Κάλεσε σε απολογία τη Βουλγαρία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς η UEFA

Οι Βούλγαροι οπαδοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των Άγγλων, η αναμέτρηση μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων το βράδυ της Δευτέρας (14/10) στη Σόφια σταμάτησε προσωρινά δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και υπήρξε προειδοποίηση για οριστική διακοπή.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τους οπαδούς της εθνικής ομάδας γειτονικής χώρας - τα ΜΜΕ στο Νησί σχολίασαν με δηκτικό τρόπο τη συμπεριφορά των Βούλγαρων και τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου ήταν χαρακτηριστικά - προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις την Τρίτη (15/10).

Το ρατσιστικό παραλήρημα κατά Άγγλων παικτών εξόργισε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοβ, κάτι που έγινε πράξη λίγες ώρες αργότερα.

Η UEFA, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων, αλλά και παρενόχληση του αγγλικού εθνικού ύμνου.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, κάλεσε και την αντίστοιχη αγγλική σε απολογία για παρενόχληση εθνικού ύμνου (αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουσή του) και ανεπαρκή αριθμό σεκιούριτι. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν άφησε ασχολίαστη τη ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε στη Βουλγαρία και έκανε δηκτικό σχόλιο λίγο μετά το εντυπωσιακό 6-0 των τριών λιονταριών στην Σόφια.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

«Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα κι ας υποβιβαστούμε»
Η Ομοσπονδία της Αργεντινής επιβεβαίωσε την απουσία του Μέσι στα φιλικά στις ΗΠΑ
Πριν γίνει «μερένχε», ο Εμπαπέ μπορεί να μπει δυνατά στην κουβέντα για τον Γάλλο GOAT
Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Φούλαμ και αναλαμβάνει την εθνικής της Γουινέας-Μπισάου ο Μπόα Μόρτε
Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο βάζει τέλος στο απίθανο σερί του Γκριζμάν με την εθνική Γαλλίας
Η ανακοίνωση-απάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που της επιβλήθηκε
Επίσημο: Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ
Oρίστηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μαραντόνα
Το απίθανο ρεκόρ του Γκριεζμάν σταματά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού
Η πρόταση της Ουνιόν Βερολίνου στον Πικέ-«Η μπύρα και το λουκάνικο είναι με το μέρος μας»