Τι δεν μπορούν να κρύψουν τα μπαλάκια των κληρώσεων της UEFA

Ας δεχτούμε ότι θεωρητικά, κάθε γονιός αγαπάει ισότιμα τα παιδιά του. Ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα από το άλλο. Ας δεχτούμε ότι η UEFA αγαπάει το ίδιο το Champions League και το Europa League, αν και αυτό το θεώρημα χωλαίνει με το καλημέρα, καθότι τα έσοδα από την πρώτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση είναι συντριπτικά μεγαλύτερα σε σύγκριση με αυτά του Europa. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι η UEFA σχεδιάζει τη δημιουργία και τρίτης διοργάνωσης από τη σεζόν 2021-2022. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πόσο θα την αγαπάει, αλλά κάτι μας λέει ότι πάλι το Europa θα βγει ριγμένο.

Στις καθόλα επίσημες τελετές στη Νιόν, όπου λαμβάνουν χώρα οι κληρώσεις για τις δύο, η μαμά UEFA προσπαθεί να είναι εξίσου καθωσπρέπει και με τα δύο της παιδιά. Στη σημερινή (σ.σ. 17/12) κλήρωση για τα νοκ-άουτ της φάσης των '16' του Champions League και τα νοκ-άουτ της φάσης των '32' του Europa League, έπραξε αναλόγως. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Ντιναμό Κιέβου, που απέκλεισε πέρυσι την ΑΕΚ, ακριβώς στην ίδια φάση.

Τα μπαλάκια για την πρώτη κλήρωση άνοιγε η παλιά δόξα της Λίβερπουλ (και λίγο του Παναθηναϊκού), Λουίς Γκαρσία, ενώ τα μπαλάκια για τη δεύτερη άνοιγε ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ενδελεχή σύγκριση των δύο, αλλά οι βαρύτητες των δύο μοιάζουν πάνω-κάτω ίδιες. Θέλω να πω ότι δεν υπήρχε μεγάλη απόκλιση στο πρεστίζ των καλεσμένων που άνοιγαν τα μπαλάκια. Μες στη γενικότερη καλοπροαίρετη στάση μας, παραβλέπουμε το γεγονός ότι το Europa League έχει μια δομή που ευνοεί απόλυτα το 'παίζουμε για τη χαρά του παιχνιδιού' και αγνοεί τις ορθές αναλογίες 'κόπου-ανταμοιβής'.

Η επική πρόκριση του Ολυμπιακού πανηγυρίστηκε όπως της έπρεπε, γιατί η ομάδα του Μαρτίνς πέρασε από έναν όμιλο με Μπέτις και Μίλαν, και μάλιστα με φοβερή εμφάνιση στο τελευταίο ματς απέναντι στη Μίλαν. Το απογοητευτικό είναι ότι μετά από έξι μεγάλες μάχες (έστω τέσσερις, καθότι η Ντουντελάνζ υστερεί σημαντικά), ο Ολυμπιακός έχει περάσει απλά στους '32' μιας διοργάνωσης. Είναι περίεργο, ναι, προφανώς το κατανοούν στην UEFA, αλλά η τρέχουσα δομή εξυπηρετεί εμπορικούς στόχους, που προφανώς 'πιάνονται'.

Και εκεί που τα έχουμε παραδεχτεί/αποδεχτεί όλα και πιστεύουμε ότι η UEFA νοιάζεται εξίσου για το Europa League, βλέπουμε τα μπαλάκια της κλήρωσης των νοκ-άουτ του.

 

 

Άσπρα, ανέμπνευστα, άξια να τα μπερδέψεις ακόμα και με το πλαστικό, ωοειδές περίβλημα των παιχνιδιών μέσα στα γνωστά σοκολατένια αυγά. Από την άλλη, τα μαύρα απαστράπτοντα μπαλάκια με τα ασημί αστέρια που είδαμε στην κλήρωση του Champions League, είναι μπαλάκια... από το πάνω ράφι.

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο