Θλιβερή ʼρσεναλ, βήμα πρόκρισης για την ʼιντραχτ

Δεν λέει να βγει από το αγωνιστικό τέλμα η Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε 1-2 εντός έδρας από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και συμπλήρωσε 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως νίκη!

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Γκιμαράες και Σταντάρ Λιέγης κόλλησαν στο 1-1 στην Πορτογαλία, σε ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο.

Από ‘κει και πέρα, οι «κανονιέρηδες» έχασαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν από τώρα την πρόκριση, αφού στο φινάλε φιλοξενούνται από την ομάδα του Βελγίου. Την ίδια ώρα, ο τεχνικός Έμερι βρίσκεται με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου.

Στην αντίπερα όχθη, οι Γερμανοί ανέβηκαν στη 2η θέση του ομίλου και κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ομπαμεγιάνγκ να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να γράφει το 1-0.

Εντούτοις, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν πτοήθηκε, έμεινε πιστή στο πλάνο της και δικαιώθηκε με ανατροπή στο δεύτερο μέρος: ισοφάρισε στο 55’ με ωραίο πλασέ του Καμάντα, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 1-2 στο 64’.

Κατά τα λοιπά, η Άρσεναλ επιχείρησε να ισοφαρίσει, όμως δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τυπικά δε, οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «32».

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η ομάδα της Λιέγης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε στο 40’ με πέναλτι του Λεστιέν. Παρ’ όλα αυτά, η Γκιμαράες ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Αντρέ Περέιρα.

Το δεύτερο ημίχρονο «ανήκε» στους φιλοξενούμενους, ωστόσο τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια και δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Άρσεναλ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(45’+1’ Ομπαμεγιάνγκ – 55’, 64’ Καμάντα)

Γκιμαράες-Σταντάρ Λιέγης 1-1
(45’+2’ Αντρέ Περέιρα – 40’ πεν. Λεστιέν)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Άρσεναλ 10 (12-5)
2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9 (6-7)
3. Σταντάρ Λιέγης 7 (6-8)
4. Βιτόρια Γκιμαράες 2 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12):
Άιντραχτ Φρ.-Γκιμαράες
Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ
 
Λουγκάνο-Κοπεγχάγη 0-1

Χωρίς να «φορτσάρει» ιδιαίτερα, η Κοπεγχάγη πέτυχε σπουδαίο «διπλό» βαθμολογικής σημασίας στην έδρα της αδύναμης και ουραγού του 2ου ομίλου Λουγκάνο, σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή με 9 βαθμούς και πλέον της αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αγωνιστικά η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη, τόσο σε ευκαιρίες όσο και σε κατοχή, με τον Νικολάι Τόμσεν στο 27ο λεπτό να είναι αυτός που σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έδωσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Μάλμε-Ντιναμό Κιέβου 4-3

Με διαφορά το ματς ανάμεσα στην Μάλμε και την Ντιναμό Κιέβου ήταν αυτό που προσέφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στην βραδιά. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν σημαντική νίκη μέσα στην έδρα τους, ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς και πλέον θα τα δώσουν όλα κόντρα στην Κοπεγχάγη, την ώρα που οι Ουκρανοί έμεινα στους 7 βαθμούς.

Οι Σουηδοί προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με τον Ράσμους Μπένγκστον, όμως οι φιλοξενούμενοι «τούμπαραν» προσωρινά το ματς με τους Βιτάλι Μικολένκο (18’) και Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (39’). Ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ έφερε το ματς στα ίσα, ο Ερντάλ Ρακίπ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα, ενώ στο 77’ ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έκανε το 3-3. Ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ εμφανίστηκε ως λυτρωτής στο 90+, δίνοντας σπουδαία νίκη στην Μάλμε.

Τα σημερινά αποτελέσματα του 12ου ομίλου

Λουγκάνο-Κοπεγχάγη 0-1
(27’ Νικολάι Τόμσεν)
Μάλμε-Ντιναμό Κιέβου 4-3
(2’ Ράσμους Μπένγκστον, 48’,90’+ Μάρκους Ρόζενμπεργκ, 57’ Ερντάλ Ρακίπ – 18’ Βιτάλι Μικολένκο, 39’ Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, 77’ Μπέντζαμιν Βέρμπιτς)

Η βαθμολογία

Κοπεγχάγη 9 (5-3)
Μάλμε 8 (7-6)
Ντιναμό Κιέβου 6 (6-6)
Λουγκάνο 2 (1-4)

Η τελευταία αγωνιστική

Ντιναμό Κιέβου-Λουγκάνο
Κοπεγχάγη-Μάλμε
Νίκη-ελπίδας για την Λάτσιο!

Οι Ιταλοί... λύγισαν με 1-0 την Κλουζ και μείωσαν τη διαφορά στους τρεις πόντους, διατηρώντας τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Λάτσιο να κερδίσει μέσα στην Γαλλία την Ρεν και να ηττηθεί η Κλουζ στη Ρουμανία από την πρωτοπόρο και αδιάφορη Σέλτικ.

Όσον αφορά το άλλο σημερινό ματς, η Σέλτικ έκανε... πάρτι κόντρα στην ουραγό Ρεν, διαλύοντάς την με 3-1 και κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Λάστιο-Κλουζ 1-0
(24’ Κορέα)

Σέλτικ-Ρεν 3-1
(21’ Μόργκαν, 45’+1’ Κρίστι, 74’ Τζόνστον / 89’ Αγερ)

Η τελευταία (6η) αγωνιστική
Πέμπτη 12/12
Ρεν-Λάτσιο (19:55)
Κλουζ-Σέλτικ (19:55)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Σέλτικ 13 (10-4)
Κλουζ 9 (4-4)
Λάτσιο 6 (6-7)
Ρεν 1 (3-7)


«Λύγισε» την Κλουζ και συνεχίζει να ελπίζει η Λάτσιο

Η Λάτσιο έκανε τη... δουλειά της παρότι κατέβηκε με αρκετές απουσίες. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι επικράτησε με 1-0 της Κλουζ και συνεχίζει να διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση, εφόσον οι Ρουμανοί ηττηθούν στην έδρα τους από την αδιάφορη Σέλτικ.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 24ο λεπτό ο Κορέα, με την Λάτσιο να κρατάει με νύχια και δόντια την νίκη ελπίδας παρότι οι παίκτες της Κλουζ πίεσαν ασφυκτικά και δημιουργήσαν πολλές τελικές στην επανάληψη για να ισοφαρίσουν, χωφίς να το πετύχουν, πάντως.

«Κλείδωσε» την πρωτιά η αήττητη Σέλτικ

Παρέσυρε την Ρεν η Σέλτικ. Οι Σκοτσέζοι ήταν μια κλάση ανώτεροι και έκαναν... πλάκα κόντρα στην γαλλική ομάδα, επικρατώντας πολύ εύκολα με 3-1. Κάπως έτσι, εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλο και παρέμειναν αήττητοι στην διοργάνωση με 4 νίκες και μόλις 1 ισοπαλία.

Με τα... μπούνια μπήκε στο ματς η Σέλτικ, έφτιαχνε διαρκώς φάσεις και τελικά βρήκε το γκολ που της έκανε πιο εύκολο το έργο στο 21ο λεπτό με τον Μόργκαν. Στο φινάλε του πρώτου μέρους δε, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Κρίστι για να καθαρίσουν το ματς (2-0). Ο Τζόνστον ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για να έρθει ο Αγέρ στο 90ο λεπτό να βάλει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
 
Την πρόκριση στη φάση των «32» εξασφάλισαν Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λίντσερ με τις νίκες τους επί των Αϊντχόφεν και Ρόζενμποργκ αντίστοιχα. Τα «λιοντάρια» ισοπέδωσαν τους Ολλανδούς με 4-0 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες (δύο γκολ και μία ασίστ), ενώ οι Αυστριακοί επικράτησαν στη Νορβηγία της Ρόζενμποργκ με 2-1. Η Αϊντχόφεν τέθηκε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, αφού υστερεί της Λίντσερ ακόμη και σε πιθανή ισοβαθμία.

Με «σπασμένα τα φρένα» μπήκε από την αρχή η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» και στο 16΄ προηγούνταν ήδη με 2-0 της Αϊντχόφεν, με κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο 9΄ και μακρινό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 16΄. Στο 43΄ ο τελευταίος έγινε από εκτελεστής - δημιουργός και ο Ματιέ έγραψε το 3-0, ενώ στο 63΄ ο Πορτογάλος έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 4-0 με πέναλτι, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι γηπεδούχοι έριξαν στη συνέχεια ταχύτητα.

Με απίθανο τρόπο προηγήθηκε η Λίντσερ στο Τρόντχαϊμ, αφού στο 20΄ ο Γκόιτζινγκερ σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (0-1). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Ρόζενμποργκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με κοντινή κεφαλιά του Γιόνσεν (1-1 στο 45΄), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο (54΄) οι Αυστριακοί ανέκτησαν το προβάδισμα με κεφαλιά - ψαράκι του Φρίζερ (1-2), το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε.


Τα σημερινά αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αϊντχόφεν 4-0
(Μουίζ Φελίπε 9΄, Μπρούνο Φερνάντες 16΄, 63΄, Ματιέ 43΄)
Ρόζενμποργκ – Λίντσερ 1-2
(Γιόνσεν 45΄ -Γκόιτζινγκερ 20΄, Φρίζερ 54΄)

Η βαθμολογία

Σπόρτινγκ 12 (11-4)
Λίντσερ 10 (8-4)
Αϊντχόφεν 7 (8-7)
Ρόζενμποργκ 0 (2-10)

Η επόμενη αγωνιστική (6η, 12/12):

Αϊντχόφεν – Ρόζενμποργκ
Λίντσερ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
 
Πηγή:sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ