«Ο Τραμετσάνι

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παύση του από το πόστο του προπονητή στη Σιόν ο Πάολο Τραμετσάνι ετοιμάζεται να επιστρέψει στους πάγκους. Ο 48χρονος Ιταλός βρίσκεται ήδη στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, στον οποίο η μετακίνησή του θα κυλήσει πολύ πιο ομαλά απ’ ό,τι η προηγούμενη.

Μετά από το πενταετές πέρασμά του (2011-16) από τον πάγκο της εθνικής Αλβανίας ως βοηθός προπονητής ο Πάολο Τραμετσάνι ανέλαβε στα τέλη του 2016 ως επικεφαλής τεχνικός τη Λουγκάνο, την οποία οδήγησε στην τρίτη θέση του ελβετικού πρωταθλήματος (και στην έξοδο στην Ευρώπη), προτού αποφασίσει να την εγκαταλείψει για λογαριασμό της Σιόν.
 
Δεν πήγε μόνος
Το δρομολόγιο, ωστόσο, δεν το έκανε μόνος, αφού πήρε μαζί του όλο το προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, ενώ επιχείρησε να δελεάσει και αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας να τον ακολουθήσουν στο νέο του σταθμό.

Εξοργισμένος ο ιδιοκτήτης της Λουγκάνο, Άντζελο Ρεντζέτι, ξέσπασε: «Αρκετά είν’ αρκετά. Έχω αρρωστήσει του θανατά, αυτό που κάνουν ο Τραμετσάνι και η Σιόν είναι πέρα από κάθε περιφρόνηση. Τον έφερα πίσω στην Ελβετία και του έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί ως πρώτος προπονητής. Όταν έσπασε το συμβόλαιό του για να πάει στη Σιόν, δεν διεκδίκησα αποζημίωση. Και το ευχαριστώ του είναι να πάρει αρχικά όλο μου το προπονητικό επιτελείο και πίσω από την πλάτη μου να επιχειρήσει να προσελκύσει και παίκτες μου.

Αρχικά πλησίασαν τον Νταβίντε Μαριάνι και επιχείρησαν να τον πείσουν να πάρει μεταγραφή. Τώρα θέλουν τον Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς. Του τηλεφωνούν 10 φορές την ημέρα και του τάζουν τον παράδεισο επί γης. Μόνο που γραπτή προσφορά δεν υποβάλλουν ποτέ. Ο Τραμετσάνι είναι ηλίθιος. Μια σακούλα από σκατά. Δεν μπορώ να το θέσω διαφορετικά!
»
 
Η… θεία δίκη
Στον «ηλεκτρικό» πάγκο της Σιόν ο Τραμετσάνι άντεξε μόλις 16 παιχνίδια. Μετά τον αποκλεισμό από τη Σούντουβα στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (0-3 εκτός, 1-1 εντός) και δύο γύρους στο κύπελλο (πρόκριση 9-1 επί της Γκρένιχεν, αποκλεισμός 1-2 από τη Λοζάνη) ο Ιταλός αποτέλεσε παρελθόν μετά τη 12 αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο οποίο ξεκίνησε με δύο νίκες κι ακολούθως μόνο μια επιτυχία σε δέκα παιχνίδια (1-4-5)!

Τα τέσσερα τελευταία εξ αυτών ήταν όλα εντός έδρας και μοιραίο αποδείχθηκε το 2-2 με τη… Λουγκάνο, η οποία έπαιζε και με παίκτη λιγότερο για 52 λεπτά!

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού