Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γιουβέντους: Αρνητικός ισολογισμός αλλά... χαμόγελα

  07/09/2019 20:18
Γιουβέντους: Αρνητικός ισολογισμός αλλά... χαμόγελα

Γιουβέντους: Αρνητικός ισολογισμός αλλά... χαμόγελα

  07/09/2019 20:18

Τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Exor, ο κολοσσός της οικογένειας Ανιέλι στον οποίο υπάγονται και οι μετοχές της Γιουβέντους, "έδωσαν" πρόωρα τον ισολογισμό 2018-19 των Μπιανκονέρι: -40 εκατ. ευρώ. Αυτό θα επισημοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν το διοικητικό συμβούλιο θα τον εγκρίνει και θα δημοσιοποιήσει τα αναλυτικά στοιχεία, αλλά έχουν ήδη αρχίσει οι αναλύσεις από τα οικονομικά Μέσα. Αναλύσεις που είναι καλές για τη Γιούβε, αφού δεν κινδυνεύει να μπλέξει με το Financial Fair Play, έχοντας τρεις σερί θετικούς ισολογισμούς πριν τους δύο αρνητικούς. 

Οπως αναφέρει το έγκυρο Calcio & Finanza, το -40 εκατ. ευρώ βασικά προκύπτει επειδή αυτή τη στιγμή ο ισολογισμός επιβαρύνεται κατά πολύ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Γιούβε επέλεξε να σπάσει τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την απόκτηση του σε δύο και όχι τέσσερα (όσα και τα χρόνια του συμβολαίου του) οικονομικά έτη, άρα αν υπολογίσουμε και το συμβόλαιο του, το οποίο είναι 31 εκατ. ευρώ ετησίως και γίνονται πολύ περισσότερα με την εφορία, ο ισολογισμός βγαίνει αρνητικός. 

Το γεγονός ότι η ζημιά είναι μόνο (με τα οικονομικά δεδομένα που προαναφέραμε και σχετίζονται με τη μεταγραφή του Πορτογάλου) στα 40 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τις αναλύσεις των οικονομικών Μέσων, τη διαφορά που έχει ήδη αρχίσει να κάνει ο CR7 εμπορικά/οικονομικά, αφού τα έσοδα αυξάνονται για ακόμη ένα χρόνο και όταν βγει από τον ισολογισμό (από τη σεζόν 2020-21) το ποσό της μεταγραφής του Ρονάλντο, η Γιουβέντους θα βρεθεί με πολλά περισσότερα χρήματα προς... ξόδεμα. 

Ο ισολογισμός του 2018-19 εξηγεί -κατά κάποιο τρόπο- και την απόφαση για απόλυση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού οι Μπιανκονέρι θα μπορούσαν -λόγω των αυξημένων εσόδων- να έχουν θετικό ισολογισμό φέτος, παρά την επιβάρυνση από τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής Ρονάλντο, αν είχαν φτάσει στον τελικό του Champions League (είτε το κατακτούσαν είτε έχαναν). Δεν το έκαναν, έγραψαν -40 εκατ. ευρώ και αποφάσισαν να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον Αλέγκρι, προσλαμβάνοντας τον Μαουρίτσιο Σάρι. 

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πάντως, όπως και στον Ιούνιο του 2020 (πριν κλείσει στις 30/6 ο ισολογισμός για το 2019-20), για τη Γιούβε θα είναι προτεραιότητα να ξεφορτωθεί κάποια συμβόλαια (Μάντζουκιτς, Τσαν για παράδειγμα, αφού έμειναν και εκτός λίστας για το Champions League) προκειμένου να εξασφαλίσει οριστικά ότι δε θα υπάρχει κίνδυνος για το Financial Fair Play.

Πηγή:gazzetta.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας