ʼνετο πέρασμα από Ανδόρα για Γαλλία, «προσγείωσε» την Τουρκία η Ισλανδία!

Εύκολο έργο είχε η Γαλλία στην Ανδόρα, όπου έφτασε στο 4-0 και επανήλθε άμεσα στις νίκες στον 8ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020. Οι «τρικολόρ» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 11’, με τον Εμπαπέ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 γκολ στην καριέρα του! 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια συνέχισε να κυριαρχεί και διπλασίασε τα τέρματά της στο 30’, με τον Μπεν Γιεντέρ να εκτελεί μέσα από την περιοχή τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τοβέν έδωσε «αέρα» τριών γκολ στην ομάδα του μετά από ασίστ του Εμπαπέ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Ντεσάν έριξαν στροφές και απλά έκαναν διαχείριση του προβαδίσματός τους. Στο 60’, ο Ζουμά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και σημείωσε το πρώτο του τέρμα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Έτσι, οι «τρικολόρ» άφησαν πίσω τους την ήττα από την Τουρκία και επανήλθαν άμεσα στις νίκες. 

Στο Ρέικιαβικ, η Ισλανδία πέτυχε σπουδαίο τρίποντο, αφού επικράτησε 2-1 της Τουρκίας. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 21’, με τον Ράγκναρ Σίγκουρντσον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. 

Ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-0, έντεκα λεπτά αργότερα, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και πάτησαν το γκάζι, για να μειώσουν στο 40’ με κεφαλιά του Τοκόζ. 

Από ‘κει και πέρα, οι Ισλανδοί περιορίστηκαν κάπως έχοντας ως στόχο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, κάτι που πέτυχαν. Έτσι, το συγκρότημα του Χάμρεν πανηγύρισε την 3η νίκη του στα προκριματικά και ελπίζει βάσιμα στην πρόκρισή του στα τελικά. Παράλληλα, υποχρέωσε τους Τούρκους στην πρώτη ήττα τους στον 8ο όμιλο. 

Τέλος, στο Ελμπασάν, η Αλβανία υπέταξε τη Μολδαβία (2-0) και ανέβηκε στους 6 πόντους. Οι παίκτες του Ρέχα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως χρειάστηκε να περιμένουν το τελευταίο ημίωρο για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. 

Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 66’ ο Σικαλέσι μετά από ασίστ του Ρόσι. Στις καθυστερήσεις του ματς (93’) ήρθε ο Ραμαντάνι για να διαμορφώσει το τελικό 2-0. 

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου: 
Ισλανδία-Τουρκία 2-1 
Ανδόρα-Γαλλία 0-4 
Αλβανία-Μολδαβία 2-0 

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: 
1. Γαλλία 9 
2. Τουρκία 9 
3. Ισλανδία 9 
4. Αλβανία 6 
5. Μολδαβία 3 
6. Ανδόρα 0 

Η επόμενη αγωνιστική (7/9): 
Ισλανδία-Μολδαβία 
Τουρκία-Ανδόρα 
Γαλλία-Αλβανία
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ