Ελπίζει και... περιμένει η Σίτι

H Σίτι πέρασε εύκολα από το Σέλχαρστ Παρκ, επικράτησε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, βρέθηκε στο -5 από την κορυφή κι ελπίζει σε γκέλα των Reds στο Ολντ Τράφορντ. 

Η Μάντσεστερ πέτυχε την ενδέκατη εκτός έδρας νίκη στα δώδεκα τελευταία, βρέθηκε στο -5 από την κορυφή κι ελπίζει σε γκέλα της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Οι Πολίτες είχαν 20 τελικές, πέτυχαν δυο γκολ (2-0) στο Σέλχαρστ Παρκ και πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας. 

Η Σίτι παρουσιάστηκε με αμυντικό δίδυμο τους Ρόδρι, Φερναντίνιο, μιας και οι πολλές απουσίες στην άμυνα έχουν κάνει δύσκολο το έργο του Γκουαρδιόλα. Οι «Πολίτες» μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, η κατοχή έφτασε το 75% χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί για την αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με κάποια σουτ να κάνουνα αισθητή την παρουσία τους, αλλά τόσο ο Γκουντογκάν στο 21' όσο και ο Κανσέλο στο 25' δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χένεσι. Ωστόσο, ένα δίλεπτο ξέσπασμα για τη Σίτι έφερε το τρίποντο! Στο 39' και στην καλύτερή της φάση η Μάντσεστερ άνοιξε το σκορ. Υπέροχη σέντρα του Μπερνάρντο και ο Ζεσούς με άψογη κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Μάλιστα, ήταν το 50ο τέρμα του Βραζιλιάνου με τη φανέλα της Σίτι. Στο 41' η Μάντσεστερ σφράγισε τη νίκη. Εξαιρετική αντεπίθεση, απίθανη ασίστ του Στέρλινγκ και ο Νταβίδ Σίλβα με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0. Ο Στέρλινγκ απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού στη φετινή χρονιά με Σίτι και Εθνική (σε 16 ματς) έχει 13 γκολ και 7 ασίστ.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Σίτι είχε τον έλεγχο και απειλούσε όποτε έβρισκε χώρους. Στο 55' ο Στέρλινγκ έκανε κακό τελείωμα, ενώ σε δυο περιπτώσεις ο Χένεσι έβγαλε εντυπωσιακά σε προσπάθειες των Ζεσούς, Μπερνάρντο. Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός ανέβηκε και η Κρίσταλ Πάλας έγινε απειλητική. Στο 74' ο Φαν Αανχολτ από θέση βολής δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 76' ο Εντερσον έκανε τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Μπεντέκε και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν! Η Σίτι αντέδρασε, αλλά ο Χένεσι νίκησε τον Ζεσούς, ενώ στο 81' το σουτ του Ντε Μπρόινε βρήκε το δοκάρι! Ούτε στο 87' ο Στέρλινγκ δε βρήκε δίχτυα, ενώ ο Εντερσον έκλεισε το ματς με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Ζαχά.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Κέιχιλ, Τόμκινς (83' Νταν), Γουόρντ, Φαν Άανχολτ, Σλουπ (55' Τάουνσεντ), ΜακΆρθουρ, Κουγιατέ, Μιλιβόγιεβιτς (76' Μπεντέκε), Αγιού, Ζαχά

Μαν. Σίτι: Εντερσον, Κανσέλο, Μεντί, Σίλβα (79' Στόουνς), Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (90' Φόντεν), Μπερνάρντο, Ρόδρι, Στέρλινγκ, Ζεσούς

 

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί σήμερα
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι