Ο σεξισμός «χτύπησε» ξανά στο ιταλικό ποδόσφαιρο!

Το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε ήταν πανηγυρικό για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ιταλία καθώς πάνω από 39.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις εξέδρες του "Juventus Stadim" για να παρακολουθήσουν διά ζώσης τον αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου Γιουβέντους-Φιορεντίνα, με το νούμερο να συνιστά ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος.

Την ώρα όμως που ο κόσμος στη γειτονική χώρα αγκαλιάζει το άθλημα, υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να αποδεχτούν πως οι γυναίκες μπορούν να διακριθούν σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους και να πετύχουν.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Σέρτζιο Βεσίκιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της μετάδοσης που έκανε στον αγώνα Agropoli-Sant’Agnello για το τοπικό πρωτάθλημα της Καμπανίας, επιτέθηκε με πολύ βαριές εκφράσεις απευθυνόμενος στην Αναλίζα Μότσα, που ήταν βοηθός διαιτητή στο ματς.

"Θα ζητούσα από τις ποδοσφαιρικές αρχές να ρίξουν μία ματιά στη βοηθό διαιτητή που δεν βλέπεται.

Είναι αηδιαστικό να βλέπεις γυναίκες να έρχονται για να γίνουν διαιτητές σε ένα πρωτάθλημα όπου ομάδες ξοδεύουν μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ... Αυτό είναι ανέκδοτο από πλευράς ομοσπονδίας", είπε αρχικά κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης που έκανε, για να συνεχίσει κατόπιν τις κατηγορίες του προς τις γυναίκες μέσω Twitter.

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος κίνηση να μπαίνουν οι γυναίκες στο ποδόσφαιρο. Γιατί όλοι αυτοί οι άπληστοι ηθικολόγοι κάνουν εκστρατεία για να τις βάλουν να παίζουν μαζί με τους άνδρες;

Αυτή είναι η πραγματική διάκριση", συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος. Ωστόσο, λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως παύεται από τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα εξαιτίας των υποτιμητικών σχολίων του κατά των γυναικών, με τον Βεσίκιο να αναγκάζεται να ανασκευάσει:

"Ήμουν λάθος και έκανα κάτι ανόητο. Δεν είμαι σεξιστής και θα άφηνα γυναίκες να κυβερνήσουν τον κόσμο. Κατάλαβα πως ήταν λάθος αυτά που είπα και τώρα είμαι έτοιμος να πληρώσω τις συνέπειες.

Η στατιστική δείχνει πως οι γυναίκες που ασχολούνται με τη διαιτησία είναι καλύτερες από τους άνδρες. Δεν ήθελα να δημιουργήσω πολεμική. Εγώ επιτέθηκα στο σύστημα και στην Ομοσπονδία.

Ήταν λάθος μου που εξέφρασα τις απόψεις μου με αυτό τον τρόπο". Σημειώνεται πως το ξέσπασμά του έρχεται μόλις έναν μήνα αφότου ο Ιταλός παλαίμαχος αμυντικός Φούλβιο Κολοβάτι είχε πει οn air πως "μου γυρίζει το στομάχι όταν βλέπω γυναίκες να μιλάνε για τακτικές στο ποδόσφαιρο", με την τότε δήλωσή του να προκαλεί ανάλογο σάλο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League
Κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ του Κασίγιας στο Champions League ο Νόιερ
Έγραψε ιστορία ο Τούχελ-Πρώτος Γερμανός που φτάνει στους «4» του Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες
Οι σατανικές συμπτώσεις που δείχνουν... τελικό Champions League για την Ντόρτμουντ
Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Champions League