Το υπέρογκο ποσό που καλούνται να πληρώνουν οι οπαδοί για να βλέπουν Πρέμιερ Λιγκ

Οι οπαδοί των ομάδων της Premier League αναμένεται να... ξεπαραδιαστούν φέτος με όσα θα δώσουν για να απολαμβάνουν την παρουσία τους στο γήπεδο ή τα ματς στην τηλεόραση.

Είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου και η έρευνα που έγινε από το KPMG Football Benchmark δείχνει ότι φέτος θα είναι ακόμη πιο ακριβό. Για τους οπαδούς, δηλαδή, σίγουρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συνολικές δαπάνες των οπαδών φέτος αναμένεται να φτάσουν στο 1,3 δισ. λίρες, ποσό μεγαλύτερο κατά 6,5% σε σχέση με το 2018-19 και κατά 31% σε σχέση με το 2015-16. 

Οι πιο μεγάλες αυξήσεις ποσών, όπως προκύπτει, είναι στις τηλεοπτικές συνδρομές (+40%), στο merchandising (+21%), στα εισιτήρια των αγώνων (+14%) και σε όσα θα καταναλώνουν στο γήπεδο (+11%). Συνολικά, οι πιο φανατικοί οπαδοί υπολογίζεται ότι θα πληρώσουν φέτος 1.888 λίρες έκαστος. 

Το πιο ακριβό -για τους οπαδούς- κλαμπ είναι η Αρσεναλ, αφού θα φτάσουν στο σημείο να πληρώσουν 2.238 λίρες έκαστος. Γενικά η αύξηση στο ποσό που... στοιχίζει φέτος στον κάθε οπαδό της η Αρσεναλ υπολογίζεται στο 2,4% (σε σχέση με πέρυσι), αύξηση όμως μικρότερη σε σχέση με αυτές για οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Premier League φέτος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο top-6 των πιο ακριβών ομάδων για τους οπαδούς της, υπάρχει μία που δεν ανήκει στο παραδοσιακό top-6: Η Νιούκαστλ. 

Σε ό,τι αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής, τι απολαμβάνουν σε σχέση με αυτά που πληρώνουν οι οπαδοί δηλαδή, η καλύτερη ομάδα για την περσινή σεζόν ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο κάθε οπαδός πλήρωσε 16,90 λίρες για κάθε γκολ και 16,30 λίρες για κάθε βαθμό της ομάδας του. Η χειρότερη σε αυτόν τον τομέα ήταν η Χάντερσφιλντ, ο οπαδός της οποίας πληρωσε 70 λίρες για κάθε γκολ και 96 λίρες για κάθε βαθμό...

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο