Τι λέει ο μάνατζερ του Μπολτ για πρόταση από την Ελλάδα

Ο Γιουσέιν Μπολτ, ένας «εξωγήινος» του παγκόσμιου αθλητισμού με απίθανες επιδόσεις, διακρίσεις, αλλά και αμύθητη περιουσία επιχειρεί στα 32 του να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.

Ο ταχύτερος άνθρωπος της υφηλίου θέλει να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο προτού αποσυρθεί οριστικά από τον αθλητισμό.

Αρχικά πήρε μέρος σε προπονήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μπρούσια Ντόρτμουντ, της νορβηγικής Στρόμσγκοντσετ, ενώ εσχάτως βρίσκεται στην Αυστραλία για λογαριασμό της Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς.

Ο Ελληνοαυστραλός ατζέντης Τόνι Ράλις, ένας άνθρωπος που γνωρίζει το άθλημα όσο λίγοι στη χώρα της Ωκεανίας, ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ στη ομάδα της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μάλιστα σε φιλικό κόντρα στην Macarthur South West United, ο Μπολτ... άνοιξε λογαριασμό πετυχαίνοντας δύο γκολ!

Λίγα 24ωρα αργότερα, ήρθε πρόταση από την Μάλτα και συγκεκριμένα από την ιστορικά Βαλέτα, η οποία έχει περάσει στα χέρια επενδυτών από το Ντουμπάι.

Ο Τόνι Ράλις μιλώντας στο gazzetta.gr επιβεβαίωσε την προσφορά του συλλόγου από τη Μάλτα.

«Ναι, η Βαλέτα είναι η ομάδα που με πλησίασε για τον Γιουσέιν Μπολτ καταθέτοντας πρόταση. Δεν ξέρω αν θα προχωρήσει. Ο Γιουσέιν θέλει να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο και νομίζω τον ενδιαφέρει, ωστόσο είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει με τον μάνατζερ του».

Ο Ελληνοαυστραλός μάνατζερ τόνισε πως τα λεφτά δεν απασχολούν τον Μπολτ, καθώς θέλει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Εγώ τον έφερα στους Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς για να δοκιμαστεί στον σύλλογο. Ήταν καθήκον μου από την στιγμή που ήρθε η πρόταση από την Βαλέτα να τον ενημερώσω. Δεν έχει θέμα με το οικονομικό, το όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο».

Η Βαλέτα λόγω της νέας τάξης πραγμάτων στον σύλλογο αποτελεί καλή προοπτική για τον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ δίχως να έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά αποδεχθεί την πρόταση που του έχει γίνει.

«Η Βαλέτα είναι μια ομάδα στην οποία έχει μπει ένα γκρουπ επενδυτών από τη Μέση Ανατολή. Ο στόχος τους είναι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Μάλτας προκειμένου στη συνέχεια να αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League.

Ακόμη και αν δεν το καταφέρουν υπάρχει η επιλογή του Europa League, οπότε υπό μια έννοια εάν πάει εκεί ο Μπολτ υπάρχει η πρόκληση της Ευρώπης. Είναι κάτι που θα συζητήσει με τον μάνατζερ του. Μιλάμε για έναν αθλητή τον οποίο στο μέλλον θα τοποθετούμε δίπλα σε ιερά τέρατα του αθλητισμού, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Μοχάμεντ Άλι».

 

 

Ο Τόνι Ράλις τονίζει στο gazzetta.gr, πως δύσκολα ομάδα από την Ελλάδα θα προχωρούσε σε ανάλογη κίνηση βλέποντας το συγκεκριμένο πρότζεκτ από άποψη μάρκετινγκ.

«Δύσκολα θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω πως οι πρόεδροι των μεγάλων ελληνικών συλλόγων έχουν ανάλογο όραμα. Είναι και θέμα μάρκετινγκ το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο τους απασχολεί για να προχωρήσουν. Έχουν τα θεμέλια στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν θεωρώ πως θα τους ενδιέφερε αυτή η περίπτωση».

Ποιο όμως είναι το μεγάλο ατού του Γιουσέιν Μπολτ ως ποδοσφαιριστής και ποιο το μεγαλύτερο «αγκάθι» για να διακριθεί και στο ποδόσφαιρο;

«Το πιο δυνατό στοιχείο του Γιουσέιν Μπολτ είναι ψυχικά αποθέματα που διαθέτει και η αποφασιστικότητα του απόρροια της μυθικής καριέρας του στον στίβο. Θεωρώ πως σε έξι μήνες θα είναι αρκετά καλός, αλλά όχι σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Για μένα το σημαντικότερο κομμάτι είναι να καταφέρει να διαμορφώσει το κορμί του έτσι ώστε από τα 100 μέτρα να ανταποκρίνεται στα 95 λεπτά του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα του. Το γκολ που σκόραρε με τους Σέντραλ Κόουστ Μάρινες θα το έχαναν πολλοί φορ. Αν επιμείνει και το παλέψει θεωρώ πως μπορεί να αγωνιστεί τουλάχιστον σε μια μέτρια ομάδα».

Ο εκπρόσωπος του Μπολτ στην Αυστραλία εμφανίζεται βέβαιος πως εάν ήταν εφτά χρόνια μικρότερος θα μπορούσε να κάνει κάνει ποδοσφαιρική καριέρα.

«Είναι ο κλασικός βαρύς φορ που καταφέρνει να κερδίζει την μπάλα. Διαθέτει καλό αριστερό πόδι. Νομίζω πως εάν ήταν 25 χρονών θα έκανε καριέρα»

 

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη