Ο Μανωλάς τρίτος σε συμμετοχές αμυντικός της Ρόμα μετά το σκουντέτο του 2001!

Με το γκολ του κόντρα στην Μπαρτσελόνα στις 10 Απριλίου 2018 μπήκε στις καρδιές όλων των φίλων της Ρόμα (έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League), ωστόσο ο Κώστας Μανωλάς δεν χρειαζόταν αυτό το γκολ για να αποδείξει πως αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τους Ρωμαίους.

Υπάρχουν άλλωστε οι αριθμοί που είναι το... μέρος του, με την ιστοσελίδα "Forzaroma.info" να αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα πως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2001 (τρίτου και τελευταίου μέχρι σήμερα στην ιστορία της Ρόμα), μόνο δύο παίκτες βρίσκονται πιο πάνω από τον Κώστα Μανωλά στη λίστα των κεντρικών αμυντικών με τις περισσότερες συμμετοχές.

Στα 4,5 χρόνια που είναι κάτοικος "Ολίμπικο" ο Ναξιώτης αμυντικός έχει ήδη 192 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρόμα αφήνοντας πίσω του παίκτες όπως οι Σαμουέλ, Ζουάν και Κίβου, και οι μόνοι που τον ξεπερνούν στη σχετική λίστα είναι οι Κριστιάν Πανούτσι και Φιλίπ Μεξές.

Ο Γάλλος αγωνίστηκε 7 χρόνια στην Ρόμα (πριν πάρει μεταγραφή στην Μίλαν) και μέτρησε 262 συμμετοχές με τους "τζαλορόσι" ενώ ο Ιταλός είναι στην κορυφή με 315 παρουσίες, με αμφότερους τους παίκτες να είναι παρόντες στα τελευταία τρόπαια που κατέκτησε ο σύλλογος: 2 Κύπελλα Ιταλίας και ένα ιταλικό Σούπερ Καπ.

Το ίδιο μέσο υπογραμμίζει επίσης ότι στο υπάρχον ρόστερ της Ρόμα ο Μανωλάς είναι τρίτος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές πίσω από τους Ντε Ρόσι και Φλορέντσι, ενώ είναι ο μακροβιότερος που έχει αποκτηθεί στην Ρόμα από τότε που βρίσκεται σε αμερικανικά χέρια.

Επιπλέον, από τότε που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "λύκων" ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο Μανωλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τους Κολάροφ, Τζέκο και (τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας) Φάσιο.

Φυσικά, επειδή ο Μανωλάς αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Ρόμα υπάρχει αγωνία για το μέλλον του ειδικά από τη στιγμή που άλλαξε μάνατζερ, με την ιταλική ιστοσελίδα να αναφέρει τα εξής:

"Σύντομα ο Μόντσι και ο νέος μάνατζερ του Μανωλά Μίνο Ραϊόλα θα κάτσουν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουν για το νέο συμβόλαιο. Η ρήτρα των 36.000.000 ευρώ είναι ένας τεράστιος στόχος πίσω από την πλάτη του αμυντικού και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτοιμη να καταθέσει αυτό το ποσό, θα πρέπει να επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα δεν θέλει να χάσει τον παίκτη (όχι με αυτό το ποσό), αλλά για να τον κάνει να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο θα πρέπει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας.

Ο Τότι, που είναι πολύ φίλος του Μανωλά, ήταν καθοριστικός στην υπογραφή της τελευταίας ανανέωσης ("Με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικός ήμουν για την Ρόμα", έχει δηλώσει ο Μωναλάς), μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο", αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο για τον 27χρονο διεθνή στόπερ.

 

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί