Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Νταβίντ Βίγια

Την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο φινάλε της σεζόν γνωστοποίησε μέσα από συνέντευξη Τύπου ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας, Νταβίντ Βίγια.

Τέλος εποχής για τον Νταβίντ Βίγια. Μετά από 19 χρόνια σπουδαίας καριέρας όπου σημείωσε πολύ μεγάλες επιτυχίες σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ο 37χρονος επιθετικός πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του στο φινάλε της σεζον στην Ιαπωνία (21/12) και το έκανε γνωστό μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης.

"Το σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων που είχα με την οικογένειά μου και με άτομα γύρω μου. Ήθελα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο, όχι να αναγκαστώ να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο", τόνισε συγκινημένος ο φορ της Βίσελ Κόμπε, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter:

"Μετά από 19 χρόνια ως επαγγελματίας, αποφάσισα να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο στο τέλος αυτής της σεζόν. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που μου επέτρεψαν να απολαύσω αυτή την ονειρεμένη καριέρα. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίξει".

Ο Βίγια έπαιξε σε τρία Μουντιάλ και ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το 2010 το Παγκόσμιο Κύπελλο και το 2008 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της φούρια ρόχα με 59 γκολ (σε 98 ματς).

Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Σπόρτινγκ Χιχόν, Σαραγόσα, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Νιου Γιορκ Σίτι, Μέλμπουρν Σίτι και Βίσελ Κόμπε, με τον Βίγια να έχει μάλιστα συμπαίκτες στην ιαπωνική ομάδα τον συμπατριώτη του Αντρές Ινιέστα και τον Λούκας Ποντόλοσκι και να μετράει 12 γκολ σε 24 συμμετοχές του στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

 Όσο για το κερασάκι που θέλει να προσθέσει στην τούρτα της καριέρας του, αυτό είναι η κατάκτηση του Emperor Cup, στο οποίο θα συμμετέχει την 1η Ιανουαρίου η Βίσελ Κόμπε.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση