Πρώτη ήττα από το 2009 για Αγγλία, χέρι-χέρι Γαλλία και Τουρκία

Είχε να συμβεί 10 ολόκληρα χρόνια. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς η Αγγλία αγνοούσε την ήττα επί 43 συνεχόμενα παιχνίδια προκριματικής φάσης, τελευταία φορά που έφυγε ηττημένη από το γήπεδο ήταν το 2009 σε ένα παιχνίδι με την Ουκρανία.

Είχε να συμβεί 10 ολόκληρα χρόνια. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς η Αγγλία αγνοούσε την ήττα επί 43 συνεχόμενα παιχνίδια προκριματικής φάσης, τελευταία φορά που έφυγε ηττημένη από το γήπεδο ήταν το 2009 σε ένα παιχνίδι με την Ουκρανία.

Τα λιοντάρια μετά από μία δεκαετία γνώρισαν την γεύση της ήττας σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στην Πράγα, αυτό έγινε απολύτως λογικά.

Παρότι η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε το ιδανικό ξεκίνημα με πέναλτι του Χάρι Κέιν στην πρώτη φάση του ματς (4’, 0-1), εντούτοις οι Τσέχοι έπαιζαν λες και ήταν σε τελικό Μουντιάλ. 

Ισοφάρισαν άμεσα (9’, 1-1) με το πρώτο διεθνές γκολ του Μπράμπετς και από εκεί και μετά έπαιζαν τους Άγγλους σαν την γάτα με το ποντίκι με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να είναι ο μοναδικός λόγος που το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο μέχρι το 85ο λεπτό.

Τότε ήρθε η νέμεση. Στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα, στην πρώτη του τελική με το εθνόσημο, ο Ζντένεκ Οντρασεκ που είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα έκανε το 2-1 (85’) και έφερε την Τσεχία ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου παρέα με την Αγγλία!

Η εκπληκτική Ουκρανία συνέχισε την άπταιστη διαδρομή της (2-0 την Λιθουανία) και εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά από την Πορτογαλία, που εντελώς σβηστά κέρδισε με 3-0 το Λουξεμβούργο, ενώ συγκλονιστικό φινάλε είχαμε στους αγώνες του 8ου ομίλου.

Η Τουρκία λύγισε στις καθυστερήσεις το εμπόδιο της Αλβανίας (1-0) και παρέμεινε στην κορυφή χέρι - χέρι με την Γαλλία. Σε ένα κακό και ανιαρό παιχνίδι στο Ρέικιαβικ που κρίθηκε σε μία λεπτομέρεια, ένα πέναλτι του Ζιρού έφερε το 0-1, με τους «τρικολόρ» να παραμένουν στο ρετιρέ και να είναι μαζί με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ τα απόλυτα φαβορί πρόκρισης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2020

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσεχία - Αγγλία 2-1

(9’ Μπράμπετς, 85’ Όντρασεκ / 5’ πεν. Κέιν)

Μαυροβούνιο - Βουλγαρία 0-0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία - Λουξεμβούργο 3-0

(16’ Μπερνάρντο Σίλβα, 65’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 89’ Γκέδες)

Ουκρανία - Λιθουανία 2-0

(29’, 58’ Μαλινόφσκι)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ανδόρα - Μολδαβία 1-0

(63’ Βαλές)

Ισλανδία - Γαλλία 0-1

(64’ πεν. Ζιρού)

Τουρκία - Αλβανία 1-0

(90' Τοσούν)

 

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Ο Σον απευθύνει έκκληση για δωρεά τροφίμων στην Παλαιστίνη-«Μπορείτε να σώσετε ζωές»
«Αισθάνθηκα ότι η Άρσεναλ είναι το σωστό κλαμπ για εμένα, ανυπομονώ να σκοράρω με αυτή τη φανέλα»
Φουλάρει για Σεβαλιέ η Παρί-Στην έξοδο ο Ντοναρούμα που γυάλισε στο Μάντσεστερ
FIFPro κατά FIFA και Ινφαντίνο-«Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, όχι σε… αυτοκράτορες»
Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού-Πρωτιά για τη Λίβερπουλ
Αναμονή τέλος... O Γκιόκερες ντύθηκε “Κανονιέρης”
Δίνει νέο συμβόλαιο ο Γκιμπς-Γουάιτ μέχρι το 2028 η Νότιγχαμ
Τέλος στον εφιάλτη για τον Λούκας Πακετά-Αθωώνεται από τις κατηγορίες για στοιχηματισμό
Αμορίμ: Αν δεν ικανοποιηθούμε οικονομικά, οι υπό παραχώρηση παίκτες θα επιστρέψουν
Ξέσπασμα Νεϊμάρ: Αν νομίζουν ότι βλάπτω τον σύλλογο, θα είμαι ο πρώτος που θα τα μαζέψει και θα φύγει