Απειλή διπλωματικού επεισοδίου: Κράτησαν την τουρκική αποστολή 3 ώρες στο αεροδρόμιο!

«Κλονισμένες» είναι τις τελευταίες ώρες οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισλανδίας, αφού οι Αρχές της δεύτερης δεν άφηναν την αποστολή της γειτονικής χώρας να φύγει από το αεροδρόμιο του Ρέφλαβικ, αντιμετωπίζοντας υποψίες για ρατσιστικά κίνητρα.

Όλα ξεκίνησαν με την έλευση της αποστολής της Εθνικής Τουρκίας στο ισλανδικό αεροδρόμιο, καθώς υπάρχει αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2020. Όπως καταγγέλουν από την πλευρά των γειτόνων, η Αστυνομία άρχισε να ψάχνει τις βαλίτσες όλων των μελών της αποστολής, μη δίνοντας καμία εξήγηση στην αρχή και προφασιζόμενη λόγους ασφαλείας στη συνέχεια.

 


 

Η διαδικασία αυτή, που κράτησε 3 ολόκληρες ώρες, έφερε εν εξάλλω καταστάσει τους Τούρκους, που χαρακτήρισαν όσα έγιναν ως «έλλειψη σεβασμού», «αγένεια», «επιθετικότητα» και «ρατσισμό». Συγκεκριμένα, θεωρούν πως υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα γύρω από τη διαδικασία, ενώ όταν ο αρχηγός, Εμρέ Μπελόζογλου, επιχείρησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες για το συμβάν, ένας φερόμενος ως δημοσιογράφος έφερε αντί για βούρτσα... ένα μικρόφωνο, όπως μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία, αλλά και στο ακόλουθο βίντεο!

 



 

 

Το περιστατικό έχει χαρακτηριστεί ως «προβοκάτσια» από την τουρκική αποστολή και οι δύο χώρες βρίσκονται στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου. Ο Μπουράκ Γιλμάζ, δε, όντας έξω φρενών, έριξε δριμύ «κατηγορώ» μέσω Twitter στους Ισλανδούς.



Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Πορτογαλία έγινε η Εθνική Ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram
UEFA: Την Τρίτη ανακοινώνει την έδρα του τελικού Champions League 2027
Το μήνυμα του Κουρτουά στον Τερ Στέγκεν-«Με πόνεσε πολύ που σε είδα να φεύγεις έτσι από το γήπεδο»
Ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία για τη Σουλούκου
Το ξέσπασμα του Γκουαρδιόλα μετά το 1-1, κλώτσησε την καρέκλα του στον πάγκο
Η Μίλαν πήρε το ντέρμπι απέναντι στην Ίντερ με ήρωα τον Γκάμπια
Επίσημη παραίτηση της Σουλούκου από την Ρόμα
Έπεσε σε παγίδα η Τζιρόνα και η Βαλένθια πήρε την πρώτη της νίκη
Η Ρεάλ έπρεπε να την… ιδρώσει τη φανέλα, αλλά έφτασε στην τεσσάρα κόντρα στην Εσπανιόλ
Ο Ναδάλ κρύβεται πίσω από την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ της Χεορχίνα Ροντρίγκες