Ο μικρός «μάγος» από τη Βραζιλία που θέλει όλη η Πρέμιερ Λιγκ

Είναι καιρό τώρα που οι σκάουτερ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων έχουν ακούσει για έναν πιτσιρικά Βραζιλιάνο που υποτάσσει το τόπι με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτελεί attraction ακόμα και στις προπονήσεις.
 

Ειδικά στην Αγγλία αυτές τις φήμες τις έχουν πάρει πολύ σοβαρά. Οι δύο μεγάλοι του Μάντσεστερ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ έχουν ήδη στείλει τους ανθρώπους τους στο Μπέλο Οριζόντε για να παρακολουθήσουν live τον 18χρονο Μπρούνο Ρομπέρτο, που μόλις στις 15 Νοεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Ως κάθε Βραζιλιάνος μπαλαδόρος που σέβεται τον εαυτό του, ο μικρός ακούει στο «Μπρουνίνιο» και εκτός από την… κατάληξη έχει και τη χάρη. Προικισμένος με σπάνια τεχνική κατάρτιση και με ταχύτητα σκέψης που του επιτρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του, δεν έχει πλέον να αποδείξει κάτι μεταξύ συνομήλικων, αποτελώντας μέλος της ανδρικής ομάδας της Ατλέτικο.

Πατέρας του είναι ο παλαίμαχος δεξιός μπακ Μπρούνο Ελένιο Περέιρα ντα Σίλβα, που από το 1996 έως το 2002 έπαιξε σε 260 ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο, κατακτώντας μεταξύ άλλων το κύπελλο CONMEBOL (το σημερινό Σουνταμερικάνα) το 1997.

Ο Μπρουνίνιο γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2000 και εντάχθηκε στο φυτώριο του συλλόγου το 2013. Γρήγορα φάνηκε πώς σε ότι αφορά τη θέση, το μήλο δεν θα έπεφτε κάτω από τη μηλιά, καθώς ο υιός διακρίνοταν κυρίως για τις δημιουργικές και όχι ανασταλτικές αρετές του.

Το ντεμπούτο του με τους μεγάλους στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα το έκανε τον περασμένο Ιούνιο, παίζοντας ως αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο, σε ένα ματς με την Σαπεκοένσε. Είχε προηγηθεί αυτό στο πρωτάθλημα Μινέιρο τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από ένα συνεχόμενο «σόου» στις προπονήσεις.

«Στις τέσσερις τελευταίες έχει πετύχει ισάριθμα γκολ εκτός περιοχής», δήλωνε ο τότε προπονητής της ομάδας Οσβάλντο ντε Ολιβέιρα. «Θα πάμε βήμα-βήμα με την περίπτωση του, χρειάζεται υπομονή. Η προαγωγή από τους εφήβους στους άνδρες είναι μια απαιτητική διαδικασία, αλλά αυτό το παιδί έχει όλα τα προσόντα για να λάμψει».

Ένα χρόνο πριν ο Μπρούνο Ρομπέρτο είχε διακριθεί για κάτι μοναδικό. Τον Οκτώβρη του ‘17 ήταν μέλος της ομάδας u-17 της Ατλέτικο, που κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας την Κρουζέιρο στα πέναλτι. Μόλις 19 ημέρες αργότερα είχε αναβαθμιστεί σε «νέος», παίρνοντας και το εθνικό πρωτάθλημα κάτω των 20 με την αντίστοιχη ομάδα του συλλόγου!

Το πρωτάθλημα Βραζιλίας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πολύ πιο αθλητικό (κατά συνέπεια και πιο σκληρό), θυμίζοντας μια εξευρωπαϊσμένη εκδοχή του στη Λατινική Αμερική. Η έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία παραπέμπει σε Serie A, το jogo bonito έχει παραμεριστεί και πολλά παιχνίδια κάθε αγωνιστική κρίνονται στο γκολ.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο παλαιότερες δεκαετίες να κάνει το κομμάτι του ένας ταλαντούχος μεσοεπιθετικός. Δεν είναι κοινώς η κατάλληλη εποχή να διαπρέψουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα «10αρια» παλαιάς κοπής, ο Μπρουνίνιο όμως έχει πιθανότατα το αντίδοτο σε αυτό. Διαθέτει την ταχύτητα να παίξει στις πτέρυγες, ενώ ως υπερατού στα προσόντα του φαντάζει το γεγονός ότι το καλό πόδι του είναι το αριστερό.

Το πρωτάθλημα Βραζιλίας ολοκληρώνεται στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται να κλιμακωθεί η μάχη για την απόκτηση του νέου περιζήτητου wonder kid από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρομάνα του πλανήτη.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που παρατηρείται τέτοια «σύμπνοια» σε όλα τα μεγάλα club της Αγγλίας – τόσο το καλύτερο για την Ατλέτικο Μινέιρο που αναμένεται να μετατρέψει σε δημοπρασία την παραχώρηση υπογραφής του παίκτη. Σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, το προβάδισμα ανήκει στην Τότεναμ λόγω των στενών διασυνδέσεων του Μαουρίτσιο Ποκετίνο με τη Λατινική Αμερική.

Όταν όμως στην κούρσα για την απόκτηση του έχει εμπλακεί όλος ο καλός ο κόσμος από Αγγλία μεριά, τότε ο πιο αποφασιστικός στις διαπραγματεύσεις και την… εκταμίευση, θα έχει «αγγίξει» το τελευταίο μεγάλο project του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με την κατάληξη «inho».
Πηγή: menshouse.gr

Δειτε Επισης

Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ