Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κάλεσε σε απολογία τη Βουλγαρία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς η UEFA

  15/10/2019 19:52
Κάλεσε σε απολογία τη Βουλγαρία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς η UEFA

Κάλεσε σε απολογία τη Βουλγαρία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς η UEFA

  15/10/2019 19:52

Οι Βούλγαροι οπαδοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των Άγγλων, η αναμέτρηση μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων το βράδυ της Δευτέρας (14/10) στη Σόφια σταμάτησε προσωρινά δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και υπήρξε προειδοποίηση για οριστική διακοπή.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τους οπαδούς της εθνικής ομάδας γειτονικής χώρας - τα ΜΜΕ στο Νησί σχολίασαν με δηκτικό τρόπο τη συμπεριφορά των Βούλγαρων και τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου ήταν χαρακτηριστικά - προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις την Τρίτη (15/10).

Το ρατσιστικό παραλήρημα κατά Άγγλων παικτών εξόργισε τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο οποίος ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοβ, κάτι που έγινε πράξη λίγες ώρες αργότερα.

Η UEFA, όπως ήταν αναμενόμενο, κάλεσε σε απολογία τη βουλγαρική ομοσπονδία για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της και τη ρατσιστική λεκτική επίθεση. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ρίψη αντικειμένων, αλλά και παρενόχληση του αγγλικού εθνικού ύμνου.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ωστόσο, κάλεσε και την αντίστοιχη αγγλική σε απολογία για παρενόχληση εθνικού ύμνου (αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουσή του) και ανεπαρκή αριθμό σεκιούριτι. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από την Πειθαρχική Επιτροπή.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν άφησε ασχολίαστη τη ρατσιστική συμπεριφορά που αντιμετώπισε στη Βουλγαρία και έκανε δηκτικό σχόλιο λίγο μετά το εντυπωσιακό 6-0 των τριών λιονταριών στην Σόφια.

Πηγή: sport24.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας