Όνειρο η Ντόρτμουντ διέλυσε την Μπάγερν!

Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι με τα ίδια σου τα χέρια. Η Ντόρτμουντ είχε στρογγυλοκαθίσει εδώ και καιρό στην κορυφή της Bundesliga, όμως περίμενε καρτερικά αυτό το ματς για να δείξει πως έχει ότι χρειάζεται για να εκθρονίσει την Μπάγερν στην κορυφή μετά από 6 χρόνια.

Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ το πέτυχε και μάλιστα με τον πιο πειστικό τρόπο. Βγάζοντας στο χορτάρι όλες τις παθογένειες και τις αδυναμίες των Βαυαρών, που δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα με τα ατίθασα νιάτα της Ντόρτμουντ.

Κι όμως στο πρώτο ημίχρονο όλα έδειχναν πως η εμπειρία και η φανέλα της Μπάγερν θα λυγίσει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό μετά από σέντρα του Γκνάμπρι και οι φιλοξενούμενοι που ήλεγχαν απόλυτα το τέμπο είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με τον Ριμπερί (17’, 33’) για να καθαρίσουν το ντέρμπι.

Στην επανάληψη όμως η Ντόρτμουντ κατάλαβε ότι πρέπει να τρέξει τους Βαυρούς. Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον εκπληκτικό Μάρκο Ρόις πάτησαν το τούρμπο και έκαναν τους παίκτες του Νίκο Κόβατς να φάνε την σκόνη τους.

Ο Ρόις κέρδισε από τον Νόιερ και αξιοποίησε το πέναλτι που έφερε το 1-1 στην αρχή της επανάληψης (49’), όμως ο «Λέβα» είχε και πάλι την άμεση απάντηση. Ο Πολωνός σκόραρε για δεύτερη φορά στο παλιό του σπίτι (53’, 1-2) μετά από φάση διαρκείας και όμορφο συνδυασμό.

Ωστόσο, ούτε κι εκεί η Μπορούσια το έβαλε κάτω. Ένα απευθείας βολέ του Ρόις μετά από σέντρα του Πίστσεκ έφερε το 2-2 (67’) και η ανάγκη των Βαυαρών να βρουν τρίτο γκολ τους έκανε εξαιρετικά ευάλωτους πίσω.

Ο Βίτσελ με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Πάκο Αλκάθερ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ απόγείωσε το γήπεδο (74’, 3-2), βάζοντας για πρώτη φορά την Ντόρτμουντ μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο, το γερμανικό κλασικό ντέρμπι είχε χιτσκοκικό φινάλε. Ο Λεβαντόφσκι με εκπληκτικό τακουνάκι πίστεψε ότι έκανε το 3-3 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το οριακό οφσάιντ υποδείχθηκε από τον βοηθό και η Ντόρτμουντ πήρε μία απίστευτη νίκη (3-2) που την φέρνει στο +7 από την Μπάγερν που πολύ σύντομα ίσως να έχει προπονητικές εξελίξεις!

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί