Ήρθε από τη... στρατόσφαιρα! Διαλύει κάθε ρεκόρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ρεσιτάλ του Πορτογάλου σούπερ σταρ (και) κόντρα στη Λιθουανία για τα προκριματικά του EURO 2020. Ο Ρονάλντο σημείωσε τέσσερα γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 5-1 της Πορτογαλίας και ξεπέρασε τον Ρόμπι Κιν στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ των προκριματικών της διοργάνωσης. Ο Κριστιάνο έχει πλέον 25 γκολ, έναντι 23 του παλαίμαχου Ιρλανδού ποδοσφαιριστή.

Έφτασε, επίσης, τα 93 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας του, επίδοση που δεν έχει σημειώσει άλλος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής. Η πρωτιά ανήκε στον σπουδαίο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος είχε σημειώσει 84 γκολ με την Ουγγαρία. 

Και μπροστά του ο Ρονάλντο βλέπει ένα ακόμα ρεκόρ, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό του θρύλου του ιρανικού ποδοσφαίρου Αλί Νταεϊ, ο οποίος είχε πετύχει 109 τέρματα με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ο Κριστιάνο θέλει άλλα 16 πια! 

Από τα 93 γκολ του με την Πορτογαλία, ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 75 σε επίσημα παιχνίδια και μόλις 18 σε φιλικά. Μόνο τα 10 εξ αυτων, επίσης, ήταν πέναλτι. Και δεν σταματούν εκεί τα ρεκόρ του. Αυτά τα 93 γκολ τα έχει σημειώσει εναντίον 40 διαφορετικών εθνικών ομάδων. Και έχει αφήσει, επίσης, αρκετά πίσω του τους άλλους μεγάλους σκόρερ της πατρίδας του, καθώς ο μεγάλος Εουσέμπιο είχε πετύχει 56 τέρματα με την εθνική Πορτογαλία και ο Παουλέτα 46. Ο Κριστιάνο έχει πια τα διπλάσια. 

Αυτή ήταν η 54η φορά στην καριέρα του που ο Πορτογάλος σημείωσε τρία ή περισσότερα γκολ στην καριέρα του, η όγδοη με την εθνική ομάδα. Είχε πετύχει ξανά τέσσερα γκολ κόντρα στην Ανδόρα τον Οκτώβριο του 2016 στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. 

Και συνεχίζει! Που θα σταματήσει; 

 

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League