Ινφαντίνο: Να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έδειξε μέσα από τους αγώνες της τελικής φάσης του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2019 πως έχει παρόν και μέλλον, και το δεύτερο είναι που θέλει να διασφαλίσει ο Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρική ομοσπονδίας μίλησε για την πρόοδο που έχει επιδείξει το άθλημα μέσω ομιλίας του σε Φεστιβάλ Αθλητισμού στο Τρέντο της Ιταλίας και ξεκαθάρισε πως το επόμενο βήμα θα είναι να στηριχτεί οικονομικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

"Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα.

Πολλοί το συνειδητοποίησαν μόνο και μόνο επειδή υπήρχε το Μουντιάλ. Υπάρχουν παίκτες που ξερουν να παίζουν μπάλα, είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια, τις συγκινήσεις που προσέφερε το Ιταλία - Γαλλία, πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και στην τηλεόραση.

Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτυχθει ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή", τονισε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο, για να προσθέσει με νόημα:

"Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού.

Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επιπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων".

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος με τον διαιτητή ο Ρονάλντο, ζητούσε δύο πέναλτι