Απόδραση με Μπατσουαγί για την Τσέλσι

Η εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια στην πρεμιέρα των ομίλων είχε βάλει σε δύσκολη θέση την Τσέλσι σε ό,τι αφορά την υπόθεση-πρόκριση. Αυτό το... βαρίδι μάλλον έφυγε πλέον για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στη Johan Cruyff Arena, πιάνοντας τον Αγιαξ στους έξι βαθμούς μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Πρωταγωνιστής, φυσικά, ο Μπατσουαγί που μπήκε στο ματς στο 71' και το έκρινε στο 86', για μια Τσέλσι που δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος αλλά ανέβαινε συνεχώς στο δεύτερο.

Οι Ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν καλή στιγμή στο 8', όταν το δυνατό σουτ του Φέλτμαν έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση των Αγγλων ήταν η προσπάθεια του Μάουντ εντός περιοχής στο 14', το οποίο απέκρουσε ο Ονάνα, με το ματς να συνεχίζεται με καλό ρυθμό αλλά χωρίς γκολ. Αυτό, ο Αγιαξ πίστεψε ότι το πέτυχε στο 35' με τον Πρόμες, μετά το γύρισμα του Ζίγιεχ από δεξιά (και με την μπάλα να βρίσκει λίγο και σε αντίπαλο), αλλά ο βοηθός σήκωσε σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR επιβεβαίωσε το σωστό της απόφασης του. Ετσι, το πρώτο 45λεπτο στο Αμστερνταμ βγήκε με 0-0. 

Ετσι φαινόταν ότι θα έβγαινε και το 90λεπτο τελικά, αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Αλβαρες στο 59', μετά την εκτέλεση κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, όσο περνούσε η ώρα ανέβαιναν και έδειχναν να ψάχνουν όλο και περισσότερο το γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι... βομβάρδιζαν κιόλας την εστία του Ονανά. Αυτό το έκανε στο 86' ο Μπατσουαγί, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, με δυνατό σουτ μετά το γύρισμα του Πούλισιτς από αριστερά, κάνοντας το 0-1 και δίνοντας ένα μεγάλο τρίποντο στους Μπλε!

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντεστ, Φέλτμαν (89' Χούντελαρ), Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Μαρτίνες, Φαν Ντε Μπέκ, Αλβαρες (89' Σιεμ), Πρόμες (74' Νέρες), Τάντιτς, Ζίγιεx.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Ζουμά, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (66' Πούλισιτς), Μάουντ, Χάντσον-Οντόι (90' Τζέιμς), Αμπραχαμ (71' Μπατσουαγί).

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος με τον διαιτητή ο Ρονάλντο, ζητούσε δύο πέναλτι