Επαναρχίζει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Το βράδυ της Τρίτης το Champions League επιστρέφει στην ζωή μας με τις πρώτες αναμετρήσεις για την φάση των "16" να διεξάγονται σε Παρίσι και Λισαβόνα. Μία ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά που αναμένει με αγωνία ο ποδοσφαιρικής πλανήτης και την οποία μπορείτε να απολαύσετε στα κανάλια του OTE TV σε υψηλή ανάλυση.

Στο "Εστάντιο ντα Λουζ" η Μπενφίκα υποδέχεται την Ζενίτ, πιθανότατα με δύο Έλληνες στην 11άδα, ενώ στο "Παρκ ντε Πρενς" η Παρί Σεν-Ζερμέν φιλοξενεί την Τσέλσι.

Ο 23άχρονος Ιβοριανός μπακ, Σερζ Οριέ, θα είναι σπίτι του, τιμωρημένος από την διοίκηση του παριζιάνικου συλλόγου, καθώς μίλησε άσχημα για τον προπονητή του, Λοράν Μπλαν, αλλά και τους συμπαίκτες του, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Έντινσον Καβάνι, Σαλβατόρε Σίριγκου και Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, σε βίντεο που διέρρευσε στο ίντερνετ.  
 
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 
Αφού τόνισε πόσο απογοητευμένος και προδομένος νιώθει από τον Σερζ Οριέ, ο Λοράν Μπλαν ανέφερε πως το Champions League είναι ο μεγάλος στόχος της Παρί Σεν-Ζερμέν, εκτιμώντας πως έχει τις δυνατότερες να το κατακτήσει.

Όπως και ο ίδιος ο Γάλλος τεχνικός τόνισε, δεν έχει απουσίες "με εξαίρεση αυτόν που έβγαλε νοκ-άουτ τον εαυτό του" (τον Οριέ εννοεί φυσικά), έχει όμως δύο αποφάσεις να πάρει.

Η πρώτη είναι αν θα παίξει δεξί μπακ ο Μαρκίνιος ή ο Φαν ντερ Βιλ και ο δεύτερη αν θα ξεκινήσει ο Βεράτι ή θα μπει ως αλλαγή αργότερα, καθώς δεν μπορεί ακόμη να αγωνιστεί 90άλεπτο.

Γκους Χίντινκ και Τιμπό Κουρτουά αρνήθηκαν στην συνέντευξη τύπου να κάνουν σχόλιο για τον Σερζ Οριέ, ενώ ο Ολλανδός τεχνικός έχει σημαντικά προβλήματα.

Ο Νέμανια Μάτιτς είναι τιμωρημένος, έτσι θα παίξει ο Όμπι Μικέλ στο κέντρο με τον Φάμπρεγας (αμφίβολη η συμμετοχή του Οσκάρ), ενώ εκτός του Κουρ Ζουμά που έχει τραυματιστεί σοβαρά, εκτός "μάχης" τέθηκε και ο Τζον Τέρι.

Θα παίξει στόπερ λοιπόν ο Ιβάνοβιτς μαζί με τον Κέιχιλ, δεξιά ο Αθπιλικούετα και αριστερά ο 21άχρονος Γκανέζος, Αμπντού "Μπαμπά" Ραχμάν.

Θυμίζουμε πως πέρσι η Παρί είχε αποκλείσει την Τσέλσι στους "16" (στην παράταση) και πρόπερσι οι Άγγλοι είχαν αποκλείσει τους Γάλλους στα προημιτελικά (με γκολ του Ντεμπά Μπα στο 87').

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΠΑΡΙ ΣΖ: Trapp; Marquinhos (Van der Wiel), Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Matuidi, Thiago Motta, Verratti (Rabiot); Di María, Ibrahimović, Cavani.

ΤΣΕΛΣΙ: Courtois; Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Rahman; Fàbregas, Mikel; Hazard, Willian, Pedro; Costa.
 
 
 
Μπενφίκα - Ζενίτ 
Έπειτα από δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας η Ζενίτ καλείται να αντιμετωπίσει στην Λισαβόνα την "λαβωμένη", Μπενφίκα. "Λαβωμένη" διότι την Παρασκευή προηγήθηκε με Μήτρογλου, αλλά τελικά έχασε από την Πόρτο μέσα στο "Εστάντιο ντα Λουζ".

Ο Έλληνας στράικερ σκόραρε για 6η σερί αγωνιστική στην Πορτογαλία και αναμένεται να είναι στην 11άδα των "αετών", όπως και ο Ανδρέας Σάμαρης, δίπλα στην φετινή αποκάλυψη, τον 18άχρονο, Σενάτο Σάντσες.

Ο τεχνικός της Μπενφίκα, Ρουί Βιτόρια, δεν έχει στην διάθεσή του τους Λουιζάο, Λισάντρο Λόπες, Λιούμπομιρ Φέισα και Νούνο Σάντος, ενώ ο συμπατριώτης του, Αντρέ Βίλας-Μπόας, περιμένει... θυμωμένη την ομάδα της Λισαβόνας, λόγω της ήττας της από την πρώην ομάδα του, την Πόρτο.

Ο τεχνικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει 4 σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, με τους Φαϊζούλιν, Μαλαφέεβ, Σμολνίκοβ και Ριαζάντσεβ να μην μπορούν να βοηθήσουν.

Το ματς είναι ιδιαίτερο για τρεις παίκτες της Ζενίτ, τους Εσεκιέλ Γκαράι, Αξέλ Βιτσέλ και Χάβι Γκαρθία, καθώς ο Αργεντινός, ο Βέλγος και ο Ισπανός θα παίξουν ως αντίπαλοι στο γήπεδο που αγαπήθηκαν για τις σπουδαίες εμφανίσεις τους με την φανέλα της Μπενφίκα (δεν είναι πάντως η πρώτη φορά).

Το 2012, επίσης για την φάση των "16", η Μπενφίκα είχε αποκλείσει την Ζενίτ, ενώ οι Ρώσοι στον όμιλο της περσινής σεζόν είχαν δύο νίκες με γκολ του Ντάνι στην Ρωσία και με τέρματα των Χουλκ και Βιτσέλ στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Júlio César; André Almeida, Jardel, Lindelöf, Eliseu; Samaris, Renato Sanches, Pizzi, Gaitán; Mitroglou, Jonas.

ΖΕΝΙΤ: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Javi García, Witsel, Shatov, Danny; Hulk, Dzyuba.
 
 
 
Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη 16/2


Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Μπενφίκα - Ζενίτ

 
Τετάρτη 17/2

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ

Ρόμα - Ρεάλ

 
Τρίτη 23/2

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Μπάγερν

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)
 
 
 

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί