Ο Λαλάνα κράτησε όρθια τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ»

Και πάλι καλά να λέει η Λίβερπουλ, που έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Λαλάνα να ισοφαρίζει στο 85’ για την ομάδα του Κλοπ, που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και είχε την πρώτη απώλεια στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί η βαθμολογική διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες να είναι τεράστια, ωστόσο το ματς είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται πολύ πιο βελτιωμένοι και μαχητικοί.

Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 35’ με τον Ράσφορντ και έδειχναν ικανοί για τη νίκη, αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα (21-5-0), όμως έδωσαν τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Σίτι να τους πλησιάσει στο -6.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πιο παθιασμένα το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στο πρώτο δεκάλεπτο. Εντούτοις, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στη Λίβερπουλ, με τον Βαϊνάλντουμ να σουτάρει από το κέντρο της περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 25’ ήρθε η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, με τον ΜακΤόμινι να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Άλισον μπλόκαρε με σχετική άνεση. Εννιά λεπτά αργότερα η ομάδα του Κλοπ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία, με τον Μανέ να φεύγει γρήγορα στην κόντρα και να πασάρει στον Φιρμίνο, που σούταρε αδύναμα και ο Ντε Χέα απέκρουσε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν μπροστά στο 36’, με τον Τζέιμς να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να σερβίρει εξαιρετικά στον Ράσφορντ, που με ένα «τσίμπημα» από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για το 1-0. Στην αρχή της φάσης πάντως υπήρχε φάουλ του Λίντελοφ στον Οριγκί, το οποίο δεν δόθηκε.

Στο 44’, η Λίβερπουλ σκόραρε, ωστόσο το τέρμα του Μανέ ακυρώθηκε, αφού είχε βρει την μπάλα με το χέρι στην αρχή της φάσης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κόκκινοι» μπήκαν με διάθεση να κυριαρχήσουν και τα κατάφεραν, ωστόσο περιορίστηκαν σε άσκοπη κατοχή μπάλας. Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Σόλσκιερ οπισθοχώρησαν αρκετά και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ, με τον Ράσφορντ να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι (67’).

Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ είχε δύο ακόμα καλές στιγμές, με ισάριθμα σουτ του Φρεντ (73’, 83’), που κατέληξαν άουτ. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας στο δεύτερο μέρος (75%-25), ωστόσο δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε κάτι καλό.

Μέχρι το 85’, όταν ο Ρόμπερτσον σέντραρε από αριστερά και βρήκε αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι τον Λαλάνα, που πλάσαρε σε κενή εστία και ισοφάρισε σε 1-1. Οι «κόκκινοι» κυνήγησαν την ολική ανατροπή στα τελευταία λεπτά, όμως τα σουτ των Αλεξάντερ-Άρνολντ (88’) και Τσαμπερλέιν (92’) έφυγαν δίπλα από το δοκάρι.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Άτκινσον, με το τελικό 1-1 να αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος με τον διαιτητή ο Ρονάλντο, ζητούσε δύο πέναλτι