Προβάδισμα για Παρί Σεν-Ζερμέν, 2-1 την Τσέλσι

Tα μεγάλα επιθετικά "όπλα" της Παρί Σεν-Ζερμέν έκαναν την δουλειά τους και η ομάδα του Λοράν Μπλαν επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι, αποκτώντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης στους "16" του Champions League.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Έντινσον Καβάνι φυσικά σκόραραν για τους Γάλλους, με τον Ουρουγουανό να μην είναι βασικός, αλλά να λυτρώνει την ομάδα του 4 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ξανά κακός ο Εντέν Αζάρ, απογοήτευσε και εκνεύρισε τον Γκους Χίντινκ, ο οποίος ποντάρει στο εκτός έδρας γκολ του Όμπι Μικέλ για πρόκριση στο Λονδίνο σε τρεις εβδομάδες.  
 
 
Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Σκόρερς: 39' Ιμπραχίμοβιτς, 78' Καβάνι / 45'+1 Όμπι Μικέλ

Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)


Η Παρί Σεν-Ζερμέν ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και απείλησε στα πρώτα λεπτά με τους Βεράτι και Λούκας Μόουρα, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για την Τσέλσι στο 23', με τον Κέβιν Τραπ να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του πριν βρει κόρνερ.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αστόχησε σε κεφαλιά στο 33', αλλά στο 39' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ, αλλά και αρκετή τύχη, καθώς η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ο Τιμπό Κουρτουά δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του.

Οι "μπλε" κατάφεραν να απαντήσουν πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45'+1) με το κοντινό σουτ του Όμπι Μικέλ, με τον Μαρκίνιος να τον χάνει, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουίλιαν και κεφαλιά προς τα πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τραπ να σταματά τον Ντιέγκο Κόστα και τον Κουρτουά τον Ντι Μαρία, ενώ ο Βέλγος στο 60' έκανε νέα καλή επέμβαση σε σουτ του Λούκας Μόουρα και ήταν τυχερός στο 64', όταν σε κοντινό σουτ του Ματουιντί η μπάλα κόντρα σε σώμα αμυντικού.

Ο Λοράν Μπλαν πέρασε στο ματς τον Έντινσον Καβάνι στο 74' και ο Ουρουγουανός στο 78' έκανε την ζημιά στην αγγλική άμυνα. Ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε καταπληκτική μπαλιά, ο Καβάνι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά αρκετά πλάγια δεξιά, αλλά τον νίκησε για 2-1, με το πλασέ του να περνά κάτω από τα πόδια του Βέλγου πορτιέρε.
 
 
ΠΑΡΙ ΣΖ: Τραπ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (81' Ραμπιό), Ματουιντί (81' Παστόρε), Ντι Μαρία, Λούκας Μόουρα (74' Καβάνι), Ιμπραχίμοβιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Μπάμπα, Όμπι Μικέλ, Φάμπρεγας, Ουίλιαν, Πέδρο, Αζάρ (71' Οσκάρ), Ντιέγκο Κόστα.
 
 
Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη 16/2


Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0

Τετάρτη 17/2

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ

Ρόμα - Ρεάλ

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους - Μπάγερν

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)
 
 

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι