ΒΙΝΤΕΟ:Αδιανόητη ματσάρα στο Λονδίνο-Μυθική ανατροπή από την Ντόρντμουντ

Σε ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια της χρονιάς, η Τσέλσι και ο Άγιαξ έμειναν στο 4-4. 

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά καθώς στο 3ο λεπτό ο Πρόμες εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Άμπραχαμ βρήκε λίγο την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Κέπα για το 0-1. Ωστόσο με τη σέντρα ο Πούλισιτς πάτησε περιοχή και ανατράπηκε από τον Φέλτμαν, ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και ο Ζορζίνιο ισοφάρισε σε 1-1 από τα 11 μέτρα.

Το ματς είχε φοβερό ρυθμό και στο 20’ ο Ζιγιές σέντραρε από δεξιά με αντίθετο πόδι, ο Πρόμες κινήθηκε στην πλάτη του Αθπιλικουέτα και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2. Μάλιστα στο 27’ ο Άμπραχαμ παραλίγο να πετύχει κι άλλο αυτογκόλ μετά από εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ενώ στο 35’ ο Ζιγιές εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ σαν κόρνερ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο πρόσωπο του Κέπα και κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλσι για το 1-3. Στο 39’ ο Γουίλιαν έκανε το συρτό σουτ αλλά ο Ονανά έσωσε και στο 41’ το σουτ του Μαρτίνεθ έξυσε τα δοκάρια του Κέπα.

Στο 47’ ο Ζουμά έκανε φοβερή κούρσα και σουτ από μακριά αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι του Ονανά, ενώ στο 52’ ο κίπερ του Άγιαξ σταμάτησε και την κεφαλιά του Άμπραχαμ και στο 53’ ο άσος της Τσέλσι απείλησε ξανά.

Και στο 55’ ο Ζιγιές έκανε το γύρισμα  από δεξιά και  ο Φαν Ντε Μπεκ από το πέναλτι στόπαρε την μπάλα και σούταρε για το 1-4. Η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω και στο 63’ ο Ζορζίνιο γύρισε από δεξιά στον Άμπραχαμ, που πλάσαρε και ο Αθπιλικουέτα έκανε το 2-4 με προβολή πάνω στη γραμμή.

Στο 66’ ήρθε μια φάση που δεν έχουμε ξαναδεί. Αρχικά ο Μπλιντ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Άμπραχαμ και στη συνέχεια η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Φέλτμαν. Αμφότεροι οι παίκτες του Αίαντα είχαν από μία κίτρινη και ο ρέφερι τους απέβαλλε και τους δύο, ενώ ο Ζορζίνιο από τα 11 μέτρα μείωσε σε 3-4. Και στο 74’ μετά από κόρνερ ο Ζουμά σημάδεψε δοκάρι με κεφαλιά αλλά στην επαναφορά ο Τζέιμς με σουτ έκανες το 4-4 ενώ στο 79’ ο Αθπιλικουέτα πέτυχε κι άλλο γκολ που ακυρώθηκε.

Με 9 παίκτες στο 85’ ο Άγιαξ άγγιξε το γκολ αλλά ο Κέπα είπε όχι σε σουτ του Άλβαρεθ ενώ στο 87’ και πάλι ο Ισπανός έσωσε την Τσέσι μετά από σουττου Τάντιτς και στην κόντρα ο Ονάανα είπε όχι σε κεφαλιά του Άμπραχαμ. Στο 90+4’ ο Μπατσουαγί από δεξιά έκανε το πλασέ αλλά αστόχησε.

Ντόρντμουντ-Ίντερ

Απίθανο ματς στη Βεστφαλία, με την Ίντερ να νικά με 2-0 ως το 51’ κι όμως κέρδισε με 3-2 κι έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.  

Η Ίντερ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά ο Λαουτάρο νίκησε στο σπριντ τον Χούμελς στα δεξιά, συνέκλινε και από το πέναλτι πλάσαρε για το 0-1.

Στο 14’ η Τσέλσι σκόραρε ξανά με τον Άμπραχαμ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ στο 16’ το μακρινό σουτ του Τάντιτς έφυγε λίγο έξω και στο 18’ ο Γκέτσε γύρισε από το πέναλτι κι έκανε το πλασέ αλλά ο Χαντάνοβιτς έσωσε δύσκολα. Στο 35ο λεπτό ο Χαντάνοβιτς έσωσε μετά από σουτ του Αζάρ, αλλά στο 40’ ο Λαουτάρο άλλαξε το παιχνίδι από αριστερά προς τον Καντρέβα, εκείνος γύρισε για τον Βεσίνο που πλάσαρε στην κίνηση για το 0-2. Στο 45’ η Ντόρτμουντ άγγιξε το γκολ αλλά ο Χαντάνοβιτς πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση μετά από σουτ του Σάντσο.

Στο 51’ οι παίκτες της Ντόρτμουντ άλλαξαν πανέμορφα, ο Γκέτσε έκανε από δεξιά το γύρισμα και ο Χακίμι από κοντά πλάσαρε για το 1-2. Στο 56’ ο Μπίρκι είπε όχι σε σουτ του Μπρόζοβιτς, ενώ στο 60’ το σουτ του Αζάρ πέρασε λίγο έξω.

Στο 62’ μετά από γύρισμα του Μπραντ από αριστερά, ο Μπιράγκι έσωσε προ του Βίτσελ, ενώ στο 64’ ο Μπραντ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και από πλάγια θέση πλάσαρε για το 2-2.

Μάλιστα στο 68’ το σουτ του Βίτσελ έξυσε το δοκάρι του Χαντάνοβιτς, ενώ στο 77’ ο Ασράφ άλλαξε στα δεξιά με τον Σάντσο και από κοντά πλάσαρε για το 3-2. Στο 90’ ο Μπίρκι είπε όχι σε σουτ του Σένσι.

Λίβερπουλ-Γκενκ

Χάνοντας ένα ''τσουβάλι'' ευκαιρίες, η Λίβερπουλ νίκησε μόνο με 2-1 την Γκενκ στο «Anfield» και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Νάπολι με τη Σάλτσμπουργκ, σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι «ρεντς» του Γιούργκεν Κλοπ δημιούργησαν συνολικά 25 τελικά, οι 8 στο στόχο ωστόσο κατάφεραν και αγχώθηκαν όταν είδαν την Γκενκ να φέρνει το ματς στα ίσα. Τελικά η λύση δόθηκε από τον Άλεξ Όξλεϊ-Τσάμπερλεϊν που με εξαιρετική κίνηση πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, χαρίζοντας της τη νίκη.

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 9' με κεφαλιά του Φαν Ντάικ, μετά από κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, που πέρασε λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ με τον Οριγκί να περνά ωραία για τον Μίλνερ που από τα πλάγια γύρισε για τον Βαϊνάλντουμ κι αυτός μετά από κόντρες έκανε από κοντά το 1-0. Στο 21' νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με σουτ του Μίλνερ που απέκρουσε ο Κούτσκε, όπως και δύο λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Κεϊτά. Στο 39' η Λίβερπουλ είχε καλή στιγμή με τον Οριγκί να γεμίζει για τον Σαλάχ, τον Ντεβαέστ να κάνει λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Αιγύπτιος και πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα η Γκενκ έφερε το ματς στα ίσα με τον Χέινεν να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Σαματά με ωραία κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Στο 53' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Λίβερπουλ πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Όξλεϊ-Τσάμπερλεϊν, που ενώ ήταν με πλάτη στην εστία, γύρισε εξαιρετικά και σούταρε συρτά κάνοντας το 2-1. Στο 61' η Γκενκ είχε καλή στιγμή με τον Χέινεν να εκτελεί ένα φάουλ, τον Ντέβαεστ να παίρνει την κεφαλιά και τον Άλισον να αποκρούει. Στο 81' νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Χέινεν να σουτάρει και τον Άλισον να αποκρούει.

Λιόν-Μπενφίκα

Η Λιόν καθάρισε πιο εύκολα κι απ' όσο θα το περίμενε με 3-1 την Μπενφίκα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Οι Λιονέ με τον Ρούντι Γκαρσιά πλέον στον πάγκο τους δείχνουν αναγεννημένοι, βγάζοντας εξαιρετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, οι «αετοί» της Λισαβόνας συνεχίζουν να προβληματίζουν, ενώ με αυτήν την εικόνα θα δυσκολευτούν ακόμα και να πάρουν την τρίτη θέση.

Η Λιόν άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 4' με ωραία κεφαλιά του Άντερσεν μετά από σέντρα του Ντιμπουά. Στο 14' όλοι στο γήπεδο ''πάγωσαν'' όταν ο Φέρο χτύπησε στο κεφάλι μετά από σύγκρουση με τον Λοπές και αμέσως έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο για το νοσοκομείο, ενώ τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Ζαρντέλ. Στο 27' η Μπενφίκα είχε την πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή με σουτ του Τζέρσον Φερνάντες που πέρασε πάνω από την εστία του Λοπές. Στο 33' οι Λιονέ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Αουάρ να κάνει εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα για τον Ντεπάι που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι «αετοί» είχαν ευκαιρία με τον Λοπές να διώχνει σε κόρνερ σουτ του Τσικίνιο, ενώ μετά την εκτέλεση από τον Γκριμάλδο, ο Κονέ έδιωξε τελευταία στιγμή πριν ο Τζέρσον Φερνάντες σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λιόν είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 54' με σουτ του Ντιμπουά που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Τρία λεπτά αργότερα είχε και η Μπενφίκα καλή στιγμή με σουτ του Σεφέροβιτς που απέκρουσε ο Λοπές. Στο 67' νέα ευκαιρία για τους Λιονέ με τον Βλαχοδήμο να σταματά αυτή τη φορά τον Τουσάρ. Στο 78' η Μπενφίκα μείωσε με τον Πίτσι να γεμίζει για τον Σεφέροβιτς που έκανε υπέροχο κοντρόλ με το στήθος και με συρτό σουτ έκανε το 2-1. Στο 89' η Λιόν τελείωσε το παιχνίδι με τον Τραορέ να κάνει το 3-1 με υπέροχο πλασέ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Βαλένθια-Λιλ

Τεράστιο τρίποντο για τη Βαλένθια, που έχανε από τη Λιλ ως το 66ο λεπτό κι όμως κέρδισε με 4-1.

Στο 9ο λεπτό ο Σίλεσεν μπλόκαρε το σουτ του Γιαζιτσί, ενώ στο 23’ ο Αντρέ έβγαλε κάθετα στον Ρεμί ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή κι αστόχησε. Όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από λάθος του Παρέχο στο κέντρο, ο Αντρέ τροφοδότησε τον Οσιμέν που πλάσαρε από κοντά τον Σίλεσεν για το 0-1. Στο 35’ ο Μαϊνιάν είπε όχι σε κεφαλιά του Κανγκ Ιν ενώ στο 41’ ήταν η σειρά του Ρεμί να πει όχι σε σουτ του Ρεμί και στο 45’ ο κίπερ της Λι πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Ροδρίγο όπως έκανε και στο επόμενο λεπτό.

Στο 48’ ο Μαϊνιάν έσωσε μετά από εκτέλεση φάουλ του Παρέχο, ενώ στο 50’ και το 54’ τα σουτ των Αντρέ και Γιαζιτσί πέρασαν μόλις έξω. Ωστόσο στο 63’ η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι για χέρι του Φοντέ και ο Παρέχο με εκτέλεση Πανένκα έκανε το 1-1. Και στο 82’ ο Γκαγιά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Τσελίκ με αυτογκόλ έκανε το 2-1 ενώ στο 85’ ο Κοντογκμπιά με απίθανο σουτ από τα 25 μέτρα, διαμόρφωσε το 3-1.

Και τελικά στο 90’ ο Ροδρίγο άνοιξε δεξιά στον Τόρες που πλάσαρε από κοντά για το 4-1.

 

Πηγή:aek365

Δειτε Επισης

Ώρα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ και Μπάγερν-Άρσεναλ
Τα έριξε στον Αραούχο για τον αποκλεισμό ο Γκουντογκάν-«Να μένεις με έναν λιγότερο τόσο νωρίς, σε σκοτώνει»
BINTEO: Και... τέζα ο Σιμεόνε βλέποντας την Ντόρτμουντ να κάνει την ανατροπή
Με ήττα και στο clasico ο Τσάβι μπορεί να φύγει άμεσα από την Μπαρτσελόνα
Ολοταχώς για τίτλο η Σπόρτινγκ, πέρασε και απ' την έδρα της Φαμαλικάο
Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα μπέρδεψαν το λεωφορείο της ομάδας τους με αυτό της Παρί και του επιτέθηκαν
Η μεταγραφή της χρονιάς για την Τσέλσι-Πρώτος σκόρερ στην Premier League ο Πάλμερ
Η Βερόνα έκανε επικό comeback κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από το Μπέργκαμο
Έριξε «βόμβα» με Φελίπε Άντερσον η Παλμέιρας (pic)