Στα... αζήτητα ο Μουρίνιο

Η θερινή ραστώνη και οι υψηλές θερμοκρασίες καθόλου δεν επηρεάζουν τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων από το ψηλότερο ράφι «κλείνει» τις εκκρεμότητες, όσον αφορά τους προπονητές που θα κληθούν να τις κατευθύνουν στον μαραθώνιο της επόμενης χρονιάς.

Τελευταία, η Γιουβέντους, η οποία καλύψε το κενό του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τον επαναπατρισμό του Μαουρίτσιο Σάρι. Ο 60χρονος Ιταλός τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στους «μπιανκονέρι», με απώτερο σκοπό να κερδίσει back-to-back ευρωπαϊκούς τίτλους. Μετά το Europa League από την Τσέλσι δηλαδή, να κατακτήσει και το Champions League με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την ίδια στιγμή που ο Σάρι γίνεται πολίτης στο Τορίνο, η προηγούμενη κατοικία του στο Λονδίνο παραμένει άδεια. Η Τσέλσι μετά την απώλεια του ηγέτη της, Εντέν Αζάρ, οφείλει να βρει και τον επόμενο προπονητή της, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Άγγλος προπονητής, μετά το «αγροτικό» του στην Ντέρμπι, πήρε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και φαντάζει έτοιμος να διαδεχθεί τον Σάρι στους «μπλε».

Ποια είναι η κοινή συνισταμένη των δύο παραπάνω εξελίξεων; Πως οι ελεύθεροι πάγκοι των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγωνελαχιστοποιούνται, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να είναι στον... πάγο μέχρι νεωτέρας!

Ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε άδοξα μετά από 2,5 χρόνια την παρουσία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε επιτελούσε ρόλο τηλεσχολιαστή, μαζί με τον Αρσέν Βενγκέρ. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, κατά κοινή ομολογία, αποτυχημένη προπονητική απόπειρα του «Special Οne», μετά από την δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι. Πλέον, ο Μουρίνιο συμπλήρωσε δύο χρόνια δίχως κανέναν επιπρόσθετο τίτλο στο παλμαρέ του (τελευταίος το Europa League το 2017) και δεν αποκλείεται το χρονικό αυτό διάστημα να αυξηθεί, διότι στο προσκήνιο δεν διαφαίνεται κάποιος μνηστήρας από top ομάδα να εμπιστευτεί τις τύχες του στον 56χρονο Ίβηρα.

Μετά το κλείσιμο της πόρτας στην θεωρητική επιλογή της Γιουβέντους και το αδύνατο της επιστροφής στην Τσέλσι λόγω των συνθηκών της προ ετών αποχώρησής του, σε ένα υποθετικό σενάριο η Μίλαν θα μπορούσε να μπει στην εξίσωση.

Οι «ροσονέρι» ολοκλήρωσαν την συνεργασία τους με τον Τζενάρο Γκατούζο και ο Μάρκο Τζιανμπάολο από την Σαμπντόρια φαντάζει προ των πυλών για τους Μιλανέζους. Πάντα φυσικά, ως προοπτική πιθανού «γάμου» με τον Μουρίνιο, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί φιλολογικό έστω ενδιαφέρον από πλευράς Μίλαν. Η αγαπημένη του ομάδα στην Λομβαρδία εξάλλου, η Ίντερ, συμφώνησε με τον Αντόνιο Κόντε και του έδωσε χρίσμα αναμόρφωσης των «νερατζούρι» άμα της παρουσίας τους στο Champions League της νέας σεζόν, στερώντας μία ακόμη πιθανή προοπτική.

Βλέποντας τους πάγκους να περιορίζονται, ο ίδιος ο Μουρίνιο προσπάθησε πρόσφατα να ανοίξει νέες εμπειρίες στην καριέρα του. «Το γαλλικό πρωτάθλημα αποκτάει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οπότε θα μπορούσα να δουλέψω μια μέρα στη Γαλλία. Νομίζω πως αρκετοί επενδυτές θέλουν να βάλουν λεφτά σε διάφορα κλαμπ, άρα το επίπεδο του πρωταθλήματος μπορεί να ανέβει κι άλλο. Στην Παρί Σεν Ζερμέν, την Λιλ και τη Λυών υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, τους οποίους γνωρίζει όλος ο κόσμος».

Και για τους Γάλλους, οι επιλογές έχουν... απαγορευτικό. Οι Παριζιάνοι πρόσφατα ανανέωσαν το συμβόλαιο του Τόμας Τούχελ, στην Λιόν ο Σιλβίνιο ανέλαβε μόλις τον Μάιο ως αντικαταστάτης του Ζενεσιό, ενώ στην Μονακό φαίνεται ότι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δείχνει αμετακίνητος.

Ουσιαστικά, στον Μουρίνιο υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί να επιλέξει, πάντοτε σε συσχετισμό με το άμεσο μέλλον. Είτε εκείνος της υπομονής και της οικειοθελούς σύντομης απόσυρσης, μέχρις ότου να προκύψει κάποια ευκαιρία, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γιούργκεν Κλοπ, είτε ο δύσκολος δρόμος της «επανεκκίνησης».

H Nιούκαστλ είναι ένα κλαμπ που εντάσσεται στην κατηγορία αυτή. Μία ομάδα χαμηλότερου βεληνεκούς, με σημαντικό οπαδικό κίνημα η οποία έχει υψηλές βλέψεις. Ο προσεχώς ιδιοκτήτης της, σεΐχης Αλ Νεχάγιαν, θέλει σύμφωνα με δημοσιεύματα να πάρει τον Μουρίνιο στους «ανθρακωρύχους».

Η τελική απόφαση, είναι στα χέρια του.Ο Πορτογάλος μοιάζει την στιγμή αυτή να είναι στα... αζήτητα. Θα μπορέσει να ελέγξει τον ατσαλάκωτο εγωισμό του και να δεχθεί να κάνει ένα βήμα... κάτω; 

Πολλές φορές, άλλωστε, μια βαθιά βουτιά είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις την απαραίτητη ώθηση και να επιστρέψεις στον... αφρό.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο