«Διαβολική» ανατροπή (με VAR) στις καθυστερήσεις σόκαρε την Παρί!

Mία από τις διαχρονικότερες ατάκες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήρθε λίγα λεπτά μετά τον θρυλικό τελικό της Βαρκελώνης και την απίστευτη ανατροπή επί της Μπάγερν που σφράγισε το τρεμπλ της σεζόν 1998-99: «Football bloody hell».

Είναι ιδιωματισμός. Δεν μεταφράζεται επακριβώς. Ας πούμε ότι σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Συνδετικός κρίκος του τότε με το τώρα, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τότε ως παίκτης, τώρα ως προπονητής!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Παρίσι με μηδαμινές ελπίδες μετά το 0-2 του πρώτου ματς και ένα πάγκο γεμάτο παιδαρέλια, ένεκα των απίστευτων απουσιών. Κι όμως, κέρδισε, προκρίθηκε, έκανε το θαύμα, κι όλα αυτά παίζοντας σχεδόν όλα το ματς πίσω από την μπάλα! Γίνεται; Κι όμως γίνεται!

Είχαν περάσει μόλις 111 δευτερόλεπτα, όταν ήρθε το πρώτο δώρο. Ο Τίμο Κέρερ έκανε ερασιτεχνικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Λουκάκου μυρίστηκε το λάθος κι αφού πέρασε και τον Μπουφόν έκανε το 0-1, προδιαθέτοντας του πάντες για ένα θρίλερ.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας καταιγισμός. Μέχρι το 11ο λεπτό που ο Μπερνάτ έκανε το 1-1 μετά από υπέροχη σέντρα του Μπαπέ, οι εύστοχες μεταβιβάσεις ήταν 112-8! Μέχρι το ημίωρο το μονότερμα συνεχίστηκε με μεγάλες στιγμές για το 2-1 από Μπαπέ (14’), Μπερνάτ (20’), Ντι Μαρία (21’) με τον Μπαιγϊ που έπαιζε κάτι σαν δεξί στόπερ σε 3-5-2, να μην ξέρει που πατάει!

Κι εκεί που όλα έδειχνα ένα γήπεδο να γέρνει ήρθε το δεύτερο δώρο. Ο Μπουφόν πήγε να αποκρούσει με μανσέτα σε μακρινό σουτ του Ράσφορντ και δώρισε το 1-2 στον Λουκάκου, ο οποίος δεν αρνήθηκε το δώρο του Ιταλού τερματοφύλακα, δίνοντας προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους» κόντρα στην ροή του ματς (31’)!

Αυτό που ακολούθησε ήταν… άγχος. Πολύ άγχος. Πάρα πολύ άγχος. Οι Γάλλοι έτρεμαν σε κάθε φάση. Οι Άγγλοι παρέμειναν κλεισμένοι στο καβούκι τους, ξέροντας ότι ψάχνουν μία ευκαιρία για να πετύχουν την τέλεια ληστεία.

Οι επικίνδυνες φάσεις εξαφανίστηκαν. Μέχρι και ο Μπαπέ εμφάνισε γήινες αδυναμίες, πατώντας την μπάλα σε εύκολες φάσεις. Με εξαίρεση ένα ακυρωθέν γκολ του Ντι Μαρία (56’) λόγω οφσάιντ, η αναμέτρηση έγινε ένα μπρα-ντε-φερ για σκληρά νεύρα.

Ήταν τόση η γαλλική θολούρα που το άγχος δεν έφυγε ούτε στην φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Ντε Χέα νίκησε τον Μπαπέ σε τετ-α-τετ, ενώ στην συνέχεια της φάσης, ο Μπερνάτ σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μέτρα, έδωσε ότι είχε στο τέλος, κι έφερε από τον πάγκο αμούστακους πιτσιρικάδες όπως ο Τσονγκ και Γκρίνγουντ! Κι όμως το μαγικό άστρο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μίλησε ξανά.

Σε σουτ απελπισίας του Ερέρα στο 92ο λεπτό, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κιμπεμπέ, ο οποίος είχε γυρίσει πλάτη στην εστία και ο Νταμίρ Σκόμινα μετά από εξέταση του VAR έδειξε λευκή βούλα.

Ο Ράσφορντ έμεινε ψύχραιμος από τα 11 βήματα, νίκησε τον Μπουφόν (1-3) και το θαύμα έγινε. Football bloody hell!

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ (70’ Παρέδες), Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70’ Μενιέ), Μπαμπέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (36’ Νταλότ), Σμόλινγκ, Λιντέλεφ, Σο, ΜακΤόμινι, Φρεντ, Γιανγκ (87’ Γκρίνγουντ), Αντρέας Περέιρα (80’ Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

 

 

Πηγή: www.sdna.gr

Δειτε Επισης

Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League
Κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ του Κασίγιας στο Champions League ο Νόιερ
Έγραψε ιστορία ο Τούχελ-Πρώτος Γερμανός που φτάνει στους «4» του Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες
Οι σατανικές συμπτώσεις που δείχνουν... τελικό Champions League για την Ντόρτμουντ
Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Champions League