BINTEO: Σαν σήμερα η απόκρουση του αιώνα!

Στις 7 Ιουνίου, Βραζιλία και Αγγλία παρατάχθηκαν στο γήπεδο Χαλίσκο της Γουαδαλαχάρα, μπροστά σε 66.000 θεατές, για το ντέρμπι του τρίτου ομίλου. Στο 18ο λεπτό του αγώνα ο Ζαϊρζίνιο έκανε μία κούρσα από τα δεξιά, απέφυγε έναν αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε προς την εστία του Μπανκς. Εκεί βρισκόταν ο Πελέ, ο οποίος σηκώθηκε σχεδόν ανενόχλητος, έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του τέρματος του Μπανκς.

Το γκολ ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο, καθώς η μπάλα είχε προσκρούσει στο χορτάρι, προτού πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Πελέ άρχισε να πανηγυρίζει προκαταβολικά φωνάζοντας «Γκολ!», αλλά αμέσως μετά συνειδητοποίησε ότι η μπάλα δεν βρήκε τον στόχο. «Από το πουθενά εμφανίστηκε ένα χέρι και αποσόβησε το γκολ» είπε σε μία συνέντευξή του. Ο Μπανκς από την πλευρά του, όπως έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις του, δεν πολυκατάλαβε τι έκανε. Κινήθηκε ενστικτωδώς και αντιλήφθηκε την μπάλα να χτυπά στο χέρι του και να βγαίνει έξω.

Τελικά, με γκολ του Ζαϊρζίνιο στο 59ο λεπτό η μεγάλη Βραζιλία της εποχής εκείνης νίκησε με 1-0 την εξίσου σπουδαία αντίπαλό της, που ήταν και η κάτοχος του τίτλου. Και οι δύο ομάδες προχώρησαν στην επόμενη φάση, αλλά στο τέλος η Βραζιλία πανηγύρισε τον τίτλο.

Η απίστευτη απόκρουση του Μπανκς θεωρείται από τους ειδικούς η κορυφαία επέμβαση τερματοφύλακα τον 20ο αιώνα. Ο Γκόρντον Μπανκς έχει ψηφισθεί ως ένας από τους 2-3 καλύτερους τερματοφύλακες όλων εποχών.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ