Μάντσεστερ Σίτι - Μαν. Γιουνάιτεντ: Ο χαμένος τα... χάνει όλα!

Σσσσ... αρχίζει! Σίτι vs Γιουνάιτεντ στο 178ο ντέρμπι του Μάντσεστερ και ο χαμένος... χάνει πολλά! Το Σάββατο πάντως πάει... πολύ στους «Κόκκινους». 

To 178o ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι παιχνίδι γοήτρου και αποδείξεων. Σίτι vs Γιουνάιτεντ στο Etihad και ο Πεπ μπορεί να θεωρεί το πρωτάθλημα τελειωμένο, ωστόσο όλοι ξέρουν πως από τον Δεκέμβρη δεν πήρε κανείς τίτλο στην Premier League. Τα mind games του Γκουαρδιόλα απέναντι στην ανάγκη του Σόλσκιερ για νίκη. Η Γιουνάιτεντ είναι με την πλάτη στον τοίχο, δε θέλει να δει τη χρονιά να... χάνεται από τώρα! Τι γίνεται όμως το... Σάββατο σε ντέρμπι του Μάντσεστερ με γηπεδούχους τους Πολίτες; Εξι νίκες για τη Γιουνάιτεντ και μόλις δυο ήττες στα δέκα πιο πρόσφατα. 

To Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ στη σέντρα με 250+ ειδικά στοιχήματα! |21+

Τα... mind games του Πεπ

No Aguero, No Party; O Γκαμπριέλ Ζεσούς είχε διαφορετική άποψη, κάλυψε απόλυτα το κενό του αρχισκόρερ της ομάδας και με δυο τέρματα έδωσε στους «Πολίτες» ένα από τα ευκολότερα τρίποντα της σεζόν! Οι πρωταθλητές διέλυσαν τη Μπέρνλι με 4-1 εκτός έδρας, αλλά δεν έκαναν τον Γκουαρδιόλα να πιστέψει στον τίτλο. «Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Κανένας δε θα μας δώσει ευκαιρία. Είμαστε εκτός, δεν έχουμε καμία ευκαιρία. Σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας και το επόμενο παιχνίδι» ήταν τα λόγια του Καταλανού; «Mind games» ή παραδοχή της αλήθειας; Ποιος μπορεί όμως να αφήσει στην άκρη το ντέρμπι του Μάντσεστερ; Ενδεχόμενη νίκη θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους «Πολίτες», ενώ θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη του τίτλου. Με ήττα... χάνονται και ο Πεπ δε θέλει να δει τους παίκτες του χωρίς κίνητρα εντός συνόρων! Είναι ένας... τρελός μήνας, με επτά ματς, στα οποία η Σίτι θέλει μόνο νίκες. Αλλωστε, για τους αναλυτές είναι ο κομβικός μήνας, μιας και οι Reds θα παίξουν εννέα παιχνίδια, με την κόπωση να κάνει ήδη την εμφάνισή της.

Πίσω στο… 1988!
Η Γιουνάιτεντ απέδειξε πως στα μεγάλα ραντεβού είναι εκεί! Αφιλόξενη απέναντι στον παλιό της προπονητή, νίκη επί της Τότεναμ και ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια. Μπορεί ν’ αλλάξει τη μοίρα του ο Σόλσκιερ; Μια νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς, ο Νορβηγός θέλει καλύτερα τελειώματα, ωστόσο αγνοεί το γεγονός πως δεν μπορεί να κρατήσει κι αυτά που έχει. Νευρικοί παίκτες, επιρρεπείς σε λάθη, ενώ οι αλλαγές δεν πείθει. Μόλις δυο φορές κράτησε ανέπαφη την εστία της η ομάδας σε 26 ματς της Premier League, ένα κακό στατιστικό για μια ομάδα με τόσο μεγάλο μπάτζετ. Πέντε νίκες σε 15 ματς κάνουν τη χρονιά... καταθλιπτική και τη γυρίζουν πίσω στο... 1988! Οι 20φορές πρωταθλητές Αγγλίας είναι 22 βαθμούς πίσω από την κορυφή και οκτώ πίσω από την τετράδα.  Η Γιουνάιτεντ δεν έχει νικήσει παιχνίδια back-to-back από τις αρχές Μαρτίου. Ο ηγέτης της ομάδας, Πολ Πογκμπά είναι... ξεχασμένος στη λίστα με τους τραυματίας, αν και ο Γάλλος δεν... καίγεται ιδιαίτερα. Πριν από ένα χρόνο, ο Μουρίνιο έχανε τη δουλειά του πριν από τον Δεκέμβριο έχοντας 26 βαθμούς στα πρώτα 17 παιχνίδια και αντικαταστάθηκε από τον Σόλσκιερ. Το κύμα του ενθουσιασμού έγινε... τσουνάμι τον Μάρτιο μετά τη νίκη - πρόκριση στο Παρίσι, όμως εξασθένισε... 

Στοίχημα πριν το ντέρμπι Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ με δεκάδες ειδικά! |21+

Ο ρόλος του Φρεντ στο ντέρμπι! 
Ο Φρεντ χαρακτήρισε τον Φερναντίνιο ως το πρότυπό του στο παρελθόν, αλλά μέχρι πρόσφατα φαινόταν ότι το μόνο που είχε κοινό ήταν πως και οι δύο μετακόμισαν από τη Βραζιλία στη Σαχτάρ Ντόνετσκ πριν φτάσουν στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, ο Φρεντ άρχισε να δείχνει την ποιότητα, χάρη στην οποία η Γιουνάιτεντ δαπάνησε πέρσι 52 εκατομμύρια λίρες. Είναι ο παίκτης τον οποίο ο Γκουαρδιόλα δεν θα μπορούσε να υπολογίσει στα πλάνα… εξόντωσης του αντιπάλου. Μαζί με τον Ράσφορντ σαρώνουν στο ranking και είναι οι κορυφαίοι της ομάδας. 

Ποια είναι όμως τα έξι μεγάλα ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ;

27 Απριλίου 1974: Γιουνάιτεντ - Σίτι 0-1
Η κίνηση και το γκολ του Ντένις Λόου δεν υποβίβασε την Γιουνάιτεντ, όμως ήταν ένα κακό και σχεδόν καταδικαστικό αποτέλεσμα. Ο άλλοτε άσος της δεν θέλησε να πανηγυρίσει τότε. Ο Λόου είπε μετά ότι ευχόταν να μην είχε σκοράρει ποτέ.
Ο Σκωτσέζος άσος είχε βάλει 237 γκολ σε 404 εμφανίσεις για την Γιουνάιτεντ. Έπαιξε την τελευταία του σεζόν στην Σίτι. Μετά το γκολ έγινε αλλαγή και αποσύρθηκε μετά το Μουντιάλ με την Εθνική. Το παιχνίδι αυτό κατέληξε σε ένα... χάος με εισβολή οπαδών, πρόωρο σφύριγμα λήξης του διαιτητή και μετά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα να καλούνται να αποφασίσουν θεωρώντας ότι το σκορ ισχύει.

21 Απριλίου 2001: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-1
Ήταν ένα ματς όπου η Σίτι καιγόταν για το αποτέλεσμα. Τελικώς υποβιβάστηκε. Το παιχνίδι αυτό έμεινε στις μνήμες όλων για την... μονομαχία των Κιν και Χάαλαντ. Ο Χάαλαντ τελείωσε το παιχνίδι παρότι το γόνατό του δεν ήταν καλά και αυτό το τάκλιν τελείωσε την καριέρα του. Ο Κιν είχε παραδεχθεί μετά ότι το είχε κάνει επίτηδες.

10 Φλεβάρη του 2008 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-2
Τέσσερις ημέρες μετά την 50ή επέτειο της τραγωδίας του Μονάχου το ματς ξεκίνησε με φόρο τιμής και ειδικές φανέλες για το 1958. Ήταν η μέρα της Σίτι τότε καθώς πήρε τον έλεγχο με τα γκολ των Βάσελ και Μπενζανί προτού ο Κάρικ βάλει το γκολ της παρηγοριάς. Η Σίτι έκανε έτσι το πρώτο νταμπλ απέναντι στους ανταγωνιστές της για πρώτη φορά σε 38 χρόνια.

20 Σεπτεμβρίου 2009 - Γιουνάιτεντ - Σίτι 4-3
Λίγα ντέρμπι θα μπορούσαν να έχουν τέτοιο... δράμα. Η Σίτι πήγε στο Ολντ Τράφορντ με ένα τεράστιο μπάτζετ και τον Σεϊχη Μανσούρ να έχει αναλάβει και να έχει ρίξει πολλά λεφτά. Υπήρχε μία αίσθηση ανωτερότητας από την Σίτι αλλά και ένα εξαιρετικό γκολ του Μπέλαμι στο 90'. Ο Όουεν ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 96'. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έλεγε μετά πόσο ικανοποιημένος ήταν που "σώπασε τους... φασαριόζους γείτονες".

12 Φλεβάρη 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 2-1
Το καλύτερο γκολ σε ντέρμπι; Ναι οι φανς της Γιουνάιτεντ αυτό ισχυρίζονται για το τέρμα του Γουέϊν Ρούνεϊ. Όπως και να έχει η εκτέλεση του Άγγλου άσου στο 78' έμεινε στην ιστορία. Το 2015 σε ένα μεγάλο γκάλοπ ψηφίστηκε ως το κορυφαίο γκολ της Γιουνάιτεντ σε ντέρμπι.

23 Οκτωβρίου 2011: Γιουνάιτεντ - Σίτι 1-6

Ένας επικός και μεγάλος διασυρμός της Γιουνάιτεντ από την μεγάλη αντίζηλό της και η χειρότερη ήττα της από το 1955. Ο Μπαλοτέλι με ένα t-shirt "Γιατί πάντα εγώ;" πανηγύρισε το πρώτο γκολ και μετά ήρθε η κατάρρευση της Γιουνάιτεντ λόγω της κόκκινης του Έβανς. Ο Μπαλοτέλι θα σκόραρε ξανά ενώ προστέθηκαν στην λίστα οι Τζέκο, Αγουέρο και Νταβίντ Σίλβα. Η νίκη αυτή έβαλε την Σίτι πέντε πόντους μπροστά από την Γιουνάιτεντ και σε ένα δραματικό κυνήγι τίτλου που πήρε με διαφορά οκτώ γκολ η Σίτι.

Derby Stats: Μάντσεστερ Σίτι vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μόνο η Τσέλσι (18) έχει νικήσει σε περισσότερα ματς τη Γιουνάιτεντ, απ' ότι η Σίτι (15) στην Premier League. Mάλιστα, οι δέκα από αυτές έχουν έρθει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόλις ένα από τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίαι με τη Σίτι. Η Σίτι κέρδισε πέρσι 3-1 και 2-0 τη Γιουνάιτεντ στην Premier League. Η τελευταία ομάδα που νίκησε τους Κόκκινους με +2 γκολ σε τρία διαδοχικά ματς ήταν η Λίβερπουλ.

Η Σίτι έχει επικρατήσει σε 24 από τα 27 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για την PL, με τους «Πολίτες» να έχει σκοράρει 81 γκολ, ενώ μόλις μια φορά απέτυχε να βρει δίχτυα.

Η Γιουνάιτεντ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στους «big six» έχοντας δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αν δεν χάσει, τότε ο Σόλσκιερ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φαν Χάαλ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει τέσσερις νίκες σε έξι ραντεβού με τη Γιουνάιτεντ για την Premier League (μια νίκη, μια ισοπαλία). Στην ιστορία του συλλόγου μόνο ο Les McDowall (7/24) και ο Joe Mercer (5/10) έχουν περισσότερες.

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς δεν έχει σκοράρει στα δέκα τελευταία του ματς στο Etihad σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταίο του γκολ εντός ήταν τον Μάρτιο στο Champions League με τη Σάλκε.

Ο Μάρκους Ράσφορντ έχει συμμετοχή σε 14 γκολ στα 13 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις για Γιουνάιτεντ και Αγγλία (12 γκολ, 2 ασίστ).

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο