Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το απίστευτο στατιστικό του Άγιαξ για τις ακαδημίες του

  13/11/2019 11:36
Το απίστευτο στατιστικό του Άγιαξ για τις ακαδημίες του

Το απίστευτο στατιστικό του Άγιαξ για τις ακαδημίες του

  13/11/2019 11:36

Εμπιστοσύνη στο ... ντόπιο προϊόν, παράδοση που δεν σπάει, τμήματα υποδομής που βγάζει συνεχώς λαβράκια και υπέρλαμπρη ιστορία. Ο Άγιαξ ξέρει να στηρίζεται στα δικά του παιδιά και το έχει κάνει και με το παραπάνω τα τελευταία 38 χρόνια!

Ο Αίαντας, θέλει ο κόσμος του και το Άμστερνταμ να γεμίζουν υπερηφάνεια σε κάθε αναφορά του ονόματος της ομάδας.

Ο σύλλογος, είναι το καμάρι της πόλης και διαχρονικά, οι αξίες του κλαμπ οφείλουν να τιμώνται, να διατηρούνται και να μεταδίδονται σε κάθε γενιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Άγιαξ, η ομάδα που ο κόσμος θαύμασε, χειροκρότησε και μαζί του απόλαυσε το ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν στο Champions League, έχει πετύχει κάτι τρομερό τα τελευταία 38 χρόνια.

Σύμφωνα και με τον Ολλανδό δημοσιογράφο Πίτερ Βόλμπερς, η ομάδα, έχει ξεκινήσει 1.750 διαδοχικά παιχνίδια με τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή από τα τμήματα υποδομής, στο αρχικό σχήμα! Αυτό, μεταφράζεται σε 158.479 αγωνιστικά λεπτά (συμπεριλαμβανομένων καθυστερήσεων κλπ.). Δηλαδή, το 99,9867% του χρόνου που ο Άγιαξ βρίσκεται στο γήπεδο, υπάρχει πάντοτε τουλάχιστον ένα παιδί από τις ακαδημίες!

Από το 1981 (και πιο συγκεκριμένα από την 21η μέρα του Σεπτέμβρη εκείνου του έτους) έως και αυτή τη στιγμή, έχουν εντοπιστεί μόλις... 21 λεπτά ποδοσφαίρου δίχως κάποιον παίκτη από τις υποδομές του συλλόγου!

Πηγή: gazzetta.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας