Θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Καταλονίας ο Γκουαρντιόλα

Δημοσιεύματα στην Ισπανία αποκαλύπτουν το πλάνο των Καταλανών αυτονομιστών να «κατεβάσουν» τον Πεπ Γκουαρδιόλα υποψήφιο για την προεδρία της Ζενεραλιτάτ της Καταλονίας. 

Καθώς αναμένεται η προκήρυξη εκλογών στην Καταλονία, ο πρώην πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ Αρτούρ Μας φαίνεται πως συνεχίζει να πιέζει τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να αφήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με την πολιτική. 

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Μας ρωτήθηκε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και ανέφερε ότι στο μυαλό του υπάρχει έντονα η σκέψη για έναν επικεφαλής, ο οποίος δεν θα έχει πολιτικό παρελθόν. Άπαντες τότε σκέφτηκαν τον Γκουαρδιόλα, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του πρώην προέδρου,  ο οποίος καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας να απέχει από την πολιτική για δύο περίπου χρόνια λόγω της παράτυπης, σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας, πραγματοποίησης του δημοψηφίσματος γύρω από την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας στις 9 Νοεμβρίου 2015.

Ο Γκουαρδιόλα μπορεί να μην έχει πολιτική παράδοση, αλλά ουδέποτε έκρυψε τις πολιτικές απόψεις του. Το αντίθετο, μάλιστα. Τις εξέφραζε και τις εκφράζει δημόσια με κάθε αφορμή. 

Όπως συνέβη, δηλαδή, προ ημερών μετά την καταδίκη αυτονομιστών ηγετών σε φυλάκιση. 

«Δεν ξέρω ακριβώς τι θα γίνει στη χώρα μου στην Καταλονία, το πόσο απίθανα ο κόσμος προσπαθεί σε όλη την Καταλονία και τη Βαρκελώνη να στηρίξει τους επτά πολιτικούς κρατούμενους και τους δύο ακτιβιστές που όλοι μαζί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πάνω από 100 χρόνια.

«Νομίζω λοιπόν ότι αν οι άνθρωποι δεν είχαν πειστεί πως δεν ήταν δίκαιο, εκατομμύρια και εκατομμύρια σε αυτή τη μεγάλη πόλη της Καταλονίας δεν υποστήριζαν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εξόριστοι και δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους.

Στη δήλωση που έγραψα ζητούσα από τους Καταλανούς να καθίσουν και να συζητήσουν. Νομίζω πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να μας βοηθήσει να επιλύσουμε τη διαμάχη Καταλονίας – Ισπανίας και η μόνη λύση είναι κάποιος, ένας μεσάζων από έξω να μας βοηθήσει να μιλήσουμε.

Έχω προσωπικούς φίλους που θα κάνουν 9 χρόνια φυλακή επειδή ψήφισαν. Αυτό που ζήτησαν ήταν απλά να ψηφίσουν. Ελπίζω η Ευρώπη να κάνει ένα βήμα μπροστά και να μας βοηθήσει» είπε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν βλέπει καθόλου αρνητικά το ενδεχόμενο να αναμειχθεί περισσότερο ενεργά με την πολιτική. 

Μόνο που τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να τελειώσει η σεζόν και στη συνέχεια να γυρίσει στην πατρίδα του για να ασχοληθεί με τα πολιτικά. Ωστόσο, η κατάσταση όπως είναι σήμερα ίσως δεν μπορεί να περιμένει ως τον Ιούνιο, οι εκλογές μπορεί να γίνουν πιο σύντομα. 

Θυμίζεται ότι ο Γκουαρδιόλα ήταν υποψήφιος (τελευταίος στο ψηφοδέλτιο για συμβολικούς λόγους) στο κοινό ψηφοδέλτιο των κομμάτων CDC και ERC για τις τοπικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τα οποία είναι φανατικοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Τότε η παρουσία του ήταν απολύτως συμβολική, ωστόσο τώρα φαίνεται πως και για τον ίδιο έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να βγει μπροστά. Πολλοί είναι αυτοί που τον θέλουν επικεφαλής, καθώς η διεθνής απήχησή του μπορεί να βοηθήσει την υλοποίηση των σκοπών τους οποίους υπηρετούν. 

Πηγή:sdna.gr

Δειτε Επισης

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανακοίνωσε ότι παραμένει στη Λεβερκούζεν
Ποσά που... ζαλίζουν-Το αστρονομικό συμβόλαιο της Puma με την Μπαρτσελόνα
Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»