Δυο δοκάρια, μια ασίστ και… Ευρώπη ο Πιέρος!

Η μη κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια αποδείχθηκε ο πάτος του βαρελιού για την Κοπεγχάγη. Στην αναμέτρηση που θα έκρινε αν θα έμεναν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2000 τα «λιοντάρια» επικράτησαν εντός έδρας 3-1 της Άαρχους και καπάρωσαν το τελευταίο εισιτήριο της Δανίας για το Γιουρόπα Λιγκ.

Μολονότι δεν σκόραρε, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του Στόλε Σολμπάκεν. Μόλις στο 4’ θα μπορούσε να είχε πιστωθεί μια ασίστ, αλλά το τελείωμα του Φίσερ δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Στο 10’ από μπαλιά του Φαλκ ο διεθνής επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Σανταντέρ άνοιξε το σκορ!

Η φιλοξενούμενη ισοφάρισε στο 13’ με τον Στάγκε, αλλά η Κοπεγχάγη ανέκτησε το προβάδισμα στο 23’ με κεφαλιά του Γιόχανσον έπειτα από κόρνερ του Φίσερ. Ως την ανάπαυλα και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για τουλάχιστον άλλα δύο τέρματα έκαστη.

Τα «λιοντάρια» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 51’ με τον Άνκερσεν έπειτα από ασίστ του Φίσερ, από κόρνερ του οποίου στο 68’ η κεφαλιά του Σωτηρίου σταμάτησε ξανά στο δοκάρι! Οι δύο παίκτες πάντως συνεργάστηκαν ιδανικά στο 77’ με τον Πιέρο να δίνει στον Φίσερ την ασίστ για το 4-1.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Κοπεγχάγης σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος με την Άαρχους και η δεύτερη τεσσάρα μετά το 4-0 του α' γύρου, και τότε στο «Τέλια Πάρκεν». Η ομάδα του Πιέρου Σωτηρίου θα εκκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στον α' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, στον οποίο θα είναι στους ισχυρούς, όπως άλλωστε και ο Απόλλων και η Ανόρθωση.

Δειτε Επισης

Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης