Κληρώνει σε Champions League και Europa

Ώρα για κλήρωση σε Champions League και Europa League. Οι ομάδες που έφτασαν ως τα προημιτελικά των δύο μεγάλων διοργανώσεων θα μάθουν σήμερα τον αντίπαλό τους για τους 8, πιθανούς αντιπάλους για τους 4 και, γενικότερα, τη διαδρομή που πρέπει να διανύσουν μέχρι τον τελικό.

Η κλήρωση του Champions League θα διεξαχθεί σήμερα (Παρασκευή 15/3) στις 13:00. Τα μπαλάκια που θα μπουν στην κληρωτίδα θα γράφουν τα ονόματα των Άγιαξ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Τότεναμ. 

Ο μοναδικός περιορισμός στην κλήρωση αφορά τις δύο συμπολίτισσες του Μάντσεστερ. Σίτι και Γιουνάιτεντ δεν μπορούν να παίξουν το εντός έδρας ματς τους το ίδιο βράδυ ή συνεχόμενα βράδια, λόγω απόφασης των τοπικών Αρχών. Σε περίπτωση που προκύψει κάτι τέτοιο από την κλήρωση, θα αντιστραφεί η σειρά των αγώνων της ομάδας που έχει τερματίσει χαμηλότερα στο περσινό πρωτάθλημα (στη συγκεκριμένη περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι). 

Τα πρώτα ματς των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 16 και 17 Απριλίου. Οι ομάδες που θα προκριθούν, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στις 30/4 - 1/5 και σε δεύτερο παιχνίδι στις 7-8/5. Το ζευγάρι που θα προκύψει θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της 1ης Ιουνίου που θα γίνει στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης. 

Η κλήρωση του Europa League θα ξεκινήσει μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 14:00. Οι οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι: Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Άρσεναλ, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα, Νάπολι, Σλάβια Πράγας, Τσέλσι. 

Ο μοναδικός περιορισμός στην κλήρωση είναι αντίστοιχος με αυτόν που υπάρχει στο Champions League. Οι δύο αγγλικές ομάδες που συμμετέχουν, Άρσεναλ και Τσέλσι, δεν μπορούν να δώσουν την ίδια εβδομάδα το εντός έδρας ματς και -αν αυτό προκύψει από την κληρωτίδα- θα αντιστραφούν τα παιχνίδια της Άρσεναλ. 

Τα ματς των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ τα ημιτελικά στις 2 και 9 Μαΐου. 

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)
Λύγισε τη Μαγιόρκα και… ξεμπερδεύει η Σεβίλλη
BINTEO: Πέταξαν μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή που εκτελούσε κόρνερ στην Κολομβία
Στην επιφάνεια οι συνομιλίες για το γκολ στο clasico-«Δεν έχουμε απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή»
Η Νότιγχαμ Φόρεστ σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του Sky Sports για την δήλωση του Νέβιλ περί «μαφίας»
Η Ίντερ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ιταλίας με διπλό επί της Μίλαν