Αφεντικό της πόλης και της χώρας!

Ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι ως το τέλος. Η 24η Απριλίου ήταν κυκλωμένη με κόκκινο μαρκαδόρο από τον Πεπ Γκουαρντιόλα και αυτή η μηχανή που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι δεν έκανε στάση ούτε στο «Ολντ Τράφορντ».

Πέρσι τερμάτισε με 100 βαθμούς, φέτος πάει να κάνει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Να κερδίσει όλα τα παιχνίδια από τον Φεβρουάριο και μετά (δεν έχει γίνει ποτέ) και να πάρει «καπάκι» το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς!

Η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε το γκάζι στην επανάληψη και με γκολ από Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ έκανε επίδειξη ανωτερότητας επί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και με το 0-2 (11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα) προσπέρασε ξανά την Λίβερπουλ (89-88) τρεις στροφές πριν το τέλος.

Αν οι πολίτες πάρουν τα τρία τελευταία τους παιχνίδια (εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ και εκτός με Μπράιτον), τότε η Λίβερπουλ θα μείνει στα κρύα του λουτρού, έστω κι αν έχει κάνει μία υπερβατική σεζόν, με μία μόλις ήττα σε όλο το πρωτάθλημα!

Το ντέρμπι ήταν σκληρό, αναγνωριστικό στο πρώτο μέρος, με την Σίτι να μοιάζει λίγο αγχωμένη. Οι παίκτες του Σόλσκιερ επιχειρούσαν με μακρινά σουτ να προσεγγίσουν την εστία του Έντερσον και με λίγες εξαιρέσεις κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φιλοξενούμενους, που άγγιξαν το 0-1, όταν ο Στέρλινγκ «άδειασε» δύο παίκτες, όμως από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα.

Η επανάληψη όμως ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Μία μαγική ενέργεια του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πάνω στην διαγώνια κίνηση να μπει στην περιοχή, άλλαξε βηματισμό και με ξαφνικό σουτ στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα έκανε το 0-1 (54’) τελειώνοντας ψυχολογικά τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αγκουέρο είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία στιγμή με τον Λίνγκαρντ, ο οποίος απέτυχε να βρει την μπάλα σε κενή εστία (60’) δέχθηκαν και δεύτερο γκολ (66’) όταν σε κόντρα επίθεση, ο Σανέ τρύπησε τα χέρια του Ντε Χέα (66’) και έκανε το 0-2, που ουσιαστικά σήμανε το τέλος της σεμνής τελετής, με την Μάντσεστερ Σίτι να αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι δεν χαμπαριάζει από πίεση, έδρες, ντέρμπι, αντιπάλους.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί