Ο Φιρμίνο αλλάζει όλη τη Λίβερπουλ

Από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τη Λίβερπουλ να μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ειδικεύεται πλέον στο οργανωτικό κομμάτι των επιθέσεων και λιγότερο στο εκτελεστικό!

Ο Βραζιλιάνος, βρέθηκε στον πάγκο στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, όμως, πέρασε στο ματς από το πρώτο ημίχρονο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Οριγκί που αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού.

Ήταν ένα πρόβλημα που ίσως και να πήρε μορφή... ευλογίας για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αφού, ο Γερμανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του ήταν αρκετά μέτριοι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και πρέπει.

Απέναντι στις «καρακάξες», ο Ρομπέρτο Φιρμίνο επιβεβαίωσε τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας σε ερωτήματα του κόσμου, είχε αναφέρει πως: «ο κόσμος ξεχνάει τον άνθρωπο που “θυσιάζεται”. Αυτός είναι ο Φιρμίνο. Δουλεύει για το κοινό καλό με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα, δουλεύει για τους συμπαίκτες του και τους κάνει να λάμπουν. Τέτοιο κομμάτι στο παζλ που έχει κάθε προπονητής στο ρόστερ είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Είναι ένας τρομερά γενναιόδωρος επιθετικός».

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η δουλειά του «Μπόμπι». Οι κινήσεις του μακριά από την περιοχή, ο τρόπος που μελετάει τους χώρους και φτιάχνει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, η ματιά που έχει για να στείλει τη μπάλα στην περιοχή, η απρόβλεπτη απόφασή του ώστε να πιάσει στον «ύπνο» την αντίπαλη άμυνα...

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League