Βήμα πρόκρισης η ατσαλένια Ατλέτικο – Διπλό δια πυρός και σιδήρου για τη Σίτι

Δύο σπουδαία παιχνίδια πλούσια σε γκολ και θέαμα διεξήχθηκαν απόψε στο πλαίσιο της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους και έθεσε γερά θεμέλια πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τη Σάλκε με 3-2 μέσα στη Γερμανία κάνοντας πιο εύκολο το έργο της για το δεύτερο παιχνίδι στην Αγγλία. 

Αναλυτικά:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 2-0 

Είχε αγανακτήσει! Έβλεπε την ομάδα του να έχει κονιορτοποιήσει την Γιουβέντους στο γήπεδο, αλλά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι Ιταλοί να γλιτώνουν.

Είχε δει στο πρώτο μέρος τον διαιτητή να δίνει αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα, το οποίο (ορθώς) μετά από χρήση του VAR να μετατρέπεται σε φάουλ.

Είχε δει τον Ντιέγκο Κόστα να φεύγει μόνος του στην κόντρα επίθεση και με εξουδετερωμένο και πεσμένο τον Σέζνι να πλασάρει απελπιστικά άουτ.

Είχε δει τον Σέζνι να κάνει την επέμβαση της καριέρας του, στέλνοντας στο δοκάρι το φαινομενικά άπιαστο πλασέ του Γκριεζμάν.

Είχε δει τον Άλβαρο Μοράτα να τιμωρεί με κεφαλιά την πρώην ομάδα του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ, ξανά μετά από χρήση του VAR.

Είχε την άμυνα του να τρώει σίδερα και να μην επιτρέπει ούτε μία φάση σε open play (εξαιρείται ένα φάουλ - βολίδα του Κριστιάνο στο ξεκίνημα).

Εν ολίγοις είχε δει την ομάδα του να κάνει την Μεγάλη Κυρία να δείχνει… μικρή στο γήπεδο, αλλά τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0!

Θα ήταν άδικο για το ποδόσφαιρο να έληγε έτσι. Θα ήταν άδικο για την συγκλονιστική κατάθεση ψυχής των παικτών της Atleti να έφευγαν χωρίς κάτι χειροπιαστό στα χέρια τους από αυτό το ματς.

Ότι τους στέρησε η μπάλα στα πρώτα 78 λεπτά, τους τα έδωσε μαζεμένα μέσα σε ένα πεντάλεπτο, από τα δύο πρωτοπαλίκαρα.

Οι δύο στόπερ, οι δύο σωματοφύλακες, οι δύο Διόσκουροι της άμυνας, ο Χιμένες και ο Γκοντίν τιμώρησαν την ιταλική αμυντική αδράνεια σε δύο στημένες φάσεις και χάρισαν στους «ροχιμπλάνκος» ένα μαγικό βράδυ και ένα μαξιλάρι ασφαλείας (2-0) ενόψει της ρεβάνς.

Και τα δύο γκολ, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τα πανηγύρισε κάνοντας μια χειρονομία στην εξέδρα πως οι παίκτες του έχουν τεράστια… cojones.

Δεν λέει ψέματα…

Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι 2-3

Απίθανο ματς στην AufSchalke Arena, αλλά στο τέλος δε... νικάνε οι Γερμανοί! Η Σάλκε βρέθηκε μπροστά στο σκορ (2-1) με δυο πέναλτι του Μπενταλέμπ, έπαιξε με παίκτη παραπάνω (αποβλήθηκε ο Οταμέντι), αλλά η Σίτι με αντεπίθεση έφερε τα πάνω – κάτω και σε πέντε λεπτά πήρε σκορ πρόκρισης (3-2).

H Σίτι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύθηκε την ποιότητα στον άξονα και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Μόλις στο 7' οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν εξαιρετικά την κομπίνα, έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Αγουέρο νικήθηκε από τον Φέρμαν. Η Σάλκε προσπάθησε να αντιδράσει σωστά στην πίεση της Σίτι, ενώ με μακρινές είχε στόχο να απειλήσει, αλλά μάταια... Ετσι, στο 18ο λεπτό, το πρέσινγκ της Σίτι έφερε αποτελέσματα. Ο Φέρμαν έκανε λάθος γύρισμα, ο Νταβίδ Σίλβα έκλεψε από τον Σανέ, μοίρασε ιδανικά στον Αγουέρο που πέτυχε το 1-0. Ηταν το 24ο στη σεζόν, αλλά και το 7ο σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στο Champions League.  Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 23' είχαν την πρώτη επαφή με την αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ του Ουτ πέρασε άουτ. Η Σάλκε πήρε μέτρα, έβγαλε αντίδραση και σε ένα δεκάλεπτο έκανε μια... τρελή ανατροπή! Στο 34' η σουτάρα του Καλιγκιούρι βρήκε το χέρι του Οταμέντι (χάνει τη ρεβάνς), η τηλεόραση του... γηπέδου δε λειτουργούσε και ο Μπενταλέμπ έπειτα από... τέσσερα λεπτά βρέθηκε στην άσπρη βούλα και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το 1-1. Στο 44' η Σάλκε κέρδισε φάουλ, ο Φερναντίνιο πήρε αγκαλιά τον Σανέ και ο Μπενταλέμπ βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα. Ο Αλγερινός πέτυχε το 2-1 διατηρώντας παράλληλα το... απόλυτο στα πέναλτι (15 στα 15 με τη Σάλκε). 

Η Σίτι μπήκε φουλ επιθετικά, πίεσε τους Γερμανούς, είχε δυο καλές ευκαιρίες με Σίλβα, Γκουντογκάν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πίεση έγινε εντονότερη, αλλά η Σάλκε ήξερε τον τρόπο να αμυνθεί. Οι Γερμανοί έκλεισαν τους χώρους και μόνο κάποια μακρινά σουτ έγιναν από τους «Πολίτες». Στο 68' η Σάλκε απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Οταμέντι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πεπ πέρασε στο ματς τον Σανέ στη θέση του Αγουέρο, η Σίτι έγινε πιο κινητική κατάφερε να κάνει μια εντυπωσιακή ανατροπή! Στο 85' ο Σανέ με... κεραυνό έφερε το ματς στα ίσα και στο 90' ήρθε το 3-2. Ο Εντερσον έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Στέρλινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο τελείωμα έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους Πολίτες. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ με τον Τιράμ η Παρί Σεν Ζερμέν
Ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία έκαναν τους... νεκρούς για να τιμήσουν τον πρόεδρο τους που έχει γραφείο κηδειών
Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ