Η... ευρωπαία Φενέρμπαχτσε έβαλε πλώρη για τους «16»

Τι κι αν εδρεύει στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης; Η Φενέρμπαχτσε αποδεικνύει ότι είναι… Ευρωπαία. Μπορεί στο τουρκικό πρωτάθλημα να τα πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς βρίσκεται στη 14η θέση, όμως στο Europa League τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να κάνει βήμα πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «32», αφού επιβλήθηκε εντός έδρας με 1-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η γηπεδούχος μπήκε παθιασμένα στον αγώνα και πίεσε για ένα γκολ από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η πίεσή της απέφερε καρπούς στο 21', όταν κατάφερε να πάρει προβάδισμα με σουτ Σλιμάνι. Η άμυνα της Ζενίτ δεν μπόρεσε να απομακρύνει ένα κόρνερ των Τούρκων και η μπάλα στρώθηκε στον σέντερ φορ τους, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Στο τέλος του ημιχρόνου η Ζενίτ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το εκτός έδρας γκολ και να ισοφαρίσει, καθώς στο 43' ο Ντριούσι κέρδισε πέναλτι από τον Μεχμέτ Τοπάλ. Ο Ρόμπερτ Μακ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τεκίν απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος μπήκε ξανά δυνατά στο ματς με σκοπό να βρει ένα δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» τη νίκη. Ωστόσο, οι Σλιμάνι, Ελμάς και Βαλμπουενά σπατάλησαν σπουδαίες ευκαιρίες. Με το πέρασμα της ώρας η Φενέρ οπισθοχώρησε και η Ζενίτ πήρε μέτρα στο γήπεδο, όμως η ρωσική ομάδα δεν κατάφερε να γίνει απειλητική εκτός από μία-δύο περιπτώσεις.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι