Πλήρωσε τη Σίτι για να κουκουλώσει σκάνδαλο κατασκοπείας η Λίβερπουλ

Ένα πρωτοφανές -στα ποδοσφαιρικά χρονικά- σκάνδαλο αποκαλύπτουν οι "Times", με τη Λίβερπουλ να εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ κατέβαλε -μετά από συμβιβασμό- το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών στη Μάντσεστερ Σίτι, αποτέλεσμα των καταγγελιών των "πολιτών" ότι το λογισμικό scouting (Scout7) που χρησιμοποιούσαν, είχε παραβιαστεί. Ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο κορυφαίων αγγλικών κλαμπ έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2013. Την περίοδο εκείνη είχε γίνει γνωστό πως η Σίτι έχει έρθει σε επαφή με εμπειρογνώμονες ηλεκτρονικής κατασκοπείας, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως το λογισμικό που χρησιμοποιούσε είχε παραβιαστεί.

Το σκάνδαλο φέρνουν στο "φως" της δημοσιότητας οι "Times" του Λονδίνου και φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο περιστατικό εικαζόμενης "κακής συμπεριφοράς" από μία κορυφαία ομάδα της Premier League σε μια άλλη.

Τα σχετικά περιστατικά κατασκοπείας μέσω παραβιασμού του λογισμικού της Σίτι φέρεται να πραγματοποιήθηκαν λίγο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών πρώην scouts των "Πολιτών" στο λιμάνι. Δύο από αυτούς, ο Ντέιβ Φάλοους και ο Τζούλιαν Γουάρντ, όπως και ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος είναι τώρα αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, φέρονται να έχουν εμπλακεί εκατοντάδες φορές σε παράνομη πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ομάδας του Μάντσεστερ στο σύστημα Scout7. Μάλιστα εικάζεται ότι τα κατάφερναν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Σίτι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συμβιβασμός πραγματοποιήθηκε χωρίς η Λίβερπουλ ή τα κατηγορούμενα άτομα να δεχθούν οποιαδήποτε ευθύνη ή αδίκημα και χωρίς ποτέ η υπόθεση να φτάσει στο δικαστήριο, ενώ η εταιρεία Scout7 που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ, επέμεινε ότι η ακεραιότητα του συστήματός της παρέμεινε άθικτη.

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το σχετικό ρεπορτάζ όταν οι "Times" ήρθαν σε επαφή μαζί τους, ενώ και από τη Λίβερπουλ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να σχολιάσουν τα εμπιστευτικά θέματα της ομάδας.

Πιστεύεται ότι οι υποψίες δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά μετά την ανακάλυψη της Σίτι ότι η Λίβερπουλ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για έναν νεαρό παίκτη από της Σαραγόσα ονόματι Πάολο Φερνάντες, τον οποίο παρακολουθούσαν επίσης. Σημειώνεται πως ο 21χρονος υπέγραψε τελικά στη Σίτι λίγα χρόνια αργότερα (το 2017) και πλέον έχει δοθεί δανεικός στην Περούτζια.

Μάλιστα η Σίτι, λόγω των υποψιών που της είχαν προκληθεί, κινήθηκε βιαστικά για την απόκτηση του Φερναντίνιο από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και του Χεσούς Νάβας από τη Σεβίλλη.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου έρχεται σε μια περίοδο που η Λίβερπουλ και η Σίτι είναι τα δύο κορυφαία κλαμπ στην Αγγλία. Λίγους μήνες μετά το τέλος της περσινής κούρσας τίτλου την οποία η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε με έναν πόντο διαφορά, ενώ αυτή του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο