Αποκαλύφθηκε ο λόγος που δεν δόθηκε το οφσάιντ του Κέιν

Ο Χάρι Κέιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ, στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την Τσέλσι για το EFL Cup. Το γκολ που έκρινε το ματς σήκωσε μεγάλη κουβέντα στην Αγγλία, καθώς παρά την βοήθεια που προσφέρει το VAR, η απόφαση που οδήγησε στο γκολ του Κέιν ήταν λανθασμένη.

Ο διαιτητής Chris Kavanagh είχε επιφορτιστεί με τον έλεγχο του VAR και με βάση το πλάνο που του δόθηκε να εξετάσει, είπε στον Michael Oliver ότι ο φορ της Τότεναμ έφυγε από κανονική θέση πριν ανατραπεί από τον Κέπα. Πληροφορία που ώθησε τον Oliver να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μαουρίσιο Σάρι, τεχνικός της Τσέλσι, εμφανίστηκε με ένα laptop, όπου είχε το ξεκίνημα της φάσης από άλλη γωνία και ήταν εμφανές ότι ο κορμός του Κέιν ήταν εκτεθειμένος.

Τι είχε συμβεί; Στον Chris Kavanagh δεν έφτασε ποτέ το συγκεκριμένο πλάνο από την ανάλογη γωνία προς εξέταση. Τα replays που εμφανίζονται στο VAR έρχονται από έναν χειριστή της τεχνολογίας Hawk-Eye, που έχει στη διάθεση του πολύ περιορισμένο χρόνο για να αποφασίσει σωστά, προσπαθώντας να αναγνωρίσει την καλύτερη δυνατή οπτική γωνία στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Στον Kavanagh έδειξαν μόνο την γωνία του περιστατικού από την μετάδοση του Sky Sports και από εκεί ο ο Κέιν έμοιαζε να είναι onside.

Η ένωση διαιτητών της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι το υλικό που εμφανίστηκε στο laptop του Σάρι είχε τραβηχτεί από την ομάδα της Τσέλσι και ο Kavanagh δεν είχε πρόσβαση σε αυτό. Έτσι ενημέρωσε λανθασμένα τον Oliver, που με τη σειρά του έδειξε το σημείο του πέναλτι για να φτάσουμε στο τελικό 1-0.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 είναι προγραμματισμένη η εφαρμογή του VAR σε όλες τις αναμετρήσεις της Premier League, παρά τους φόβους των περισσότερων προπονητών ότι το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για να λειτουργήσει με ακρίβεια.

Σίγουρα πάντως δεν έχει νόημα η χρήση του video αν στον διαιτητή δεν δίνονται οι καλύτερες δυνατές λήψεις.

 

 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»