O παιχταράς με τη ρήτρα των 750 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ

Ωραίος, χρήσιμος και πάμφθηνος. Πέντε εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης για να τον πάρει πριν από τρία χρόνια- Και πριν από μερικές ημέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του ως το 2025 βάζοντάς του ρήτρα 750 εκατομμυρίων ευρώ - Ο Φεδερίκο Βαλβέρδε είναι το νέο αστέρι της «βασίλισσας».  

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε ζητήσει το φετινό καλοκαίρι να αποκτηθεί πάση θυσία ένας παίκτης για τη μεσαία γραμμή. Ο εκλεκτός του ήταν ο Γάλλος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αν και οι άνθρωποι του συλλόγου του πρότειναν τους Έρικσεν και Φαν ντε Μπέεκ), αλλά η διοίκηση δεν του έκανε το χατίρι προτιμώντας να μην ξοδέψει/σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και τελικά ο παίκτης που ήθελε ο Γάλλος τεχνικός ήταν ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Αρκούσε μόνο μια πιο προσεκτική... ματιά. Tον βρήκε στο πρόσωπο του 21χρονου μέσου από το Μοντεβιδέο.

Ο Βαλβέρδε είναι ο ποδοσφαιριστής - αποκάλυψη τη φετινή σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός που κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση της ομάδας, αυτός τον οποίο έβγαλε ο «Ζιζού» το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και είδε το 2-0 να γίνεται 2-2! Έλειψε από τους Μαδριλένους η πολλή και ουσιαστική δουλειά που έκανε πιέζοντας και βοηθώντας στην άμυνα.

Σε μια ομάδα που είχε ήδη εξαιρετικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή της, τον Κασεμίρο, τον Μόντριτς, τον Κρόος, τον Χάμες και τον Ίσκο ήρθε να προστεθεί και ο νεαρός Ουρουγουανός, ο οποίος είχε αρχίσει ήδη να λάμπει από πέρυσι υπό τις οδηγίες του Σαντιάγο Σολάρι (έπαιξε δέκα παιχνίδια στη βασική ενδεκάδα). Μερικούς μήνες αργότερα ο Βαλβέρδε κατάφερε να «κλέψει» τη θέση του Μόντριτς, του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο για το 2018.

Ο Βαλβέρδε μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο: βγάζει την ομάδα στην επίθεση, κλέβει μπάλες, δίνει εξαιρετικές πάσες, κάνει σουτ. Δείτε το πρώτο γκολ που έβαλε η Ρεάλ στην Παρί. Είναι δικό του. Ο Ζιντάν είδε την τρομερή εξέλιξή του και αποφάσισε να στηριχθεί σε αυτόν. Και να τον κάνει βασικό και (σχεδόν) αναντικατάστατο.

Στα παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός ο Βαλβέρδε, η Ρεάλ έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι για το Τσάμπιονς Λιγκ ο 21χρονος παίκτης σημείωσε ένα μοναδικό στατιστικό: έδωσε την μπάλα και στους δεκατρείς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήσε ο Ζιζού. Συγκεκριμένα κατάφερε να βρει 64 φορές τους συμπαίκτες του από τις 70 προσπάθειες (91% ποσοστό επιτυχίας), με τον Κρόος να δέχεται τις 11 από αυτές συνθέτοντας έτσι φοβερό δίδυμο στον χώρο του κέντρου. Ωστόσο, ο Γερμανός δεν ήταν ο μόνος, που συνδυάστηκε άψογα μαζί του, καθώς ο Ράμος και ο Μόντριτς πήραν την μπάλα απ΄τον 21χρονο, εννιά και οκτώ φορές αντίστοιχα.

«Βλέπουμε έναν box to box ποδοσφαιριστή, ικανό να είναι σε όλες τις θέσεις. Είναι πολύτιμος» λέει γι' αυτόν ο Ζιντάν.

«Είναι φανταστικός. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι τόσο μαχητικός, βοηθάει απίστευτα στην άμυνα, δεν χάνει μπαλιές. Είναι από τους παίκτες που αγαπώ. Το να έρθει στη Ρεάλ και να καταφέρει σε αυτή την ηλικία να παίζει δεν είναι εύκολο, σημαίνει ότι έχει πολλή ποιότητα και σπουδαίο μέλλον μπροστά του» σχολίασε πριν από λίγο καιρό για τον συμπαίκτη του ο Κρόος.

Mέχρι πριν από δύο χρόνια, η μητέρα του Βαλβέρδε, Ντόρις, δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο είχαν κολλήσει στον γιο της το παρατσούκλι «πουλάκι». Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον ποδοσφαιριστή, Νέστορ Γκονσάλβες, προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι δεν επρόκειτο για κάτι κακό. Ίσα ίσα. «Όταν μιλούσα με τη Ντόρις της έλεγα ότι ο γιος της δεν έτρεχε μέσα στο γήπεδο, αλλά πετούσε. Κι αυτό επειδή μπορούσε να είναι σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις θέσεις» λέει ο Γκονσάλβες.

Ο συνονόματος του προπονητή της Μπαρτσελόνα υπήρξε το μεγαλύτερο ταλέντο της Ακαδημίας της Πενιαρόλ και η Ρεάλ έσπευσε να τον κάνει δικό της, αλλά αρχικά τον άφησε ένα χρόνο στην Ουρουγουάη για να «ψηθεί». Η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν ενδιαφερθεί, επίσης, για την απόκτησή του.

Κατέληξε στη Μαδρίτη και θα μείνει εκεί τουλάχιστον για άλλα έξι χρόνια. Όποιον τον θέλει νωρίτερα, θα πρέπει να τον πληρώσει ακριβά! 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά