Ο Μπενίτεθ έκανε τακτική ανάλυση για τον ιστορικό τελικό του 2005

Έναν ιδιαίτερο καλεσμένο είχε η εκπομπή Monday Night Football του Sky Sports τη Δευτέρα, με τον άλλοτε τεχνικό της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, να συνομομιλεί με τον άλλοτε παίκτη του στους κόκκινους Τζέιμι Κάραγκερ και να εξηγεί στο τηλεοπτικό κοινό κάποιες από τις επιλογές του στον αλησμόνητο τελικό του 2005 κόντρα στην Μίλαν.

Αρχικά, ο Κάραγκερ αποκάλυψε πως η αρχική ενδεκάδα του τελικού στην Κωνσταντινούπολη δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά στο χορτάρι, με τον Μπενίτεν θα παίρνει την πάσα και να αναφέρεται στην επιλογή του να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Χάρι Κιούελ:

"Είχα πολλή εμπιστοσύνη στον Κιούελ. Ο κόσμος του ασκούσε κριτική επειδή ήταν συχνά τραυματίας αλλά είχε ποιότητα, είχε καλό αριστερό πόδι, ήταν καλός στον αέρα και είχε καλό σουτ.

Μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και στη θέση που τον έβαλα (λίγο πιο πίσω από τον σέντερ φορ Μπαρος) μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά τους εξτρέμ.

Νομίζω πως ήταν καλός παίκτης. Η σκέψη μου ήταν να χρησιμοποιήσω την ποιότητα των Τσάμπι Αλόνσο και Στίβεν Τζέραρντ και τον Κιούελ πιο μπροστά για να κρατάει τη μπάλα.

 

Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε τη νίκη και είχα εμπιστοσύνη στον Κιούελ επειδη μπορούσε να σκοράρει, μπορούσε να δώσει πάσες.

Τελικά, αποδείχτηκε λάθος επιλογή. Όχι εξαιτίας του Χάρι αλλά εξαιτίας της θέσης του Κακά, μας σκότωνε μεταξύ των γραμμών επειδή ο Τζέραρντ συνήθιζε να πηγαίνει μπροστά.

Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τον Κακά με τους δυο μέσους αλλά ήταν δύσκολο και ο Τσάμπι Αλόνσο δεν ήταν ο πιο γρήγορος παίκτης", δήλωσε αρχικά ο Ισπανός για να αναφερθεί κατόπιν στη σκέψη που είχε στο ημίχρονο να αντικαταστήσει τον Τραορέ με τον Χάμαν, πριν τραυματιστεί ο Φίναν και αλλάξει τα σχέδιά του.

"Ήθελα να παίξω με τρεις πίσω, με τον Χάμαν. Μόλις του είχα εξηγήσει αυτό που ήθελα, ήρθε ο φυσιοθεραπευτης της ομάδας Ντέιβ Γκάλεϊ και μου είπε ότι ο Φίναν δεν θα άντεχε για άλλα 45 λεπτά.Τότε σκέφτηκα να αλλάξω τον Τραορέ με τον Χάμαν".

Η σύνθεση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League το 2005: Ντούντεκ, Φίναν (46' Χάμαν), Κάραγκερ, Χίπια, Τραορέ, Τσάμπι Αλόνσο, Λουίς Γκαρσία, Τζέραρντ, Ρίισε, Κιούελ (23' Σμίτσερ), Μπάρος (85' Σισέ)

Δειτε Επισης

Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League