ʼθλος της Βαλένθια στο ʼμστερνταμ-Στο Γιουρόπα Λιγκ η Ίντερ (vids)

Η Βαλένθια πέτυχε απίθανο διπλό με 1-0 μέσα στην έδρα του Άγιαξ, πήρε την πρωτιά του ομίλου και άφησε τον «Αίαντα» στην 3η θέση και στο Europa League!

Μόλις στο 2ο λεπτό μετά από κόρνερ ο Ροδρίγο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις έξω και στο 8’ την ίδια τύχη είχε και το μακρινό σουτ του Τάντιτς ενώ στο 21’ το σουτ του Μαρτίνες έξυσε το δοκάρι του Ντομενέκ. Και στο 24’ ο  Φεράν Τόρες σήκωσε για τον Ροδρίγο, που κατέβασε όμορφα, γύρισε και σούταρε για το 0-1. Ο Άγιαξ πίεσε και στο 37’ ο Ζιγιές έκανε το σουτ από δεξιά με τον Ντομενέκ να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 43’ ο Ζιγιές έβγαλε από αριστερά για τον φαν Ντε Μπεκ, που έκανε φοβερό γύρισμα στην κίνηση από κοντά αλλά ο Γκαγιά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Και στην κόντρα, ο Ροδρίγο άδειασε τον Μπλιντ κι έκανε το σουτ από δεξιά αλλά ο Ονανά έδιωξε με τα πόδια.

Στο 47’ ο Ντομενέκ πρόλαβε τον Ζιγιές, ενώ στο 55’ το σουτ του Ροδρίγο πέρασε λίγο έξω και στο 67’ ο Φαν ντε Μπεκ έκανε το γύρισμα από αριστερά αλλά ο Ζιγιές έχασε απίθανη ευκαιρία από κοντά. Στο 69ο λεπτό το γυριστό του Λανγκ πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ στο 90’ ο Ντομενέκ έσωσε μετά  από σουτ του Ζιγιές. Στο 90+3’ αποβλήθηκε ο Γκάμπριελ για χτύπημα στον Τάντιτς.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Άλβαρες, Φέλτμαν, Ταλιάφικο (89’ Ντε Γιονγκ), Λανγκ (70’ Χουντελαρ), Μαρτίνες, Μαζραουί (46’ Ντεστ), Φαν ντε Μπεκ, Μπλιντ, Ζιγιές, Τάντιτς

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομενέκ, Βας, Γκαγιά, Παρέχο, Κοκλέν, Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Σολέρ, Γκαμεϊρό (54’ Βαγιέχο), Τόρες (90+5’ Μανγκαλά), Ροδρίγο

ΛΙΟΝ-ΛΕΙΨΙΑ: 2-2

Όλοι χαρούμενοι στο «Groupama Stadium» με τη Λιόν και τη Λειψία να έρχονται ισόπαλες 2-2 και να προκρίνονται αμφότερες. Πρώτοι οι Γερμανοί και στη 2η θέση οι «λιονέ».

Στο 8ο μόλις λεπτό ο Λόπες ανέτρεψε τον Πόουλσεν και ο Τέιλορ αφού είδε και το VAR έδωσε το πέναλτι και ο Φόρσμπεργκ έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Το ματς δεν είχε ρυθμό αλλά στο 33’ η Λειψία κέρδισε κι άλλο πέναλτι σε ανατροπή του Ενκουνκού από τον Τουσάρ και ο Βέρνερ αυτή τη φορά έκανε το 0-1 από τα 11 μέτρα. Στο 40ο λεπτό ο Γκουλάστσι έσωσε μετά από κεφαλιά του Αουάρ και στο 45+2’ ο Ντεπάι βρήκε στον Ντεμπελέ στην περιοχή ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.  

Η Λιόν πίεσε στην επανάληψη, στο 48’ το σουτ του Μέντες κόντραρε αλλά και πάλι ο Γκουλάστσι έσωσε αλλά στο 50’ ο Αουάρ βρέθηκε στα αριστερά στην περιοχή και με φοβερό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, μείωσε σε 1-2. Στο 65ο λεπτό ο Σαράτσι έκανε το πλασέ από κοντά αλλά ο Ράφαελ έσωσε στη γραμμή με προβολή, ενώ στο 75’ ο Γκουλάστσι έσωσε μετά από σουτ του Ντεπάι.

Και στο 82’ μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Ντεπάι κατέβασε όμορφα, γύρισε και πλάσαρε από κοντά για το 2-2. Στο 87ο λεπτό ο Λόπες πραγματοποίησε μυθική επέμβαση σε διαδοχικά σουτ των Κούνια, Πόουλσεν και Φόρσμπεγκ.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Άντερσεν, Τετέ, Μέντες, Τουσάρ (64’ Ρεν Αντελαΐντ), Αουάρ (87’ Μαρσέλο), Ράφαελ (73’ Μαρσάλ), Ντεναγέρ, Τεριέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Σαράτσι, Αϊνταρά, Ντέμε, Μουκιέλε, Ενκουνκού (76’ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (55’ Αμπαντού), Φόρσμπεργκ, Βέρνερ (55’ Κούνια), Πόουλσεν

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: 2-1

Τεράστια νίκη για την Μπορούσια Ντόρτμουντ που επιβλήθηκε με 2-1 της άκρως ακιόμαχης Σλάβια Πράγας και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι Βεστφαλοί ήθελαν τη νίκη και μόνο ώστε να μη νοιάζονται για το τι θα κάνει η Ίντερ και τελικά τα κατάφεραν.

Η Ντόρτμουντ είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 4' με σουτ του Σάντσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έκοψε τελευταία στιγμή ο Μπορίλ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω καταλήγοντας κόρνερ. Μετά την εκτέλεση από τον Αζάρ, ο Χούμελς έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα και πάλι λίγο έξω. Στο 8' η Σλάβια είχε καλή στιγμή με τον Στάντσιου να γυρίζει για τον Ολαγίνκα που σούταρε αλλά ο Μπίρκι απέκρουσε. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών οι Βεστφαλοί άνοιξαν το σκορ με τον Μπραντ να περνά ωραία για τον Ρόις που γύρισε για τον Σάντσο κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0. Στο 15' νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με σουτ του Ρόις που απέκρουσε ο Κόλαρ. Στο 21' η Σλάβια έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Στάντσιου να γυρίζει επικίνδυνα για τον Μάσοπουστ που πλάσαρε αλλά ο Μπίρκι απέκρουσε τελευταία στιγμή. Δύο λεπτά αργότερα ακόμα μία ευκαιρία για την Ντόρτμουντ και πάλι με σουτ του Ρόις, μετά από ωραία ενέργεια πάνω στον Τάκακς, που απέκρουσε ο Κόλαρ. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Μπίρκι να σταματά αυτή τη φορά τον Σκόντα, όπως έκανε και στο 34' σε σουτ του Μάσοπουστ από το ύψος του πέναλτι. Στο 43' η Σλάβια έφερε το ματς στα ίσα με τον Μάσοπουστ να βγάζει ωραία κάθετη για τον Σκόντα που γύρισε για τον Σούτσεκ κι αυτός έκανε το 1-1.

Η Ντόρτμουντ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 59' με τον Κόλαρ να σταματά τον Γκερέιρο. Δύο λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί πήραν και πάλι προβάδισμα με τον Σάντσο να περνά ωραία για τον Μπράντ που με ωραίο σουτ από πλάγια θέση έκανε το 2-1. Στο 74' η Σλάβια έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Στάντσιου να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Κουντέλα από κοντά να στέλνει την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα μακρινό σουτ του Βάιγκλ, ο Κόλαρ απέκρουσε. Στο 77' η Ντόρτμουντ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βάιγκλ για μαρκάρισμα στον Σούτσεκ.

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ακάνζι, Χούμελς, Ζαγκαντού, Χακίμι (83' Μπαλέρντι), Μπραντ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Αζάρ (82' Πίστσεκ), Σάντσο, Ρόις

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κόλαρ, Κουφάλ, Κούντελα, Τάκακς (83' Χουσμπάουερ), Μπορίλ, Μάσοπουστ (72' Τραορέ), Σούτσεκ, Σέβτσικ, Ολαγίνκα, Στάντσιου, Σκόντα (65' Γιουσούφ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΖΕΝΙΤ: 3-0

Τεράστια εμφάνιση και νίκη για την Μπενφίκα που καθάρισε με 3-0 τη Ζενίτ η οποία και εξαιτίας της ισοπαλίας στο Λιόν-Λειψία, από εκεί που ήταν στη 2η θέση και δεν ενδιαφερόταν για το πόσα θα φάει, ξαφνικά βρέθηκε στην τελευταία θέση χάνοντας τα πάντα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τη νίκη και μόνο ώστε να βρεθούν στο Europa League και τελικά τα κατάφεραν. Σοκ για τη Ζενίτ που εξαιτίας της ισοφάρισης του Ντεπάι στο 82' στην αναμέτρηση της Λιόν με τη Λειψία, έχασε τα πάντα μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου.

Η Μπενφίκα είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 16' με σουτ του Πίτσι, μετά από ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή της Ζενίτ, που πέρασε λίγο έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα σουτ του Γκριμάλδο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο, που απέκρουσε ο Κεζρακόφ. Στο 37' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ του Αζμούν από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε λίγο έξω.

Στο 47' και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με τον Πίτσι να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά και γύρισμα για τον Σέρβι που από κοντά έκανε το 1-0. Στο 53' νέα καλή στιγμή για τους «αετούς» με τον Κεζρακόφ να σταματά τον Γκαμπριέλ. Τρία λεπτά αργότερα η Μπενφίκα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ντάγκλας Σάντος, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Πίτσι ν' αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 2-0. Στο 65' οι «αετοί» είχαν καλή στιγμή με προσπάθεια για Τσικίνιο, μετά από κόρνερ του Πίτσι, που πέρασε λίγο έξω. Στο 79' σουτ του Κάρλος Βινίσιους, απέκρουσε ο Κεζρακόφ διώχνοντας σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση από τον Γκριμάλδο, ο Αζμούν έβαλε άσχημα το πόδι του στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 των γηπεδούχων.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχιδήμος, Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλδο, Πίτσι, Τάαραμπτ, Γκαμπριέλ (81' Σάμαρης), Σέρβι (81' Σεφέροβιτς), Τσικίνιο, Κάρλος Βινίσιους (89' Κάιο)

ΖΕΝΙΤ: Κεζρακόφ, Οσόριο, Ιβάνοβιτς, Ντάγκλας Σάντος, Καραβάεφ, Ερόκιν (65' Σουτόρμιν), Μπάριος, Οζντόεφ (60' Σμόλνικοφ), Σατόφ (89' Μακ), Αζμούν, Τζιούμπα

ΙΝΤΕΡ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-2

Με γκολ του 16χρονου Ανσουμανέ Φάτι, τρία μόλις λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 1-2 από το Μιλάνο διαλύοντας τις οποίες πιθανότητες είχε η Ίντερ η οποία και συνεχίζει στο Europa League. Οι «μπλαουγκράνα» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι καθώς είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Ωστόσο ακόμα και τώρα που η Ίντερ ''καιγόταν'', κατάφεραν και πήραν τη νίκη στέλνοντας εκτός πλέι-οφς του Champions League την Ίντερ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Μεγάλη απογοήτευση για τους «νερατζούρι» του Αντόνιο Κόντε που σκόραραν τρία τέρμα (ένα με τον Λουκάκου στην αρχή και δύο με τον Λαουτάρο στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά τελικά κανένα δε μέτρησε!

Η Ίντερ σκόραρε με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 7' με τον Λουκάκου αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα απείλησε με συρτό διαγώνιο σουτ του Κάρλες Πέρεθ που απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς. Στο 19' οι «νερατζούρι» απείλησαν με ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπιράκι στην κίνηση, μετά από άνοιγμα του Λουκάκου, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νέτο. Στο 23' η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με τον Γκριεζμάν να περνά ωραία κάθετη για τον Βιδάλ που με τη βοήθεια κόντρας στον Γοδίν, έστρωσε στον Κάρλες Πέρεθ κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 29' σουτ του Βεσίνο από καλή θέση, ήταν αδύναμο και ο Νέτο μπλόκαρε εύκολα. Στο 33' οι «μπλαουγκράνα» είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με την μπάλα να στρώνεται στον Λενκλέ που από κοντά και με σχεδόν κενή την εστία, κατάφερε και την έστειλε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα είχε και η Ίντερ ευκαιρία με δυνατό διαγώνιο σουτ του Λαουτάρο που απέκρουσε και πάλι ο Νέτο. Στο 44' η Ίντερ έφερε το ματς στα ίσα με τον Ντ' Αμπρόσιο να βρίσκει ωραία τον Λαουτάρο που παρά την πίεση του Τοντιμπό έμεινε όρθιος και έστρωσε στον Λουκάκου που με σουτ που βρήκε λίγο και στον Ουμτιτί, έκανε το 1-1.

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 58' με τον Κάρλες Πέρεθ να κάνει ωραία ενέργεια και άνοιγμα για τον Γκριεζμάν, που σούταρε στην κίνηση από πλάγια θέση αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε. Στο 68' νέα καλή στιγμή για τους «μπλαουγκράνα» με τον Ντε Γιόνγκ να κάνει ωραία ενέργεια και να περνά δίπλα του στον Σουάρες που δεν έφτασε στην μπάλα αλλά ο Βιδάλ ήρθε από πίσω και σούταρε στέλνοντας την λίγο έξω. Στο 72' η Ίντερ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαουτάρο να ''εκθέτει'' τον Λανκλέ και να σουτάρει από το ύφος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός στράικερ των «νερατζούρι» σκόραρε, μετά από εκπληκτική μπαλιά του Γοδίν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών ο Λαουτάρο σκόραρε ξανά αλλά και πάλι το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 87' Σουάρες και Φάτι συνεργάστηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύφος της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 1-2 με τη βοήθεια του δοκαριού.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ντ' Αμπρόσιο (75' Πολιτάνο), Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο (77' Εσπόζιτο), Μπιράκι (68' Λατσάρο), Λουκάκου, Λαουτάρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Βαγκέ, Τοντιμπό, Λανκλέ, Ουμτιτί, Χούνιορ Φίρπο, Βιδάλ, Ράκιτιτς (62' Ντε Γιόνγκ), Αλενιά, Γκριεζμάν (62' Σουάρες), Κάρλες Πέρεθ (84' Φάτι)

ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΛ: 2-1

Η Τσέλσι έκανε το καθήκον της, καθώς κέρδισε με 2-1 τη Λιλ και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο 9ο λεπτό, το σουτ του Πούλισικ έξυσε το δοκάρι της Λιλ, ενώ στο 16’ ο Καντέ σέντραρε από δεξιά και ο Έμερσον πλάσαρε με τη μία από το πέναλτι αλλά ο Μαϊνιάν έπεσε κι έσωσε εντυπωσιακά και στο 19’ ήρθε το γκολ για την Τσέλσι. Οι Καντέ, Πούλισικ και Γουίλιαν συνδυάστηκαν όμορφα, ο Βραζιλιάνος σέντραρε από δεξιά και ο Άμπραχαμ από κοντά έκανε το 1-0 με τακουνάκι. Και μάλιστα στο 35’ μετά από κόρνερ του Έμερσον από δεξιά, ο Αθπιλικουέτα με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 47’ ο Μαϊνιάν είπε όχι  σε μακρινό σουτ του Πούλισικ όπως έκανε και στο 49’ σε εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν, ενώ στο 78’ ο Μπαμπά έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ρεμί με πλασέ από το πέναλτι, μείωσε σε 2-1. Στο 87’ ο Ντζαλό έσωσε προ του Μπατσουαγί και στο 89’ το σουτ του Βέλγου πέρασε λίγο έξω.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Καντέ, Ζορζίνιο, Πούλισικ (62’ Χάντσον Οντόι), Κόβασιτς (82’ Μάουντ), Γουίλιαν, Άμπραχαμ (72’ Μπατσουαγί)

ΛΙΛ: Μαϊνιάν (72’ Σέζαρ Ζαρντίμ), Γκάμπριελ, Ντζαλό, Τζέκα, Ρεμί, Αραούχο (82’ Ρενάτο Σάντσες), Σουμαρέ, Πιέντ, Τσελίκ, Τιάγκο Μαϊά (66’ Μπαμπά), Γιαζιτσί

 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

«Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα κι ας υποβιβαστούμε»
Η Ομοσπονδία της Αργεντινής επιβεβαίωσε την απουσία του Μέσι στα φιλικά στις ΗΠΑ
Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Φούλαμ και αναλαμβάνει την εθνικής της Γουινέας-Μπισάου ο Μπόα Μόρτε
Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο βάζει τέλος στο απίθανο σερί του Γκριζμάν με την εθνική Γαλλίας
Η ανακοίνωση-απάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που της επιβλήθηκε
Επίσημο: Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ
Oρίστηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μαραντόνα
Το απίθανο ρεκόρ του Γκριεζμάν σταματά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού
Η πρόταση της Ουνιόν Βερολίνου στον Πικέ-«Η μπύρα και το λουκάνικο είναι με το μέρος μας»
Με αυτές τις ποινές απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα