Το ποδόσφαιρο θα στερηθεί ακόμη έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον ʼριεν Ρομπέν!

Ο Άριεν Ρόμπεν στα 35 του χρόνια πήγε την μεγάλη απόφαση:Το σκέφτηκε το ξανασκέφτηκε, και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο και την ενεργό δράση.
 
Ο σπουδαίος Ολλανδός ακραίος μεσοεπιθετικός αφού ζύγισε πολύ καλά τα πράγματα αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχίσει να αγωνίζεται καθώς το επίπεδό του δεν ήταν το ίδιο όπως αυτός θα ήθελε. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί και να του προσάψει οτιδήποτε.
 
Αν δει προσεκτικά τι πέτυχε στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία ο Ρόμπεν θα μείνει με ανοικτό το στόμα. Μόνο στη Bundesliga με την φανέλλα της Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε  8 φορές πρωταθλητής (!) , πράγμα που δεν βρίσκει κανείς εύκολα στις ημέρες μας.
 
Πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Γκρόνιγκεν  όπου την σαιζόν 2000-01 αναδείχθηκε  ποδοσφαιριστής της  χρονιάς για την μεγάλη κατηγορία.  Δύο χρόνια αργότερα ,υπέγραψε στην Αιντχόφεν , όπου το 2003 κατέκτησε  το πρωτάθλημα. Την επομένη σαιζόν ,ο Ρόμπεν άρχισε να ξεδιπλώνει το σπουδαίο του  ταλέντο, τραβώντας την προσοχή πολλών αγγλικώων συλλόγων . Έτσι το 2004 μετά από παρατεταμένες  διαπραγματεύσεις  τον αποκτά η Τσέλσι του Αμπραμόβιτς.  
 
Το ντεμπούτο με την νέα του ομάδα άργησε να πραγματοποιηθεί εξαιτίας ενός τραυματισμού, αλλά με την επιστροφή του στην δράση,  βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει  δύο συνεχόμενους τίτλους (2004, 05). Μετά από μια τρίτη σαιζόν  στην Πρέμιερ Λιγκ όπου  τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού, το 2007 η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έχει γοητευθεί από τις εμφανίσεις του δίνει 35 εκ.ευρώ στους «μπλέ» του Λονδίνου και τον εντάσσει στο έμψυχο δυναμικό της.
 
Μαζί της κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 2008 αλλά δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει όσο ήθελε το ταλέντο του, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Έτσι τον  Αύγουστο του 2009,η Μπάγερν Μονάχου προσφέρει το ποσό των 25 εκ.ευρώ και τον παίρνει στην Βαυαρία.  Μάλιστα στο ντεμπούτο του σημείωσε και δύο τέρματα. Στην Γερμανική ομάδα ο Ρόμπεν αναγεννήθηκε. Στην πρώτη του κιόλας σαιζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο τίτλος αυτός ήταν ο 5ος σε  8 χρόνια. Τη σεζόν 2013, πραγματοποιεί εξαίσιες εμφανίσεις μαζί με τον γάλλο, Φράνκ Ριμπερί και οδηγούν την Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου ο Ρόμπεν πετυχαίνει και το γκολ της νίκης (2-1).  

Συνέβαλε επίσης τα μέγιστα ώστε η εθνική Ολλανδίας το 2010 να φτάσει ξανά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης σε εθνικό επίπεδο , που είναι το Παγκόσμιο κύπελλο. Όμως στον τελικό ηττήθηκε 1-0 από την Ισπανία , στην παράταση. Ο Ρόμπεν  ο οποίος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έκανε ότι ήθελε με τη μπάλα και χαιρόσουν να τον βλέπεις ,  ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς. Εάν η τύχη ήταν πιο καλή απέναντί του αναμφισβήτητα η καριέρα του θα ήταν ακόμη πιο σπουδαία και θα είχε εκτοξευθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
 
Γι αυτό ίσως δεν κατάφερε ούτε μία φορά να πάρει την «Χρυσή Μπάλα» , το ανώτατο βραβείο σε ατομικό επίπεδο . Μόνο το 2014 πλησίασε αλλά κατέλαβε την 4η θέση στο ετήσιο δημοψήφισμα του έγκυρου και κορυφαίου αθλητικού περιοδικού του κόσμου όπου έχω την τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα το γαλλικό “France Football”.  Γενικά πάντως όσοι τον έχουμε δει δια ζώσης ενδεχομένως θα τολμούσαμε να πούμε ότι ήταν ο «λευκός Γκαρίντσα».
 
Όπως ο σπουδαίος βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός μπορούσε και ξεγέλαγε τον κάθε αντίπαλό του. Όλοι γνώριζαν πως ήταν αριστεροπόδαρος. ‘Ηξεραν τις κινήσεις του ότι θα ξεκινήσει από τα δεξιά και ξαφνικά θα αλλάξει ρυθμό θα συγκλίνει προς τα μέσα και εκεί θα σουτάρει με το θαυμάσιο αριστερό του πόδι. Κι όμως όσες φορές οι αντίπαλοι του προσπάθησαν να βρουν…αντίμετρα για να τον ανακόψουν, ελάχιστες φορές το πέτυχαν. Κάτι ανάλογο δηλαδή όπως και με τον Γκαρίντσα…

Κατέκτησε πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες που έπαιξε, ενώ φόρεσε και 96 φορές (37 γκολ) τη φανέλλα της εθνικής Ολλανδίας..
 
Το ποδόσφαιρο θα στερηθεί έτσι των υπηρεσιών, ενός ακόμη μεγάλου (στην κυριολεξία) ποδοσφαιριστή!!!
 
*Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

 

Δειτε Επισης

Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)
Λύγισε τη Μαγιόρκα και… ξεμπερδεύει η Σεβίλλη