Αρόουκα: Από το Γιουρόπα Λιγκ στη… διάλυση!

Το καλοκαίρι του 2016, η άσημη Αρόουκα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα playoffs του Europa League και κατάφερε να βγάλει το… λάδι στους «ερυθρόλευκους», από τους οποίους αποκλείστηκε στην παράταση χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Τσόρι Ντομίνγκες.

Είχε προηγηθεί η εκπληκτική σεζόν της (2015-16), στην οποία έγραψε ιστορία, αφού τερμάτισε πέμπτη στην Πριμέιρα Λίγκα με τον Λίτο Βιντιγκάλ (σ.σ. προπονητής της ΑΕΛ στην αρχή της σεζόν 2013/14) στον πάγκο. Ο τελευταίος είχε παραλάβει τη σκυτάλη από τον Πέδρο Εμάνουελ, ο οποίος μετά από μια διετία (2013-15) στον πορτογαλικό σύλλογο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα.

Η συνέχεια ήταν εφιαλτική για την ομάδα από τον πορτογαλικό Βορρά: την επόμενη περίοδο (2016/17) υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με την Τοντέλα. Το 2017/18 η Αρόουκα πάλεψε για την (επ)άνοδό της, έχοντας ως το Σεπτέμβριο στο τιμόνι της τον Ζορζ Κόστα (σ.σ. πρώην προπονητής ΑΕΛ και Ανόρθωσης), ωστόσο απέτυχε αφού τερμάτισε 6η στη LigaPro. Τα ακόμα χειρότερα όμως ήρθαν την τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία πραγματοποίησε τραγικές εμφανίσεις, κατέληξε 16η στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και υποβιβάστηκε στην (ερασιτεχνική) 3η κατηγορία.

Μάλιστα, η διοίκηση των «αροουκένσες» κατέθεσε ήδη αίτηση αφερεγγυότητας και καταγγελία όλων των συμβολαίων των παικτών της. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές της βρήκαν κλειστές πόρτες όταν πήγαν να μαζέψουν τα πράγματά τους από το γήπεδο της ομάδας την Τρίτη το πρωί, ενώ τους οφείλεται ακόμα ο μισθός του Απριλίου.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών ενημερώθηκε για την κατάσταση και ήδη έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες.
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί