι συνέχισε να πιέζει, όμως με εξαίρεση την παράλληλη του Σανέ στο 77΄ που δεν πρόλαβε κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα, δεν έκανε άλλη φάση. Αντιθέτως, οι «Μπλε» θα μπορούσαν να έχουν φύγει με τον βαθμό στις καθυστερήσεις, όταν το σουτ του Αλόνσο πέρασε ξυστά από το δοκάρι του Έντερσον.

Κάπως έτσι, η αρμάδα του Γκουαρντιόλα έβαλε ακόμα 3 βαθμούς στο σακούλι της, έφτασε τους 78 κι απλά περιμένει να τελειώσουν οι αγωνιστικές για να φτάσει στη γη της Επαγγελίας, το πρωτάθλημα, σφυρίζοντας 3 φορές.

Όπως κάνει, δηλαδή, κάθε τραίνο που σέβεται τον μηχανοκίνητο εαυτό του..

 

Δειτε Επισης

Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά