Η FIFA εγκρίνει το Super Παγκόσμιο Συλλόγων!

Στις 15 Μαΐου του 2018 διέρρευσαν τα πλάνα της FIFA για το Super Μουντιάλ Συλλόγων, το τουρνουά - "επανάσταση" της παγκόσμιας ομοσπονδίας! Την Παρασκευή (15/3) τα μέλη της καλούνται να εγκρίνουν τη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται με 24 ομάδες κάθε τέσσερα χρόνια.

Η νέα διοργάνωση - μέχρι και το 2020 θα συμμετέχουν κάθε χρόνο επτά ομάδες, έξι από κάθε γεωγραφική ποδοσφαρική ζώνη συν την πρωταθλήτρια της διοργανώτριας χώρας - θα διεξαχθεί για πρώτη πιλοτική φορά το 2021 και θα διαρκέσει δυόμιση εβδομάδες. Συγκεκριμένα από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου του 2021. Η FIFA ήθελε αρχικά να συμμετέχουν 12 ευρωπαϊκές ομάδες, τελικά η UEFA επέμεινε να είναι 8 καθώς θεωρεί τη νέα διοργάνωση ως "απειλή" για το Champions League.

Έξι ομάδες θα είναι από τη Νότια Αμερική, από τρεις θα έχουν οι Αφρική, Ασία, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, ενώ μία η Ωκεανία. Ακόμη, βέβαια, δεν έχει αποφασιστεί η προκριματική διαδικασία. Οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τριών, οι νικητές κάθε γκρουπ θα περνούν στα προημιτελικά.

Συνολικά 31 ματς θα διεξάγονται σε αυτό το διάστημα (17 ημέρες) Το μάξιμουμ παιχνιδιών μιας ομάδας - των δύο ομάδων που θα φθάσουν στον τελικό για την ακρίβεια - θα είναι 5 ματς (δύο του ομίλου, ένας προημιτελικός, ένας ημιτελικός κι ο τελικός).

Δεν υπάρχει ακόμη σαφές πλάνο για ποια θα είναι η έδρα διεξαγωγής. Το μοναδικό "ασυμβίβαστο" που έχει τεθεί είναι ότι η χώρα που διοργανώνει το πλησιέστερο χρονικά Μουντιάλ, δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει κι αυτό το τουρνουά. Σίγουρα, δηλαδή, δεν θα διεξαχθεί στο Κατάρ.  Πρόθεση, δηλαδή, της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι να πάει η διοργάνωση σε μέρη που δεν έχουν φιλοξενήσει μέχρι τώρα (ή έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα να το κάνουν) μεγάλες διοργανώσεις.

Στην πρώτη διοργάνωση (2021) θα συμμετέχουν οι ομάδες με τα καλύτερα αποτελέσματα ιστορικά, τα περισσότερα τρόπαια και τις περισσότερες νίκες.  Θα δούμε, δηλαδή, ευρωπαϊκούς κολοσσούς να συμμετέχουν.

Μπάγερν, Μίλαν, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ρεάλ είναι μερικές από τις ομάδες που ενδεχομένως θα συμμετέχουν.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο