Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σκάνδαλο στην Ντόρτμουντ για ρατσιστικό χιούμορ

  06/08/2019 18:46
Σκάνδαλο στην Ντόρτμουντ για ρατσιστικό χιούμορ

Σκάνδαλο στην Ντόρτμουντ για ρατσιστικό χιούμορ

  06/08/2019 18:46

Ο μόνιμος σχολιαστής της Ντόρτμουντ, Νόρμπερτ Ντίκελ και ο καλεσμένος του, πρώην παίκτης της ομάδας, Πατρίκ Οβομογιέλα, τιμωρήθηκαν και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους από τον σύλλογο. Η αιτία ήταν τα ρατσιστικά σχόλια που έκαναν σε μία προσπάθεια να αστειευτούν, αλλά με εντελώς λάθος τρόπο, στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Ουντινέζε στις 27 Ιουλίου.

Αρχικά άρχισαν να κοροϊδεύουν και να κάνουν παρομοιώσεις με τα επίθετα των Ιταλών, όπως του Κέβιν Λαζάνια (σ.σ.: το διάσημο ζυμαρικό) και του Ιγκνάσιο Προυσέτο (σ.σ.: τον αποκαλούσαν Προσέκο όπως το κρασί). Στη συνέχεια όμως το χόντρυναν. Αρχισαν να αποκαλούν τους αντίπαλους με μία κοροϊδευτική λέξη που έχουν για τους Ιταλούς και ολοκλήρωσαν με μία ατάκα που έμπλεκε ακόμα και τον Χίτλερ.

Το φοβερό είναι ότι ο Οβομογιέλα προέρχεται από Νιγηριανό πατέρα και έχει δεχτεί τον ρατσισμό. Ειδικά με τη συμμετοχή του στην Εθνική Γερμανίας πριν από περίπου 15 χρόνια, όπως την ίδια εποχή συνέβη και με τους Νταβίντ Οντόνκορ, Τζέραλντ Ασαμόα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας