Ματσάρα στο Μπομπονέρα, όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς (pics+vids)

Δεν ανέδειξε νικητή ο πρώτος ιστορικός τελικός του Copa Libertadores ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, στο Μπομπονέρα. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 και ως εκ τούτου ο τίτλος θα κριθεί στη ρεβάνς της 24ης Νοεμβρίου, που θα γίνει στην έδρα των "Μιγιονάριος", στο Μονουμεντάλ.

Η Ρίβερ μπήκε τόσο δυνατά στο παιχνίδι, που η Μπόκα αιφνιδιάστηκε. Με... ενορχηστρωτή τον Πίτι Μαρτίνες, οι Μιγιονάριος πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ και έφτασαν κοντά στο 0-1 μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Ρόσι έδιωξε σε κόρνερ το χτύπημα φάουλ του Πίτι Μαρτίνες. Μετά το 15λεπτο άρχισε να... συνέρχεται η Μπόκα, η οποία στο 27ο λεπτό έχασε τον Παβόν με τραυματισμό. Στη θέση του ο Στσελότο πέρασε τον Μπενεντέτο.

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 34', η Μπόκα άνοιξε το σκορ, με διπλή προσπάθεια και σουτ του Άμπιλα μέσα από την περιοχή και αριστερά. Ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός νίκησε τον Αρμάνι, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκρούσει το πρώτο σουτ του ίδιου παίκτη.

Η Ρίβερ πήγε στη σέντρα και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, από πάσα του Πίτι Μαρτίνες, ο Πράτο με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια για τη Ρίβερ Πλέιτ. Στο 40' ο Πίτι Μαρτίνες και στο ίδιο λεπτό ο Μπορέ έφτασαν κοντά στο 1-2, αλλά αστόχησαν. Εντέλει το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τη Μπόκα να βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα. Ο νεοεισελθών Μπενεντέτο με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Βίγια έκανε το 2-1! Ο Αργεντινός φορ είχε σκοράρει και στους δύο ημιτελικούς με την Παλμέιρας, σκόραρε και στον πρώτο τελικό...

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Άμπιλα, 45'+1' Μπενεντέτο - 35', 61' αυτ. Ισκιερδός

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Ρόσι, Χάρα (83' λ. τρ. Μπουφαρίνι), Ισκιερδός, Μαγκαλάν, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πέρες, Βίγια (72' Τέβες), Άμπιλα, Παβόν (27' Μπενεντέτο).

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Λ. Μαρτίνες (58' Νάτσο Φερνάνες), Πινόλα, Κάσκο, Παλάσιος, Ε. Πέρες (75' Σουκουλίνι), Π. Μαρτίνες (77' Κιντέρο), Μπορέ, Πράτο.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Τομπάρ (Χιλή)

 

 

 

Δειτε Επισης

Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης