ΒΙΝΤΕΟ: Καθάρισε μέσα σε ένα λεπτό η Λίβερπουλ με απίθανο γκολ Σαλάχ

Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της, πέρασε με 2-0 από την έδρα της Σάλτσμπουργκ και καθάρισε την πρωτιά του ομίλου. Στην 3η θέση οι Αυστριακοί που συνεχίζουν στο Europa League.

Στο 5ο μόλις λεπτό, ο Σαλάχ κατέβασε όμορφα την μπάλα μετά από γέμισμα του Λόβρεν, έκανε και το σουτ αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ και στο 6’ ο Μανέ πάτησε περιοχή από αριστερά κι έκανε το γύρισμα αλλά ο Άρνολντ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά στο 2ο δοκάρι. Στο 7’ ο Χουάνγκ έκανε όμορφη κίνηση στα δεξιά και βρέθηκε φάτσα με τον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος του είπε όχι όπως έκανε και στην εξέλιξη της φάσης σε σουτ του Μιναμίνο  και στην κόντρα ο Μανέ έκανε το σουτ αλλά αστόχησε για λίγο.

Στο 20’ ο Μανέ σούταρε από αριστερά με τον Στάνκοβιτς να διώχνει, ο Κεϊτά έκανε νέο σουτ πάνω στα σώματα και η φάση τελείωσε με ακόμη ένα σουτ του Άρνολντ από δεξιά που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Σάλτσμπουργκ.

Στο 29’ ο Κεϊτά άνοιξε δεξιά στον Σαλάχ, που μόνος με τον Στάνκοβιτς, πλάσαρε άστοχα και στο 44’ η Σάλτσμπουργκ έφυγε στην κόντρα, ο Χάλαντ άνοιξε αριστερά στον Μιναμίνο που έκανε το σουτ αλλά αστόχησε για λίγο. Στο 45+1’ ο Σαλάχ άνοιξε όμορφα δεξιά στον Κεϊτά, ο οποίος νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς σε μοναδικό τετ α τετ.

Στο 48ο λεπτό ο Μανέ πέρασε κάθετα στον Σαλάχ που μόνος με τον Στάνκοβιτς πλάσαρε και πάλι έξω, ενώ στο 51’ ο Φιρμίνο πέρασε φοβερή κάθετη μπαλιά, ο Σαλάχ προσπάθησε να περάσει τον Στάνκοβιτς αλλά εκείνος τον πρόλαβε σωτήρια και στην κόντρα ο Χάλαντ έκανε το σουτ από αριστερά με την μπάλα να σταματά στο πλαϊνό δίχτυ του Άλισον.

Και στο 57’ δύο πρώην παίκτες της Σάλτσμπουργκ συνδυάστηκαν και άνοιξαν το σκορ για τη Λίβερπουλ. Ο Μανέ έκανε φοβερή κούρσα από αριστερά, γύρισε τη σωστή στιγμή και ο Κεϊτά με κεφαλιά από το πέναλτι σε κενή εστία, έγραψε το 0-1. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά ο Ονγκουενέ έχασε την μπάλα, ο Στάνκοβιτς βγήκε να προλάβει και ο Σαλάχ τσίμπησε την μπάλα και από πολύ πλάγια δεξιά πλάσαρε για το 0-2.

Στο 67’ το σουτ του Άρνολντ πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 77’ ο Σαλάχ κινήθηκε όμορφα στην περιοχή, γύρισε κι έκανε το σουτ αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ και στο 82’ οι Μανέ και Σαλάχ έκρυψαν την μπάλα και ο Σενεγαλέζος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε κι έσωσε. Στο 89ο λεπτό ο Μανέ έκανε το  σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω όπως και  το γύρισμα του Σαλάχ στο 90+1'. 

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Ονγκουενέ, Μουεπού, Κρίστενσεν, Βέμπερ, Γιουνούζοβιτς (68’ Ντάκα), Ούλμερ, Σζομποσζλάι (89' Ασιμερού), Μιναμίνο, Χάλαντ (76’ Οκουγκαβα), Χουάνγκ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Λόβρεν (53’ Γκόμες), Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (87’ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75’ Μίλνερ).

ΝΑΠΟΛΙ-ΓΚΕΝΚ 4-0

Η Νάπολι έκανε το καθήκον της, κέρδισε με 4-0 την Γκενκ και καθάρισε πρόκριση στην επόμενη φάση. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αρκάντιους Μίλικ που πέτυχε χατ τρικ.

Η Νάπολι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 2ο μόλις λεπτό είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κουλιμπαλί και μάλιστα στο 3’ άνοιξε και το σκορ. Ο Φάντενφοουρντ (ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του θεσμού) πήγε να κάνει ντρίμπλα στον Μέρτενς, έχασε την μπάλα από τον Μίλικ που σε κενό τέρμα πλάσαρε για το 1-0.

Στο 11ο ο Μέρτενς πήρε την μπάλα από τον Καγιεχόν και προσπάθησε να κρεμάσει τον Φάντενφοουρντ αλλά αστόχησε και στο επόμενο λεπτό ο Πάιντσιλ έκανε το σουτ από τα 25 μέτρα, με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Το ματς είχε φοβερό ρυθμό και στο 16’ οι Βέλγοι έκλεψαν στο κέντρο, ο Ονουάτσου βρέθηκε μόνος με τον Μερέτ αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ και στο 26’ ο Ντι Λορέντζο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μίλικ με πλασέ το πέναλτι έγραψε το 2-0.

Στο 33’ ο Μερέτ έσωσε μετά από σουτ του Ίτο και στη συνέχεια ο Μανωλάς έκοψε προ του Ονουάτσου και στο 36’ ο Φάντενφοουρντ ανέτρεψε τον Καγιεχόν και ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και την κίτρινη στον νεαρό κίπερ. Ο Μίλικ εκτέλεσε το πέναλτι κι έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας το χατ τρικ. Στο 42ο λεπτό ο Ονουάτσου άδειασε δύο αντιπάλους βρέθηκε μόνος με τον Μερέτ και πάλι πλάσαρε άστοχα εξ επαφής.

Στο 74ο λεπτό η Νάπολι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ντε Νορ και ο Μέρτενς το εκτέλεσε αλά-Πανένκα κι έκανε το 4-0. Στο 76’ ο Χάτζι άδειασε τον Μανωλά, άφησε στον Ονουάτσου που γύρισε για τον Μπονγκοντά κι εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 88' το φάουλ του Χάτζι πέρασε λίγο έξω. 

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μάριο Ρουί, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Άλαν, Ζιελίνσκι (72’ Γκαετάνο), Ντι Λορέντζο, Ρουίθ, Καγιεχόν (78’ Γιορέντε), Μίλικ (78’ Λοσάνο), Μέρτενς

ΓΚΕΝΚ: Φάντενφοουρντ, Ντε Νορ (82’ Νέτο), Ντεβέστ, Ίτο (72’ Χάτζι), Σαμάτα (63’ Μπονγκοντά), Πάιντσιλ, Χροσόβσκι, Μπεργκ, Ονουάτσου, Μέλε, Λουκουμί

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ